Witam, tak jak w temacie szukam filmu. Nie wiem kto w nim grał, z którego roku czy nawet producenta. Zam
tylko kawałem filmu, Rzecz dzieje się chyba gdzieś w Afryce (tak przypuszczam), ludzie chyba muszą tam
wybudować most czy linie kolejową, lecz cały czas atakują ich dwa lwy i nie mogą dokonczyć pracy.
Pamiętam...
Witam, szukam filmu o obozie dla młodych. Oglądałem już kiedyś ten film, ale niestety nie jestem w stanie przypomnieć sobie tytułu.
Pamiętam, że w filmie występował młody żeglarz, który potem próbował uciec z obozu. Na końcu chłopcy spalili cały obóz.
Jaki to film?
Akcja filmu dzieje się w latach 30, 40 lub 50.
Pewnego deszczowego dnia młoda dziewczyna wraca do domu (ze szkoły?). Przejeżdżający ulicą samochód
chlapie ją wodą. Między kierowcą, a dziewczyną nawiązuje się dialog. Później zostają kochankami. Chyba
wyjeżdżają gdzieś na kilka dni. Dziewczyna rzuca szkołę, a wtedy...
Siemanko szukam filmu, nie pamiętam dokładnie czy to thriler chyba coś w tym stylu, i chyba nie był
amerykański ale głowy nie dam bo dawno to oglądałem, ogólnie było tam, że chłopak miał jakiś wypadek i
miał całą twarz zmasakrowaną i chyba był taki motyw że pokłócił się ze znajomymi czy się od niego odwrócili
a...
Matka zostawia dzieci na stacji benzynowej i ucieka z kochankiem do innego stanu. Dzieci dają sobie radę dzięki dzielnej siostrze. Przechodzą różne koleje losu, jednak siostra broni ich przed sierocińcem. Na końcu jest scenka, że dziewczyna dostałą się na studia. Może ktoś kojarzy i zna tytuł tego filmu? Z góry...
Dzień dobry,
szukam filmów, których akcja dzieje się podczas rewolucji kulturalnej w Chinach albo bezpośrednio po niej. Najbardziej interesują mnie takie filmy, które przedstawiają codzienne życie w tamtych czasach oraz rzeczywistość obozów pracy.
Bardzo dziękuję za wszelkie pomysły.