Film związany z bogami/herosami. Pamiętam motyw gdzie na jakiejś uczcie w jakiegoś gościa uderzali młotem,
ale nic mu to nie robiło. Następnie jakiś gość rzucił w niego szpilką i to go zabiło.
Taki skrawek informacji wystarczy by ktoś mi pomógł? ;)
Jak w tytue, szukam filmów o podpalaczach, najchętniej czarno-białe. Proszę o inf jeśli ktoś
coś kojarzy.
Szukam filmów, których bohaterką jest Maria Magdalena. Nie musi być ona główną postacią, może się gdzieś
pojawiać tylko epizodycznie. Przy podaniu tytułów, prosiłabym jednak o zaznaczenie jak ważna jest jej postać w
danym filmie.
Pamięta może ktoś tytuł serialu, o jednostce specjalnej, leciał on w TVP, gdzieś na początku lat 90?
Poszukuję filmu w tematyce prześladowania, stalkingu. Kiedyś oglądałam film, w którym jakaś chorobliwie zakochana
dziewczyna jakimś sposobem wykradła spermę chłopaka, którego ,,kochała'' by się zapłodnić, chyba tak to było, nie
pamiętam. Ale może ktoś coś kojarzy bądź coś poleci? Nie chodzi mi o prześladowanie w...
Potrzebuję państwa pomocy w przypomnieniu sobie tytułu filmu, wyświetlanego w latach 80-tych. Film
opowiada historię mężczyzny, który morduje swoją żonę, zgłaszając jednocześnie jej zaginięcie. Policja
wpada na pomysł, aby podstawić kobietę w miejsce jego żony, która rzekomo się odnalazła. Zdezorientowany...
Witam, szukam filmu w którym jakiemuś gościowi wyprali mózg i wgrali wspomnienia, pomagała mu kobieta, dzwonił chyba
do sąsiadki żeby potwierdzić że mieszka obok, ale ona nic o tym nie wiedziała, potem pojechał z tą kobietą do jakiejś
opuszczonej jednostki wojskowej chyba i tam znalezli miejsce gdzie to wszystko...