Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Otóż, sprawa ma się następująco : nie wiem w czym ta Pani grała, ale postaram się ją opisać, może jakiś filmłeb akurat wie o kim mówię, bo wydaje mi się, że Pani o takim majestacie nie jest jakąś podrzędną aktorczyną.

Pani miała (kiedy widziałam ją w jakimś filmie) koło 60. Czarne włosy i pasemko siwych włosów tuż...

więcej

Witam
Nie mogę przypomnieć sobie tytułu filmu, w którym główny bohater - młody absolwent
jakiejś uczelni wyższej w USA - wbrew marzeniom rodziców nie bierze się za pracę
zawodową lecz wyrusza w podróż po kraju. Przemierza lasy góry, chyba nawet pustynię.
Pamiętam scenę, w której zabija łosia, żeby odkryć...

Dawno temu oglądałam film o piosenkarce w rodzaju biografia) była ona bita i gwałcona przez swojego męża
(tak mi się wydaje ze to był mąż) potem od niego uciekła. Ogólnie koncertował i nagrywają piosenki. Proszę o
pomoc siedzi mi ten film już kilka miesięcy w głowie i nie mogę znaleźć.

Poszukuje filmu który oglądałem dawno temu.
Film był z lat 1980-2000.
Gatunek: sci-fi, horror
Akcja działa się na statku kosmicznym. Pamiętam że na ich pokładzie znalazł się jakiś dodatkowy mężczyzna który wszystkich zabijał (był to robot lub cyborg). Na końcu przeżyła tylko jedna kobieta i zniszczyła cyborga...

Hej forumowicze :) Czy kojarzycie może jakieś filmy w których pojawia się wątek kina przyszłości? Tego jak
kino może wyglądać za 50 lat?

Pozdrawiam :)

Szukam filmu który oglądałam parę lat temu na TVP 1 lub 2. Film opowiada o kobiecie (blondynce), którą
niesłusznie zamknięto w więzieniu bo wzięła na siebie winę syna. Zamknięto ją za narkotyki. Mąż próbuje ją z
niego wyciągnąć razem z przyjacielem do którego przyjechali na wakacje. W trakcie okazuje się, że...

Witam, szukam filmów o fałszerzach wszelkiej maści. Może być o fałszerzach pieniędzy, obrazów itp.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Poszukuję thrillerów kryminalnych lub sądowych opartych na faktach dotyczących nierozwikłanych, MAKABRYCZNYCH zbrodni. Coś jak "Czarna Dalia" i "Devil's Knot". Mogą być dokumenty (z tym, że dokumenty w sprawie West Memphis Three już znam).

Z góry dzięki za wszystkie propozycje!

siemka szukam filmu oglądałem go pare lat temu leciał chyba na tvp1 albo tvp2 nie pamiętam teraz
chodzi o chyba 2lub 3 siostry które wychowywała matka która potem zabiła jedną z nich te siostry często
uciekały do ciotki po kilkunastu latach oddały sdprawę do sądu o zamordowanie tej właśnie siostry
była robiona...

więcej

Szukam filmu (na pewno NIE Polski), w którym głównym bohaterem jest policjant w średnim wieku. Robiąc
badania okazuje się, że jest śmiertelnie chory i został mu jakiś miesiąc życia. Nie mówi o tym nikomu,
postanawia w czasie akcji w pracy zginąć, aby żona dostała jakieś odszkodowanie czy coś. Bierze udział w...