Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam wszystkich.
Widziałam kiedyś w TV pewien film, który chciałabym teraz obejrzeć jeszcze raz jednak nie mogę go znaleźć, bo widziałam go dość dawno i nie pamiętam ani tytułu, ani żadnego aktora.
Film opowiadał o pewnej dziewczynie, która będąc dzieckiem miała wypadek. gdy dziewczyna umierała jej matka oddała ją...

więcej

CZy ktoś życzliwy mógły mi napisać fimy niemieckie, które zdobyły oskara. fenks

Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem sporządzenia rankingu najlepszych filmów kina latynoskiego (o ile to w ogóle jest właściwe określenie ;) ).Chciałbym prosic wszystkich użytkowników, którzy mieli jakikolwiek kontakt z ta specyficzną kinematografią o podanie maksymalnie 5 tytułów filmów, które najbardziej...

witam wszystkich, szukam linka do filmu nawiedzony z 1995, pomozecie. pozdro

Fabuła przedstawia sie mniej wiecej tak:

Młoda pani naukowiec zajmuje sie wraz z innymi naukowcami wyłapywaniem sygnałów radiowych od cywilizacji z kranców wszechswiata. Gdy juz jest całkowicie pozbawiona nadziei odbiorniki wychwyciły pewien sygnał. Było to nagranie z olimpiady w Berlinie. Następne sygnały zawierały...

więcej

Witam,
Na tegoroczna mature z jezyka polskiego wybralem temat: "Samotne dziecko w literaturze i filmie".
Mam prosbe odnosnie bibliografi, jakie dziela filmowe moglbym wykorzystac w mojej pracy?
Jak narazie zdecydowalem sie na "Jestem", myslalem takze o "Labirynt Fauna" lecz ten pomysl odradzila mi...

W magazynie kino domowe(przeboje kina Azji) ukaże się niedługo film HOTEL STARFISH, który ponoć fabularnie przypomina DONNIE DARKO-czy jest tu ktoś kto miał okazje obejrzeć ten film????-jeśli tak to proszę o podzielenie się wrażeniami

Muzyka i obraz, obraz i muzyka... Kto piękniej je opisze niż one siebie nawzajem? Dzielcie się tutaj muzyką filmową, która jest dla Was inspiracją i porywa pięknem!

Ogladałam jakiś czas temu film i nie pamiętam tytułu. Czy ktoś może mi pomóc?!Streszcze go pokrótce.Młoda dziewczyna -nastolatka pisze na czacie z mężczyzną , umawia się z nim w realu.Facet jest starszy od niej. On ją zaprasza do siebie do domu. Ona u niego w domu ma opracowany plan, doprowadza go do samobójstwa ,...

Po badziewnych sci-fikach i dennych horrorach pojawia się mgła i zmienia się całkowicie moje myślenie, co do ostatnich tego typu filmów! Warto obejrzeć