Mam ochotę na objerzenie sobie jakiegoś amerykańskiego filmy dla nastolatków :D Czy ktoś zna takie? (Wykluczając Ona to On, Lizzy McGuire Movie, Cinderella Story) :D
Witam! Szukam nazwy serialu komediowego, który leciał na tvn pare lat temu. Akcja filmu toczyła się w akademiku w Paryżu. Gdzie mieszkała grupka znajomych, w jednym pokoju faceci, w drugim dziewczyny, a między ich pokojami wspólny salon. Jeśli ktoś coś kojarzy proszę o odpowiedz. Dzięki :)
Ekranizacji gier konsolowych i pctowych jest naprawdę sporo, ale nie o wszystkich nam wiadomo - niektóre to kinówki, inne anime, dokumenty czy filmy fanowskie lub totalna tandeta. Proponuję w tym temacie zrobić listę ekraznizacji gier i filmów w jakiś sposób z grami związanych, które mają swoje strony na FilmWebie oraz...
więcej
Witam!
Poszukuję na filmwebie filmu pt. Gajwer (Gaywer? Gaver?) - Władca ciemności (chyba tak to szło). Nie potrafię go tu znaleść :( Film o chłopaku który chyba znalazł taką skrzynke, która wszczepiła mu się w tył głowu i gdy chciał to taki pancerz z niej wychodził i on w tym pancerzu walczył z przybyszami z kosmosu...
Kolejny raz obejrzałam ten film - i kolejny raz się nie zawiodłam :) Nie wiem, co w nim takiego jest i czy sęk tkwi w filmie czy moim upodobaniu do filmów akcji, ale bardzo lubięwracaćdo tego filmu :) Może osoba Nicolasa Cagea to sprawia - jako aktora, bo jako męzczyzna mnie nie interesuje :P A moze to, ze swoja rola...
więcejZ jakiego filmu pochodzi cytat "I've got a gun and I'm not afraid to use it?", a dokładinej chodzi mi o korzenie cytatu ze Shreka "I've got a dragon here..." Bardzo jest mi to potrzebne. Z góry dzięki za pomoc:)
Film sensacyjny (psychologiczny?) - młode małżeństwo wprowadza się do nowego mieszkania, wieczorem na suficie pojawia się plama, początkowo nie chcą reagować, w końcu mąż sprawdza piętro wyżej, co się dzieje i bohaterowie wpadają w ręce psychopaty, który ich więzi. Zostają uratowani przez pracowników, którzy następnego...
więcej
Widzialam je bedac dzieckiem i niestety nie pamietam tytulow :(
1. sci-fi z elementami horroru: naukowcy prowadza tajne eksperymenty nad maszyna ozywiajaca ludzi przy pomocy pradu. Ozywieni staja sie niesmiertelni jednak po kilku dniach umieraja rozpadajac sie na kawalki. Glowny bohater odkrywa ze tez stal sie...