Witam szukam jakichś w miarę zabawnych komedii, ale najchętniej z jakimś przesłaniem . Typowe głupkowate komedie typu "American Pie " czy "Straszny Film " mi nie podchodzą . Fajnie by było gdyby filmy były o ludziach w związkach o ich problemach itp ( aczkolwiek nie takie typowe komedie romantyczne )
To...
Szukam tytułu filmu o agresywnym policjancie, który pomagał młodemu małżeństwu po włamaniu a, potem się
okazało, że sam za nim stał i zaczął ich prześladować. Film został nakręcony w latach 80-tych lub na początku
90-tych. Z góry dziękuje za pomoc !
Akcja dzieje się w czasie II wojny światowej chyba w getcie i tam jakiś facet kłamie wszystkich że niedługo
koniec wojny i ze bedą wolni a tak naprawde to on nadaje niby przez radio czy cos
tyle pamiętam
Witam, może ktoś pamięta tytuł filmu, w którym pewien młody Anglik wyrusza na Ukrainę aby coś odszukać.
Podróżuje Trabantem razem z jakimś młodym Ukraińcem i jego dziadkiem, który później umiera. Ktos kto
oglądał ten film na pewno go rozpozna po tym co opisałem.
Z góry dzięki.
który leciał kilka razy na tlc/tvn style/czy czymś takim, w którym kobieta-dziennikarka zwiedzała los angeles. tytuł?
Jak w temacie. Szukam filmu, komedia to pewnie była, gdzie wszyscy w wiosce mieli te same imiona, czy może nawet i nazwiska. Film powstał, tak sądzę, jakieś dwa-trzy lata temu.
Jaki jest jego tytuł?
Witam.
Mam problem ze znalezieniem tytułu filmu. Z tego co kojarzę jest to sci-fi ale pewności nie mam... Jest tam detektyw. W biało czarnej masce, przy czym ten czarny kolor rozpływa sie... Jest tam jeszcze taki niebieski ktoś z kosmosu chyba. Potrafi on zrobisz wszystko. Np: Teleportuje sie z kims na inną planetę i...
Mam prośbę o znalezienie filmu, pamiętam go jednak jak przez mgłę, więc mój opis jest dość chaotyczny.
Był to raczej film dramatyczny, w każdym razie utrzymany w poważnym tonie. Leciał dawno temu w polskiej
telewizji. Była to historia kobiety, miała ona chyba dwójkę dzieci, starszego syna (ok.10-14 lat) i młodszą...
Filmy o takiej tematyce powiązane z dramatem, miłością, przyjaźnią itp. Mogą być też z jakimiś medycznymi
sprawami, no nie wiem np. jakieś ludzie maszyny, że ktoś jest jakiś ranny czy chory..Z góry dzięki za pomoc ;)
Witam.
Od dłuższego czasu, z marnym skutkiem, poszukuję filmu o tematyce homoseksualnej, jednocześnie nie będącym
dramatem, melodramatem itp. Obejrzałem takich filmów, z typowo kończących się tragedią lub łzami (u bohaterów
oczywiście) aż nazbyt dużo i teraz, nadal nienasycony ekscentryczności szukam właśnie...