Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Serial był nadawany w latach 1997-2004 podobny do "Zaginiony świat" ale to nie to. Grupa badaczy w jakieś jaskini znajduje coś w rodzaju falującego lustra, przez które daje się przenieść w lata dinozaurów. Serial jest osadzony gdzieś w latach 1800 może 1850. Grupa ludzi przechodzi na drugą stronę poznają jakąś kobietę...

więcej

Zasady gry (dla nowych użytkowników;) starym wyjadaczom nie trzeba już
przypominać :)

1. Gra polega na przedstawieniu 3 znaków szczególnych filmu. Najlepiej
jakieś krótkie słowa/zwroty.
2. Nową zagadkę wrzuca ten, co odgadł ostatnią, dopiero po potwierdzeniu odpowiedzi
przez zadającego.
3. Film musi mieć...

Szukam filmu jeśli się nie mylę to był to dramat psychologiczny.Rodzice dwójki dzieci ginął w wypadku
samochodowym (chyba samochodowym) Siostra (starsza) i brat (młodszy) trafiają do rodziny zastępczej, pod
swoją opiekę bierze ich wujek który praktycznie nie odzywał się do rodziny przez wiele lat. Potem okazuje...

może ktoś skojarzy? film nie był amerykański (tak mi się zdaje) w miarę nowy (tj. nie starszy niż 2000r.) tytuł
nie był na polski przetłumaczony, brak znanych aktorów i mała ilość głosów... teraz trochę co do fabuły:
stewardessa poznaje gościa na lotnisku, zakochują się w sobie, biorą ślub, kobieta zachodzi w...

Polski, czarno-biały film. Ojciec z synem są nad morzem (albo jakimś większym jeziorem) i rozbijają obóz gdzieś na wydmach (chyba). Ojciec poświęca synowi całą uwagę do momentu, gdy zjawia się kobieta, która chyba tam łódką przypłynęła z innym gościem, ale się z nim pokłóciła. Mały schodzi na drugi plan, bo tatuś...

Wielka świetlista kula zabija ludzi w bazie kosmicznej na jakiejś dalekiej od ziemi planecie, w końcowej scenie
(chyba) podczas próby dostania się do ukrytych w bazie ludzi - przepalania wielkiej zapory, odchodzi nie
wiadomo dlaczego.
Bardzo proszę o pomoc, z góry dzięki!

witam !
kiedyś oglądałam film nie pamiętam nazwy , ale akcja działa się w Ameryce hmm w jakimś mieście był duży
wirus ludzie umierali , nawet zwierzęta, była kwarantanna , ludzi zamykal w szpitalach i nie mogli wyjsc na
zewnątrz , nie pamietam rocznika ale dawno go oglądałam.

film niedawno leciał w tv. Był o dziewczynie ok 15 lat która umówiła sie z jakimś gostkiem przez internet, spotkała sie z nim i potem znęcała się nad nim bo on zgwałcił i zabił jej przyjaciółkę

może ktoś skojarzy? film nie był amerykański (tak mi się zdaje) w miarę nowy (tj. nie starszy niż 2000r.) tytuł
nie był na polski przetłumaczony, brak znanych aktorów i mała ilość głosów... teraz trochę co do fabuły:
stewardessa poznaje gościa na lotnisku, zakochują się w sobie, biorą ślub, kobieta zachodzi w...

czy znacie jakies filmy o tematyce swiat bozego narodzenia (atmosfery i ukazania zwyczajow) w usa z lat
90???