Witam wszystkich.
Widziałam kiedyś w TV pewien film, który chciałabym teraz obejrzeć jeszcze raz jednak nie mogę go znaleźć, bo widziałam go dość dawno i nie pamiętam ani tytułu, ani żadnego aktora.
Film opowiadał o pewnej dziewczynie, która będąc dzieckiem miała wypadek. gdy dziewczyna umierała jej matka oddała ją...
Od dłuższego czasu nosiłem się z zamiarem sporządzenia rankingu najlepszych filmów kina latynoskiego (o ile to w ogóle jest właściwe określenie ;) ).Chciałbym prosic wszystkich użytkowników, którzy mieli jakikolwiek kontakt z ta specyficzną kinematografią o podanie maksymalnie 5 tytułów filmów, które najbardziej...
Fabuła przedstawia sie mniej wiecej tak:
Młoda pani naukowiec zajmuje sie wraz z innymi naukowcami wyłapywaniem sygnałów radiowych od cywilizacji z kranców wszechswiata. Gdy juz jest całkowicie pozbawiona nadziei odbiorniki wychwyciły pewien sygnał. Było to nagranie z olimpiady w Berlinie. Następne sygnały zawierały...
Witam,
Na tegoroczna mature z jezyka polskiego wybralem temat: "Samotne dziecko w literaturze i filmie".
Mam prosbe odnosnie bibliografi, jakie dziela filmowe moglbym wykorzystac w mojej pracy?
Jak narazie zdecydowalem sie na "Jestem", myslalem takze o "Labirynt Fauna" lecz ten pomysl odradzila mi...
W magazynie kino domowe(przeboje kina Azji) ukaże się niedługo film HOTEL STARFISH, który ponoć fabularnie przypomina DONNIE DARKO-czy jest tu ktoś kto miał okazje obejrzeć ten film????-jeśli tak to proszę o podzielenie się wrażeniami
Muzyka i obraz, obraz i muzyka... Kto piękniej je opisze niż one siebie nawzajem? Dzielcie się tutaj muzyką filmową, która jest dla Was inspiracją i porywa pięknem!
Ogladałam jakiś czas temu film i nie pamiętam tytułu. Czy ktoś może mi pomóc?!Streszcze go pokrótce.Młoda dziewczyna -nastolatka pisze na czacie z mężczyzną , umawia się z nim w realu.Facet jest starszy od niej. On ją zaprasza do siebie do domu. Ona u niego w domu ma opracowany plan, doprowadza go do samobójstwa ,...