Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Pamiętam z tego tylko tyle , że to raczej była komedia romantyczna i była scena co jakiś
chłopaka zaprosił dziewczynę na randkę czy na kolacje na statku.

cześć moi drodzy, szukam filmu (akcja kraje typu hiszpania itp) dwóch chłopaków tak po
17 - 18 lat mieszkali w przyczepie kempingowej, masturbowali się nawzajem, jeździli na
jakimś motorze chyba albo i rowerze, to bardzo ważne a nie wiem dlaczego nazwa tego
filmu wydaje mi sie ze to coś pokroju "wolna chata" czy...

więcej

Czy ktoś rozpoznaje film, pochodzący z poniższego gifu? Wyszukiwarka obrazów w google nie pomogła.
http://37.media.tumblr.com/0c73df5a4b44c6378a4fcef44e5d8f50/tumblr_muqjaybHdF1rw yf7ko1_500.gif

Szukam filmów najlepiej horrory/thrillery z mrocznym i tajemniczym klimatem typu głosy, szepty (fajnie by było gdyby te filmy były mniej znane dlatego ze te wiecej znane pewnie oglądałem). Poszukuje również książek tego typu słyszałem że King jest najlepszy w ksiązkach z dreszczykiem co najbardziej polecacie?....

film amerykański, komedia, lata 80-te lub początek 90. akcja dzieje sie w USA. bohaterem jest murzyn mający samochód marki Saab. Nie pamiętam już o co w filmie chodziło ale murzyn ma jakieś kłopoty, traci dom a później jego auto ulega zniszczeniu

aktor podobny do Bobby'ego McFerrin z piosenki Dont Worry Be Happy

Czy...

więcej

Pamiętam tyle, że pewna kobieta przyjeżdżała do takiego starego małżeństwa gdzie ten
staruszek był chyba niemową, lub był stłamszony przez swoją żonę. W tym filmie
chodziło o to, że to małżeństwo znało jakieś okultystyczne obrzędy dzięki którym mogli
wnikać w ciała innych ludzi (czyli w te ciała staruszków też...

więcej

Chłopak wynajął opiekunkę dla jego chorej mamy. Kobieta była w stanie wegetatywnym i nic nie robiła
samodzielnie. Gdy dziewczyna opiekowała się nią wokół działy się dziwne rzeczy. Znalazła jakiś dzienniczek
który cały był zapisany słowem "winny"...
Na koniec okazało się, że ta kobieta w przeszłości zamordowała...

Była to komedia romantyczna i pamiętam z tego tyle , że mężczyzna dziewczynę zaprosił do
domu i pokazał (chyba) winiarnie w tym domu i tam były wina różne roczniki . I spytał się
jaki rocznik lubi lub jaki chce?

szukam filmu, w którym umierał chłopiec. jego rodzice tłumaczyli mu, że pójdzie do nieba
po śmierci, itp. ojciec mówił, że dusza wyślizguje się z ciała jak dłoń z rękawiczki... w ten
sposób chcieli go przygotować na to, co nastąpi.
prawdopodobnie cierpiał na jakąś chorobę nowotworową. film stary, pewnie z serii...

więcej

Czytałam ostatnio ciekawą książkę o Oktawianie, cezarze i innych i chciałam sprawdzić na ile filmy oddają prawdę historyczną.Bardzo mi się spodobał charakter Oktawiana i z książki wynika że cezar był dobrym władcą, a zawsze myślałam że był tyranem.
Dziękuje za wszelkie pomysły ;d