Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy zna ktoś podobne filmy do nie kupisz miłości?Chodzi o takie w których nerd zakochuje
się w popularnej dziewczynie lub odwrotnie.Dodam że lubię filmy i klimat z lat 80,chociaż data produkcji nie ma znaczenia.
No i szukam też podobnych filmów do Say Anything.

Wiem, ze takich tematow bylo mnostwo, ale nie chodzi mi dokladnie o takie filmy jak sa wymieniane w tych
tematach, bo wszystko sie powtarza. Co spojrze to widze: Gladiatora, Braveheart itp. gdzie muzyka faktycznie
jest piekna i to cale soundtracki lub bajki takie jak Piekna i Bestia, Krol Lew czy Tarzan, gdzie...

Film zaczyna sie w sekretariacie, głównej bohaterce przedstawiona jest nowa uczennica <ładna blondynka>, którą ma
oprowadzić po szkole. Główna bohaterka kiedyś pływała, ale bodajże ojciec wylał jej niechcący wrzątek na nogi i przez blizny
przestała pływać. Dziewczyna ma przyjaciela z którym gra w gry video, jest...

więcej

Oglądałam to jakieś parę lat temu,niewiele pamiętam.
To było chyba w ramach cyklu ,,Kocham kino''.
Wiem,że człowiek wszczepiał ludziom kamery czy jakoś robił filmy z ludzkich wspomnień.
Pamiętam,że miał jakieś trudne przejścia z dzieciństwa (jego siostra umarła jako dziecko czy coś w tym rodzaju).I chyba tworzył...

Witam. Szukam filmu dokumentalnego opowiadającego o życiu codziennym młodej kobiety mieszkającej w
dżungli(chyba), gdzieś nad brzegiem morza, z dala od cywilizacji (możliwe, że to Brazylia). Jest ona artystką
chyba malarką. Wydaje mi się, iż film ten jest produkcją raczej nową. Emisję miał on w telewizji 1 albo 2...

więcej

http://www.youtube.com/watch?v=zeKHsBfZ04k
Kojarzy ktoś co to za utwór, z jakiego filmu lub bajki pochodzi? Nie daje mi to spokoju od paru lat.

Ok, sprawa wygląda następująco: film jak najbardziej dla raczej starszego grona odbiorców jednak na pierwszy
rzut oka może tak się nie wydawać bo ogólnie postacie są z plasteliny bądź innego - bliżej nieokreślonego -
materiału plastelino-podobnego. Postacie to takie małe ludki o człowieczych kształtach, a rzecz...

Witam, szukam starego filmu, pamietam, ze głowny bohater- wojownik dostał się do niewoli jakis skosnookich, oni pozwolili mu odejśc pod warunkiem, że przezyje ich próbe strzał... były dwa rzedy skosnookich, nie wiem może tatarów i oni strzelali z łuku a on przejżdzał miedzy nimi na koniu i udało mu się dzieki temu, ze...

więcej

1 film o porwaniach gdzieś w Ameryce południowej. Dziewczyna i chłopak z dobrych rodzin zostają porwani dla okupu. Pamiętam tylko fragmenty, jest taka scena jak porwany chłopak ucieka wsiada do taksówki, wydaje mu się że uciekł, a taksówkarz okazuje się kolegą porywaczy.
2 film o studentce gdzieś w chinach sprzedanej...

więcej

Szukam tytułu filmu który oglądałem kilka lat temu. Opowiada o kolesiu który szukał skarbu. Drogę do skarbu wskazywały trzy złote krzyże.Jak podgrzało się tył krzyża to pojawiał się napis z miejscem ukrycia następnego - taka gra w podchody. Koleś miał już trzy krzyże ale w żaden sposób nie mógł na mapie utworzyć...