Czy możecie polecić mi jakieś filmy o gangach młodzieżowych? Coś takiego jak "Wyrzutki" i "Rumble Fish" Coppoli czy "Buntownik bez powodu" Nicholasa Raya.
Wymyśliłem fajną zabawę. Polega ona na szukaniu 2 plakatów z tego samego filmu, które się łączą :D Dla przykladu Prestiż plakat nr 3 i 4
http://prestiz.filmweb.pl/Presti%c5%bc+2006+plakaty,FilmPosters,id=259945 Można się uprzec jeszcze do Redline (2007) choc po otworzeniu plakatu nr 2 jest juz inaczej...
przez święta chce wypożyczyć kilka filmów, więc mam prośbe: dajcie propozycje filmów które naprawde warto zobaczyć. Z góry dzięki ;]
o lie nasza rodzima kinematografia wyemitowała jakikolwiek dobry film to wpiszcie swoje propozycje.
Ja stawiam na kilerów dwóch i Ngdy w życiu.. nie są wysokich lotów, ale przynajmniej coś.
Byla to opowiesc o wilkolakach uprowadzajacych dziewice z wioski i zostala opowiedziana na kilka sposobow, chodzilo w sumie o uwiedzenie. W jednej z wersji to dziewczyna byla ofiara, pozniej to nawet wilkolak wpadal w sidla niby niewinnej dziewczynki- juz jakis czas temu, cos w rodzaju czerwonego kapturka i chyba...
Witam.
Poszukuje filmow, ktorych akcja toczylaby sie, lub bylaby powiazana z jakimis domami dziecka... Chodzi mi o ukazanie dzieci wychowujacych sie w grupach, bez rodzicow (z psychologicznego punktu widzenia).
Z gory dzieki za ewentualne propozycje :)
Teraz tak szukam filmu mam nadzieje ze ktos bedzie wiedział o czym mówie.
Jest to film z karą smierci występuje w nim czarny aktor pamiętam tylko z tego filmu jak lezał na łóżku w komorze gdzie miał dostac zasztyk smierci ogólnie był nie winny jego rodzina płakała substancje juz wchodziły w jego zyły i nagle telfon...
hey wybralem sobie na ustna mature z polskiego temat taki: "sposoby zniewalania umysłu ludzkiego przez systemy totalitarne w XX w. na wybranych przykladach filmowych i literackich" moze ktos podsunie mi jakis pomysł jakie filmy mam wykorzystac , narazie przychodza mi do glowy dwa tytuły "cwał" i "europa europa" z gory...
więcej
witam Państwa
mam taką prośbę.
w maju mam maturę i wybrałem sobie na ustny polski temat "film kultowy przedstaw zjawisko i omów na 3 wybranych przykładach"
nie zechcielibyście mi pomóc??
jakie filmy powinienem wybrać>> i czemu akurat te....??
moi faworyci to
Seksmisja, pulp fiction, i forrest...
Filmy, które nie dostały oskara, a waszym zdaniem zasłużyły na to. Lub co gorsza nie zostały nawet nominowane. Moje typy:
> 1984: "Dawno temu w Ameryce". Ok, "Amadeusz" jest wielki, więc wybaczalny jest brak oskarów. Ale film Leone nie dostał nawet nominacji!!!
> 1985: "Kolor Purpury". Trzynaście nominacjii o ile się...