Witam, jak znacie jakies dobre filmy zakazane przez kosciol to prosze o podanie tyrulow, z gory dziekuje:)
Jak w temacie
Oba leciały w TVN w zeszłym roku, w sobotę koło 23-24, po jakiś innych filmach. Oba dosyć stare, lata 80-te bodajże, choć głowy nie dam.
Jeden leciał we wrześniu/październiku i opowiadał historie agenta ochrony, który chronił żonę prezydenta USA, uciekając z nią przed bandytami po całym kraju.
Drugi...
Jeśli ktoś z czytających oglądał to co sądzicie o serialu "Joan of Arcadia" ?Prośba do kogoś kto dobrze zna angielski,czy mogłby mi przetłumaczyć tę piosenkę :
Stop your fighting,
End this war
Look upon your friends
Don't you know the reason why
You called us back again.
Mmmm.
Night is long and getting...
prosze mi podac tytuly filmow, ktorych akcja toczy sie w Londynie. mam na mysli tylko te filmy z ostatnich powiedzmy 5-15 lat.
i druga kwestia. jaki czas temu ogladalem film, ktorego akcja w jakims stopniu na pewno toczyla sie w Londynie i byla tam scena spotkania "po latach" w jakims parku, czy moze to byl jakis...
Jakie znacie filmy z które mozna by zaliczy do gatunku kwasowych? ..
Fear and Loatching in Las Vegas, Tideland, Lost Highway, Mulholland Drive, Urodzeni Mordercy, ... chodzi o czywiście o kino bardzo nieczytlene, balansujące na granicy snu i jawy, coś co nie mozna normalnie przypisac pod jeden gatunek, coś co...
Po głowie chodzi mi taka bajka dla dzieci, która kiedyś oglądałam kiedy byłam mała, jednak nie moge jej znaleźć nigdzie. Bajeczka była o małym kotku, którego złe i straszliwie okrutne szczury zawijały w ciasto, i chciały upiec. Klimat był fantastyczny :D No, niestety nie pamiętam tytułu, liczę na waszą pomoc ;)
Hej! Czy znacie jakiś film, który opowiadał by o pierwszej lub jakiejkolwiek wyprawie na księżyc? Nie chodzi mi tu o film dokumentalny.
Najnowsza część filmu piraci z karaibów bądzię nosiła nazwę Tajemnica czasu jak poinformowały media :Producent filmu ?Piraci z Karaibów? Jerry Bruckheimer nie wyklucza nakręcenia również czwartej części tej superprodukcji.
? Chcemy stworzyć klasykę gatunku, coś, do czego będą mogły odwoływać się następne pokolenia....
94. Ghana
95. Haiti
105. Zjednoczone Emiraty Arabskie
111. Nikaragua
114. Benin
117. Azerbejdżan
122. Salwador
125. Madagaskar
126. Mołdawia
128. Gwadelupa
130. Turkmenistan
133. Birma
134. Togo
137. Honduras
139. Republika Zielonego Przylądka
140. Martynika
144. Arabia Saudyjska
146....
Dawno, dawno temu... w latach 70-tych w ramach studio 2 leciał film.
Jedyne, co pamiętam, to to, że był zatytułowany (na 99%) "ZAKRĘTY DROGI".
Fabuła: Rzecz się dziej w Anglii. Jakiś szary facet (nauczyciel, czy ktoś taki) - główny bohater - w swoim staroświeckim kabrio ma kolizję z Rolce Roycem, który wymusił na nim...