Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

osobiscie uwazam ze sceny takowe idzie docenic tak naprawde w 100% tylko w kinie, a wiec pisze o tych kinowo sprawdzonych

1. Spider-Man 2 (pojedynek Spidera z Octopusem na pociagu, majstersztyk scena wbija w fotel

2. Matrix Reaktywacja (autostrada)

3. Spider-Man 3 (wiele swietnych scen, ale na mnie bardzo duze...

więcej

Witam,
Mam troszkę nietypowy problem. Poszukuje film w którym widoczne jest zjawisko aliasingu (do demonstracji na uczelni). Najczęściej to zjawisko bedzie (chyba) widoczne w starych filmach.
Najłatwiej jest to zauważalne patrząc na koła - kręcą się one w przeciwną stronę niż powinny ;).
Przykład takiego zjawiska...

więcej

Siorka szuka seriali i to dość starych, więc może ktoś mi pomoże?
-Dynastia
-Beverlly Hills 90210
-Malibu Road 2000

posiada ktoś albo wie skąd ściągnąć? proszę o kontakt na madziak690@wp.pl

Pisze wlasnie prace mgr o filmach, ktore pokazuja ere McCarthy'ego i poszukuje recenzje 'Good night and good luck' z miesiecznika FILM (najprawdopodobniej byl to numer lutowy z 2006 roku).
Gdyby ktos mial i mogl zeskanowac, albo wie gdzie mozna znalezc w Internecie, to bylabym BARDZO wdzieczna.
Wielka pomoc dla mnie...

więcej

"Tristan i Izolda" - jest to film który niedawno widziałam szukam czegoś podobnego mianowicie MELODRAMAT, KOSTIUMOWY:D, który zapada w pamięć:)

dziekuje;]

W jakim jeszcze filmie oprócz oczywiście Pulp fiction został wykorzystane fragment ewangelii Ezechiel 25; 17. Wszedzie szukam i nie moge znależdż a akurat potrzebuje.

Cześć..
Szukam starych kultowych filmów wojenych z lat 50', 60' 70'i 80' oraz najlepszych filmów kostiumowych o tematyce morskiej, zwłaszcza pirackiej..
Czy moglibyście podać swoje propozycje z najlepszymi według Was tytułami??
Z góry dziękuję :)

Pozdrawiam!!

Kochani!!!
Mam prośbę!!! Pomóżcie mi wybrać 20 filmów zagranicznych, które waszym zdaniem zasługują na miano wybitnych. Za wszelkie propozycje będę dozgonnie wdzięczna!!!

Zapraszam do mnie na wybrór najlepszej komedii romantycznej ;)
http://www.filmweb.pl/user/788650/anisqa14.html

przegapiłem Stalingrad wie ktos jaki bedzie nastepny film w Dzienniku?