Słowo "komercja" jest obecnie rzucane na prawo i lewo. Dla jednych to zło konieczne dla innych jest wręcz synonimem kina. Często pada więc pytanie jaki film można nazwać komercyjnym. Nie ma problemu w przypadku wielkich hollywoodzkich produkcji. Pozostaje pytanie czy filmy pokroju "Ojca chrzestnego" to już sztuka czy...
więcej
Moje typy,kolejność dowolna:
Edward G.Robinson - Key largo
Robert Walker - Nieznajomi z pociągu
Humphrey Bogart - Skarb Sierra Madre
Robert Mitchum - Noc Myśliwego
Gene Hackman -Bez przebaczenia
Laurence Olivier - Maratończyk
Al Pacino - Dick Tracy
Anthony Hopkins - Milczenie owiec
Nick Nolte - Pytania i...
Jesli ktos ogladal film Cztery Pokoje Q. Tarantino, to wie ze w 4 pokoju Tim Roth natyka sie na Tarantino i jego kumpli. Wspominaja tam o odcinku z serii A. Hitchcocka 'Czlowiek z Rio (The man from Rio)' w istocie jest to blad Tarantino, poniewaz ten odcinek nazywa sie Czlowiek z Poludnia, wystepuja w nim Peter Lorre i...
więcejczemu za kazdym razem kiedy probuje wejsc na strone filmu "Immortal- kobieta pułapka" wyskakuje mi ze znaleziono wirusa? czy wy tez tak macie? nie wiem czy to tylko ja mam cos skopane czy z ta strona cos nie tak
pewnego razu na dzikim zachodzie - arcydzieło. kwintesencja kinematografii, piękno, pełne wykorzystanie możliwości jakie daje film. te słynne ujęcia Leone na twarze, ekspresyjne ukazanie emocji z pełną mocą, powolna narracja, genialna muzyka Morricone (mi kojarzy się z soundtrackiem do Straży przybocznej Kurosawy)....
Potrzebny mi jak powietrze tytuł filmu lub serialu chyba polskiego sprzed około 20 lat... Treść jawi mi się jako dziewczynka-lalka o imieniu Agnieszka (chyba),którą otrzymała inna dziewczynka w prezencie. Lalka ta bywała niegrzeczna i wyłączano ją co jakiś czas na plecach albo na klatce piersiowej :)
Ratunku!!! bo nie...
Ja poszukuję filmu który leciał kiedyś na TVP1, gdy w soboty wyświetlali program "Walt Dysney przedstawia" najpierw była bajaka kacze opowieści i po tym zawsze jakiś film. Film opowiadał o losach rodzieństwa dziewczynki i chłopca którzy wychowywali się w buszu i przyleciał facet samolotem i porwał te dzieci....