Każdego dnia będę pisał krótkie przemyślenie o filmie który obejrzałem:D (wiem, że mi odwala, ale co począć:D). Dziś opinia o dwóch filmach (jako bonus). Włączajcie się do dyskusji (wszystkie opinie o głupocie tego przedsięwzięcia potraktuję z radością, gdyż wiem że to idiotyzm:D).
No to na początek KLIENT - 8/10
Kilka osób pamieta być może jeszcze poprzedni QUIZ, ten jest b. podobny,więc tu także od razu podam parę przykładów, miast tłumaczyć:
np.
Władca Pierścieni + Alicja w Krainie Czarów = Opowieści w Narnii
albo:
Rozmowa + Lista Schindlera = Życie na Podsłuchu
Łapiecie?
No więc na poczatek:
Rambo + Kevin Sam w...
Ludziska w jakim filmie gaszono świeczki życia a pewna kobieta chciała dłużej żyć więc ten gośc obsługujący to świeczkowisko zgasił jedną długą świeczkę przedłużając jej życie. Z góry dziakujem wam!
Czy ktoś wie może, kto zajmuje się tłumaczeniem tytułów w Polsce? Bo odnoszę wrażenie, że mamy tylko jednego tłumacza: "Zakochany Szekspir" (tytuł oryginalny: Shakespeare in Love - tu wszystko w porządku). "Zakochana Jane" (tytuł oryginalny: Becoming Jane - tu już coś "zgrzyta"). "Zakochany Molier" (tytuł oryginalny:...
więcej
Poszukuję tytułów dwóch filmów:
- film w którym facet ucieka na motorze a goni go kobieta na koniu... jakas taka romantyczna scena...
- film, w ktorym na poczatku w jakims barze facet nieumiejetnie podrywa jakas kobiete - w koncu przekonuje ja tortem czekoladowym ktory ma w lodowce... po wyjsciu z baru okazuje sie ze...
Takiego tematu to jeszcze chyba nie było :) Najprościej mówiąc, poszukuję filmów z fajnymi dziewczynami, na których można pocieszyć oko :) Gatunki mogą być najróżniejsze, dla przykładu podam kilka tytułów:
Dziewczyna z sąsiedztwa (Elisha Cuthbert)
Underworld (Kate Beckinsale)
Transformers (Megan...
http://www.filmweb.pl/24+godziny+do+p%c3%b3%c5%82nocy+1985+o+filmie,Film,id=1178 04
właśnie skończyłem to oglądać, kino B, złote lata kina typu karate i vhs, aż się łezka kręci 6/10