Filmów o tematyce wojennej jest całe mnóstwo. Mi się jednak rozchodzi o produkcje reżyserów, którzy swoim dziełem chcą zwrócić uwagę na bezsens konfliktów zbrojnych, którzy stawiają w jej obliczu bezbronną jednostkę, pokazując jej destrukcję. Znacie jakieś filmy poruszające ten problem?
Siemka,
Gdzieś nie dawno (chyba) widziałem zarąbisty zwiastun i chciałbym dowidzieć się jaki
to film ;d Chodzi o to że dwóch chłopaków chciało uciec z więzienia. Tyle pamiętam
plus do tego, że w zwiastunie narrator(chyba) powiedział "więzienia są po to by z nich
uciekać" czy jakoś podobnie ;d
z góry...
Szukam starego filmu animowanego, pamiętam że była taka szkoła cyferek którymi zajmował się jakiś starszy mężczyzna, było kilka takich jakby historii z tymi cyferkami, chyba raz w szkole i na pikniku, był tam chyba jeszcze jakaś historia z zegarem i mieszkającym w nim ludziku, ogólnie bajka stara, może nawet bardzo...
Film z lat 2006-2010 dramat psychologiczny, produkcja skandynawska?? Opowiada o związku który nie zna granic w swej miłości. Postanawiają zabić człowieka. Sąd skazuje ich na kare śmierci, wyrok wykonany w tym samym czasie na zakochanych. Po śmierci przenoszą sie do innego świata gdzie nie mogą sie odnaleźć zostawiają...
więcejW filmie pojawił się motyw kilku małżeństw, które na jakiejś imprezie postanowiło wymienić się żonami na jedną noc. Kobiety losowały kluczyki od samochodów, z tego co pamiętam grało tam kilku znanych aktorów.
witam witam,
poszukuje filmów o :
-bezgranicznie kochający ojciec, odda zycie za córke
-ojciec umiera, cięzkie zycie córki i matki
-narodziny corki/syna przeszczesliwy ojciec,
poproszę o jak najwięcej filmów! z góry dziękuje! ;)
Z jakiego filmu to jest kadr? Dzięki za pomoc!
https://www.ballou.se/wp-content/themes/ballou1/images/banner-1.jpg
któremu przyznano domek, ale z wbudowanym prawdziwym czołgiem w środku. Facet przez cały film próbuje
go się pozbyć. Zapomniałem tytułu. Kojarzy go ktoś?