Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Chodzi mi o filmy wkraczające na religię (opętania , satanizm itd). Dzięki z góry pozdro

Słowo "komercja" jest obecnie rzucane na prawo i lewo. Dla jednych to zło konieczne dla innych jest wręcz synonimem kina. Często pada więc pytanie jaki film można nazwać komercyjnym. Nie ma problemu w przypadku wielkich hollywoodzkich produkcji. Pozostaje pytanie czy filmy pokroju "Ojca chrzestnego" to już sztuka czy...

więcej

Moje typy,kolejność dowolna:
Edward G.Robinson - Key largo
Robert Walker - Nieznajomi z pociągu
Humphrey Bogart - Skarb Sierra Madre
Robert Mitchum - Noc Myśliwego
Gene Hackman -Bez przebaczenia
Laurence Olivier - Maratończyk
Al Pacino - Dick Tracy
Anthony Hopkins - Milczenie owiec
Nick Nolte - Pytania i...

więcej

Jesli ktos ogladal film Cztery Pokoje Q. Tarantino, to wie ze w 4 pokoju Tim Roth natyka sie na Tarantino i jego kumpli. Wspominaja tam o odcinku z serii A. Hitchcocka 'Czlowiek z Rio (The man from Rio)' w istocie jest to blad Tarantino, poniewaz ten odcinek nazywa sie Czlowiek z Poludnia, wystepuja w nim Peter Lorre i...

więcej

czemu za kazdym razem kiedy probuje wejsc na strone filmu "Immortal- kobieta pułapka" wyskakuje mi ze znaleziono wirusa? czy wy tez tak macie? nie wiem czy to tylko ja mam cos skopane czy z ta strona cos nie tak

użytkownik usunięty

pewnego razu na dzikim zachodzie - arcydzieło. kwintesencja kinematografii, piękno, pełne wykorzystanie możliwości jakie daje film. te słynne ujęcia Leone na twarze, ekspresyjne ukazanie emocji z pełną mocą, powolna narracja, genialna muzyka Morricone (mi kojarzy się z soundtrackiem do Straży przybocznej Kurosawy)....

Potrzebny mi jak powietrze tytuł filmu lub serialu chyba polskiego sprzed około 20 lat... Treść jawi mi się jako dziewczynka-lalka o imieniu Agnieszka (chyba),którą otrzymała inna dziewczynka w prezencie. Lalka ta bywała niegrzeczna i wyłączano ją co jakiś czas na plecach albo na klatce piersiowej :)
Ratunku!!! bo nie...

więcej

Ja poszukuję filmu który leciał kiedyś na TVP1, gdy w soboty wyświetlali program "Walt Dysney przedstawia" najpierw była bajaka kacze opowieści i po tym zawsze jakiś film. Film opowiadał o losach rodzieństwa dziewczynki i chłopca którzy wychowywali się w buszu i przyleciał facet samolotem i porwał te dzieci....

Witajcie!

Jestem wielkim fanem filmów o tematyce sportowej oraz obyczajowej.

Uwielbiam takie jak:
1. Gang z Boiska
2. Coach Carter
3. Młodzi Gniewni
4. Tytani
5. Wolność Słowa

Do tego rodzaju można zaliczyć także film PATROL.

Chciałbym dowiedzieć się, czy znacie może jakieś podobne tytuły, które...

Oceńcie który film jest lepszy podawajcie oceny od jeden do dziesięciu