Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

W czasie czytania o dzisiejszej katastrofie samolotu,przypomniał mi się fragment filmu.Otóż,gdzieś
zestrzelono samolot pasażerski...USA próbuje rozwiązać sprawę po czym okazuje się że pod tym
pasażerskim samolotem leciał inny odrzutowiec który szpiegował kraj i wystrzelona rakieta nie trafiła w niego
tylko w ten...

więcej

Zadający motyw ustala ile tytułów należy podać. Będzie sprawiedliwiej, bo będzie
można podać
łatwy
motyw i zażądać np 7 tytułów, albo podać coś ambitniejszego i zażądać dwóch.
Czasem motyw
jest zbyt banalny a czasem zbyt trudny, stąd ten pomysł. Wymaganą liczbę piszemy w
nawiasie,
jak ktoś by nic nie napisał,...

więcej

Poszukuję filmów z fabułą opierającą się na miłości bez granic wiekowych… Może to być
młoda dziewczyna zakochana w starszej od siebie kobiecie/ starszym dużo mężczyźnie lub
odwrotnie… To ta starsza osoba może być zakochana w młodszej… Różne orientacje
wchodzą w grę… Chodzi o tą różnicę wieku :)

Szukam filmu, który jakieś 2 lata temu był emitowany przez MTV. Opowiadał o grupie przyjaciół, którzy gdzieś tam jechali autem w zimie i wpadli w zaspę, czy była lawina ? Coś w ten deseń. Następnie cała fabuła filmu polegała na tym, że chyba 4rka tych znajomych siedzi w tym aucie i nie mogą się wydostać, jednocześnie...

więcej

Hej!

Poszukuje filmu opowiadającego o młodym chłopaku bez perspektyw (chyba
pochodzenia hinduskiego), który zaczyna pajać się małą dilerką. Z tego co pamiętam to
był to film brytyjski, jego tytuł to było chyba imię tego chłopaka, zaczynało się bodajże na
"S", cos jak "Shanky". Okładka filmu była utrzymana w żółtych...

więcej

Ostatnio obejrzałam "Miejsce zbrodni. Witamy w Hamburgu" z Til'em Schweiger'em w roli głównej, tylko mam
problem bo nie mogę znaleźć tego filmu na filmweb'ie. Czy ktoś pomoże?

Oglądałem bardzo dawno i z tego powodu niewiele z niego pamiętam.

W filmie chodziło chyba o to, że kobiety podczas "stosunku" zmieniały się w jakieś macki i zjadały facetów.

Początek: główna postać przyjeżdża do jakiegoś miasteczka, wchodzi do opuszczonego/pustego domu i tam spotyka kobietę (z którą potem się...

więcej

bodajże o czarnoskórych złodziejach, może po prostu gangsterach. Pamiętam tylko jeden fragment z tego filmu. Pewien gość ucieka przed kimś w jakimś hotelu, czy po prostu większym budynku i z roztargnienia wpada na scenę, gdzie ma wystąpić jakiś wielki magik. Jakiś po prostu wielki mistrz. Prezenter się myli i myśli, że...

więcej

użytkownik usunięty

Bardzo dawno oglądałam film gdzie grupa ludzi idzie na jakąś wyprawę i chodzili po takim wielkim moście z
dziurami (takim z desek, liny itd), bardzo wysokich skałach i różnych niebezpiecznych miejscach i co chwilę
ktoś ginie. Była wśród nich rodzina i było kilkoro dzieci, na koniec dochodzą do jakiegoś raju czy coś w...

więcej

Od kilku dni poszukuję pewnego filmu, opowiada on o chorym chłopcu, któremu nie pomagały przepisane
leki, więc on, bądź jego rodzice postanowili pozwać koncern farmaceutyczny produkujący ów lek. Na końcu
sąd orzeka winę koncernu i nakazuje mu zapłacić chłopcu w ramach zadośćuczynienia kilkanaście lub...