Niestety niewiele pamiętam (rzecz sprzed pewnie 20-30 lat), poza tym, że kojarzę główną postać - mężczyznę
o żydowskim pochodzeniu, najbardziej charakterystyczna była scena finałowa, w której w momencie śmierci
zjawia się przed nim Chrystus lądując helikopterem. Film był raczej w konwencji humoreski. Może komuś coś...
Film raczej z lat 1996-2005 nie widziałam nigdy całości, wiem w 100% że kobietę gra Uma Thurman i gra rolę kobiety z zanikiem pamięci, dlaczego straciła pamięć nie wiem? Wiem jedynie że chyba facet podaje się za męża a nim nie jest, ktoś ją oszukuje, końcowa scena rozgrywa się w jakimś gabinecie lekarskim lub biurze...
więcej
Witam.
Szukam starego biało czarnego filmu, niestety pamiętam tylko końcówkę. Odbywało się to przy morzu lub
oceanie. Była prawdopodobnie już noc. Sceny odbywały się na latarni, która działała. Nie jestem pewna tego
momentu, ale mężczyzna gonił kobietę i chyba chciał ją tam zabić. Była jeszcze jedna scena którą...
Witam, poszukuje filmu który przedstawia losy kilku par, charakterystycznym dla nich jest to, że przed każdą
sceną są imiona par... wiem, że to niewiele ale niestety nic więcej nie pamiętam.
Cześć. Szukam osób do współprowadzenia bloga głównie o tematyce filmowej, serialowej, ale nie tylko. Chciałbym zająć się ogólnie kulturą. Jednak nie chciałbym żeby powstał zwykły blog jakich jest wiele - myślę, że mam ciekawy pomysł.
Proszę także o pomoc w wyborze serwisu, na którym ma znaleźć się blog. Tak...
Witam,
poszukuje tytułu filmu, w którym nastolatek (można powiedzieć, że geniusz) został poproszony o pomoc w nauce przez pewną piękną dziewczyne. W trakcie nauki między nim, a nią występuje tzw. "chemia". W tym momęcie chłopak ma przeżyć swój pierwszy raz. W pewnej chwili dziewczyna pyta się czy on ma zabezpieczenie...
Witajcie szukam filmu, akcja dzieje się w szkole licealnej, główny bohater jest pływakiem, dużo trenuje na
zawody szkolne w pływaniu. I zakochuje się w nim pewna dziewczyna, która staje się jego prześladowcą i na
jego punkcie ma obsesję. Czy zna ktoś ten film?
Witam ! Szukam filmu, który był rzekomo oparty na faktach, był kręcony w USA. Historia opowiada, o
nawiedzonym domie gdzie żona zabiła wszystkich domowników, potem grupa ludzi chce zbadać dom i tam
zaczynają się dziać zjawiska niewyjaśnione, potem okazuje się,że codziennie o tej samej godzinie jest
pokazana...
Czasy obecne film podobny do "Dziecko Rosemary" Utkwiła mi w pamięci początkowa scena. Stary budynek, wysoki w ponurym pokoju siedzi i płacze młoda kobieta, obok leży maleńkie dziecko i też płacze, ściany w starych tapetach w żółto brązowe duże wzory. Wraca jej mąż lub narzeczony ona mu się żali że nie chce już tu...
Szukam informacji o aktorze z odcinka: Jaś Fasola w pralni. Młody facet w jasnych włosach, który to siedzi obok Jasia w pralni i wlewa sobie kawę do prania podmienioną przez Fasolę. Żaden z wymienionych aktorów na zakończenie odcinka nie jest tym którego szukam.
Film którego szukam: oglądałam go na kasecie video w...