Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

siemka szukam filmu oglądałem go pare lat temu leciał chyba na tvp1 albo tvp2 nie pamiętam teraz
chodzi o chyba 2lub 3 siostry które wychowywała matka która potem zabiła jedną z nich te siostry często
uciekały do ciotki po kilkunastu latach oddały sdprawę do sądu o zamordowanie tej właśnie siostry
była robiona...

siemka szukam filmu oglądałem go pare lat temu leciał chyba na tvp1 albo tvp2 nie pamiętam teraz
chodzi o chyba 2lub 3 siostry które wychowywała matka która potem zabiła jedną z nich te siostry często
uciekały do ciotki po kilkunastu latach oddały sdprawę do sądu o zamordowanie tej właśnie siostry
była robiona...

więcej

1. https://33.media.tumblr.com/4f412e25006c56bbc3028be182b0783f/tumblr_n3gsqabyxE1r dsbb4o1_500.gif

2. https://38.media.tumblr.com/7202e5fd69e48d983741fdcc0f2a68fb/tumblr_mss231izj91r dsbb4o1_500.gif

Film opowiada historię młodej kobiety, która chyba była kolarką, ale w wyniku wypadku zostaje sparaliżowana.
Długo leży w szpitalu zrezygnowana, aż w końcu zaczyna rehabilitację i zaczyna samodzielnie chodzić.
Postanawia zostać pilotem samolotu.
Pamiętam jedną scenę, gdzie wraz z przyjaciółkami lecąc samolotem...

więcej

Wtam! Poszukuje tytulu filmu, w ktorym gral chlopiec i jego matka. Ze wzgledu na moja zaawansowana skleroze, pamietam tylko, ze byla on przeciwna wysylaniu chlopca do szkol i chciala rozwijac w nim nieszablonowe myslenie. Za co oczywiscie obrywala... chlopiec ogolnie dorosl a matka umarla (jak to zwykle bywa), i tyle...

więcej

jak byłem mały to na kasecie vhs był urywek pewnego horroru
a właściwie jedna scena:

Kobieta krzycząca w aucie (noc/ulewa) gonił ją jakiś typ (potwór/mutant/zombie?) i
przykładał mordę do szyby auta, na szybie zaczęły pojawiać się robaki (może
wychodziły mu z pyska?), pełno glist czy innego badziewia. Niestety...

więcej

Szukam filmu produkcji polskiej.
Nie pamiętam kto tam grał ale wiem że było bardzo mało aktorów.
Akcja działa się w szpitalu. Jakiś facet tam trafił i (chyba) ktoś mu powiedział, że jak znajdzie się na
ostatnim piętrze (skąd będzie widać chyba jakieś drzewo - nie jestem pewnien mogę coś kręcić) to znaczy
że...

Dokładnie oglądałam go na Video w 1992 roku była wtedy modna wymiana. Nie pamiętam wiele to ponad 20 lat temu. Grupa ludzi, badaczy płynie statkiem docierają na wyspę osnutą mgłą, jak się okazuje wyspa jest zamieszkała przez zmutowane genetycznie dzieci a raczej płody ludzkie. Z tego co pamiętam kiedyś tam pozostawiono...

więcej

1. "Okna strachu" z 2003r.
2. "Pogrzebana prawda" z 1996r.
3. “Bal maturalny" z 2008r. -o chorej miłości nauczyciela do uczennicy.
4. Film z motywem zastrzelenia przez żonę męza/dziecka/koleżanki
5. Filmu z motywem porwania dziecka z szkoły.
6. Filmu o ośrodku dla młodych ludzi gdie rządzi gang/są wytwarzane...

więcej

Szukam filmu o ludziach skazanych za coś, chyba brakowało miejsc w więzieniach czy coś, już nie pamiętam. Ktoś wpadł na pomysł żeby wywieść tych ludzi na wyspę. Pamiętam że była tam zima. Przy ściąganiu ich na tą wyspę, była telewizja chyba, dziennikarze. Dostali jedną łódź którą mogli dopłynąć do specjalnego punktu...

więcej