Chodzi mi o filmy, w których bohaterowie przekazywali swoje emocje poprzez grę lub śpiew.
Proszę podawać linki do youtube. Będę bardzo wdzięczna:)
Jako przykład - piękna scena z Gnijącej Panny Młodej.
https://www.youtube.com/watch?v=nuEOA9GbK6U
Hej,
Poszukuję przykladów filmów, w ktorych kobieta jest przywódcą jakiejś grupy i jesr jednocześnie fajną kumpelą.
Jakieś pomysły?
Film był emitowany na TVP2 ok. 2007 roku, w niedziele, albo jakieś święto po południu.
Był o chłopcu, który cierpiał na jakąś dziwną chorobę. W wieku 8 lat wyglądał na 30. Chodził do szkoły, kolegował się z dziećmi i zachowywał jak normalne dziecko, chociaż wyglądał jak dorosły. Pamiętam dwie sceny, jedna w domku na...
Film z lat 70-tych, 80-tych. Mężczyzna mieszka sam w domu i którejś nocy słyszy jak w
łazience napełnia się woda do wanny. Zarywa kilka nocy aż któregoś razu spotyka kobietę
z zaświatów. By się jej pozbyć przekopuje piwnicę i znajduje stare zwłoki kobiety. Chowa ją
na cmentarzu albo gdzieś w lesie jednak jego...
Szukam filmu, który kiedyś częściowo oglądałem. Komedia w stylu brytyjskim. Jest grupa znajomych młodych ludzi, którzy spotykają się wieczorami w pubie. Charakterystyczna jest sytuacja, że jeden z nich pracuje nocami w szpitalu jako chyba sanitariusz, a jego dziewczyna, z którą mieszka pracuje w ciągu dnia. Dlatego nie...
więcej
Jak się nazywała taka bajka co takie ludziki podkradały rzodkiewkę od olbrzymów i
mieszkali w jaskini?
Czy ktoś może mi pomóc - szukam filmu który kiedyś oglądałem w TV - generalnie pamiętam, że akcja toczy się w nocy, główny bohater łazi po klubach, spotyka ludzi - nie wiem czy próbuje się dostać do domu, ale ląduje w wielu lokalizacjach w mieście - w każdym razie film kończy się ze jakaś furgonetka wyrzuca go pod...
Jak w temacie. Podawajcie wszystkie warte obejrzenia filmy poruszające taką tematykę. Na dobry początek:
"Amarcord" Felliniego. Jedym z głównych wątków w filmie są właśnie bolączki okresu dojrzewania grupki uczniów. W filmie roi się od kultowych scen w stylu zbiorowej masturbacji w samochodzie przy migoczących...