Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu.

użytkownik usunięty

Witam, szukam filmu. Ma on jakieś 10, góra 15 lat. Opowiada o dwójce rodzeństwa która znalazła pluszowego królika, dzięki któremu mieli oni ponadprzeciętne zdolności. Na początku były to zdolności takie jak słyszenie i widzenie rzeczy niezauważalnych dla innych ludzi, z czasem nawet lewitacja, ponadprzeciętna...

Witam. Już od dłuższego czasu poszukuję filmu, który można by obejrzeć sobie wieczorkiem, z niepokojem oglądając się przez ramię :) Chodzi mi głównie o thriller, którego akcja dzieje się w zamknięciu... Jako przykłady mogę podać 1408, Bunkier czy Ciśnienie. Gdyby ktoś znał właśnie coś podobnego, stawiającego na klimat...

więcej

Poszukuję filmu, którego oglądałem dawno temu (tak mniej więcej ok. 2000r.), sam film więc mógł być z lat '90 lub końca '80.
Pamiętam o nim 3 rzeczy: bardzo możliwe, iż był to horror bądź thriller (ale nie mam pewności), jeden fragment, to kiedy
główny bohater nurkował (bądź było to tylko takie ,,przejazd kamery po...

więcej

Witam, szukam filmu o tematyce "twórcy płatności internetowych". film z okresu 2007-2013 :) tak przynajmniej mnie się wydaję. A teraz fabuła: dwóch kolegów znających się dobrze zna programowaniu (jeden pracował w NASA ale został zwolniony) Drugi nie wiem ale też znał się dobrze na języku programowania... postanowili...

więcej

jak w tytule

Witam społeczność Filmwebu. Mam nietypową prośbę. Piszę pracę na temat imagu kobiety a jej postrzegania
przez społeczeństwo. Jeden rozdział poświęcam od słów księdza Natonka na temat czarnych jak piekło i
czerwonych jak ogień paznokci. Chce udowodnić, że ciemny, czarny manicure sprawia, że kobieta postrzegana...

Porównując sobie czasami stronę imDb i filmweb zauważyłem, że niektóre filmy są inaczej przydzielone, lub trochę inaczej np. Piraci z Karaibów u nas są jako przygodowy/fantasy a u nich to samo + film akcji.

I tak się zastanawiam, kto decyduje o tym jak dany film będzie się odbierać, czyli o gatunku filmu? Producenci...

więcej

Tak więc. Oglądałem kiedyś film na tvp, francuski, koniec lat 90, Paryż. Akcja toczy się wokół dwóch mężczyzn. Poznali się niedawno i zaprzyjaźnili. Jeden prosi drugiego żeby ukradł jakąś wazę z pewnego mieszkania . Ten się zgadza. Gdy jest w ów lokalu i ją zwija - zaskakują go przyjaciel ze swoimi znajomymi. Tłumaczy,...

więcej

W którym stoi a za nim jest angielska metryka wzrostu podana w stopach i ma na sobie kilka tatuaży? Zdjęcie z
tego filmu jest chyba czarnobiałe ale nie jestem pewien i jeszcze była w tym filmie scenka że statham się
podciąga na drążku (chyba że pomyliłem i to nie ten film)

Zadający motyw ustala ile tytułów należy podać. Będzie sprawiedliwiej, bo będzie
można podać łatwy motyw i zażądać np 7 tytułów, albo podać coś ambitniejszego i
zażądać dwóch.
Czasem motyw jest zbyt banalny a czasem zbyt trudny, stąd ten pomysł. Wymaganą
liczbę piszemy w nawiasie, jak ktoś by nic nie napisał,...