Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam, szukam filmu, jednak jedyne co pamiętam to to, że najpewniej jakiś młody facet robi znajomym zdjęcia
czy coś takiego - i na tych zdjęciach widać, w jaki sposób dana osoba umrze. Wiem, że na pewno produkcji
amerykańskiej, komuś coś świta na ten temat?
Pozdrawiam.

Szukam podobnych klimatem filmów do w/w, czyli ładne krajobrazy, fantazy ( choć niekoniecznie ), przygoda. Jest taki film ale nie pamiętam tytułu, chodzi w nim o to że naukowiec od potwora z Loch Nes przyjeżdża nad Loch Ness i poznaje tam matke samotnie wychowującą dziecko. Pod koniec filmu udaje mu się zrobić zdjęie...

więcej

Jakiś czas temu przypomniała mi się bajka którą oglądałam gdy byłam bardzo mała i ogromnie chciałabym ją
odnaleźć. Nie była to na pewno animacja Disneya. Z tego co pamiętam, całość rozgrywała się w sierocińcu.
Podczas pierwszej sceny widać było ulicę i latarnie o zmroku. Dzieci w sierocińcu odwiedził jakiś rodzaj...

więcej

Witam!

Jakiś czas temu oglądałem film, ale przysnąłem.
Coś działo się z grawitacją - wyładowania elektryczne, latające pociągi, odrywający się księżyc.
Nie pamiętam tytułu.
Muszę go obejrzeć jeszcze raz na trzeźwo.
Z góry dziękuję za podpowiedzi

Główny wątek to: młody człowiek daje się uwięzić na jakiś czas jednak drzwi są otwarte a przy drzwiach posypywane jest mąką, nie wolno mu jednak wychodzić na zewnątrz, za to ma otrzymać jakieś pieniądze. Młody człowiek wytrzymuje zakład, jednak zrzeka się nagrody bo w tym czasie odkrył coś innego, co uczyniło go...

witam szukam filmu w czaśie 1 wojny światowej akcja w tunelach pod ziemią finał wysadzenie najwększego magazynu amunici proszę o pomoc

Witam ! szukam filmów wędkarskich czyli takich o tematyce ryb,wędkarzy czy wędkowaniu tylko nie jakieś
poradniki tylko filmy bardziej w stylu:
-Osobliwości narodowego wędkarstwa (na filmwebie jako ,,butelka na haczyku``
-Jego rybki
No i trochę film ,,Ani widu ani słychu``
To jedyne filmy jakie znam w internecie...

więcej

Witam. Szukam filmu wyświetlanego w Polsce w początkach lat 70. Czarno-biały (raczej), jakaś załoga, chyba
na kosmicznej stacji badawcze,j wykonuje swoje zadania i od czasu do czasu pojawia się "coś", duch (?),
zamazana postać, sylwetka, która ich po kolei morduje. Niestety nic więcej nie pamiętam. Będę wdzięczna...

więcej

Witam jakiś czas temu byłam w kinie i była zapowiedz filmu o chłopcu, który zaprzyjaźnił się z pasem. Wydaje mi się ze to był jakiś dziki pies, bo kazali zabijać te pieski. Oczywiście ten chłopiec bronił tamtego swojego przyjaciela psa. Wydaje mi się, że jeszcze to w czasie wojny było. I film chyba francuski. W każdym...

więcej

Szukam filmu w którym była taka dziwaczna scena (czy wręcz temat), że postać z filmu strzelała do widzów w kinie. Film pewnie kl. B, sprzed 30-40 lat, może włoski.