Który film skupia swą akcję na realizacji innego filmu? Musiało to być ciekawe doświadczenie dla twórców. Jakie typy macie? Ja od siebie wskażę "Wszystko na sprzedaż" Andrzeja Wajdy.
Kiedys, było to chyba pod koniec roku 1999, widziałem w telewizji kilka fragmentów filmu, nakręconego - tak mi się wydaje - w latach 30, 40, albo 50, który przedstawiał wizję świata w roku 2000. Było tam coś o tym, że wszyscy ludzie pracują w gigantycznych fabrykach. Film przedstawiał raczej ponurą wizję życia...
Witam
Czy ktoś wie jak zdobyc film Bo Widenberga " Życie jest piękne"
http://www.filmweb.pl/%c5%bbycie+jest+pi%c4%99kne+1995+o+filmie,Film,id=95840
Proszę o odpowiedź na maila: pkiec@op.pl
Z góry dzięki za informację
Czuję osobistą satysfakcję bo uważam ten film za jeden z najlepszych obrazów polskiego kina ostatnich lat.
poszukuje filmu z tym osobnikiem, potrzebuje pomocy :]
kiedyś jak byłem jeszcze mały oglądałem go świetny film, pamiętam tylko małe migawki ale tytułu niemoge się domyślić i nikt niewie o czy ja mówię, może tutaj mi ktoś pomoże, "z filmu pamiętam policjanta na motorze policyjnym :], i pewna grupa osób młodzież chyba...
Witam was i chciałbym się zapytac czy kojarzy z was ktos taki serial co lecial w telewizji kilkanascie lat temu i byl on o takim gosciu co jak sie zdenerwowal to zamienial sie w takiego potwora szarego z zielonymi oczami, pamietam ze byl taki serial, jesli wiecie to napiszcie, pozdro!!!
Szukam filmu najprawdopodobniej australijskiego lub nowozelandzkiego, o dziewczynie, która kręci film o życiu ze swoim niepełnosprawnym umysłowo bratem. Pod wpływem swojej internetowej przyjaciółki, która okazuje się jej mamą wysyła ten film na konkurs, który w końcu wygrywa.
Będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi :-)
Wiem, że gdzies tu na tym forum jest podobny temat ,ale nie moge go znalezc :) byłam bym wdzieczna za linki :) :*
Oglądałam ten film bardzo daawno. Był to film o dziewczynce która miała pilnować swojego młodszego braciszka, którego strasznie nie lubiła, podczas nieobecności swoich rodziców. Potem była jakaś burza czy cos takiego i chłopca porwały stworki zza lustra czy zza szafy w dziecięcym pokoju. Dziewczynka sie tam przedostała...
więcejrzecz dzieje sie po powrocie męża z wietnamu. Żona go zdradza i knuje przeciw niemu spisek. Przygotowuje mieszkanie (zakrwawia łóżko itd) żeby wywołać jakąs chorobe męża. On (niby) zapada na tą chorobę i zaczyna sie film. Niby jako człowiek-warzywo mieszka w domu. Żona zdradza go przy nim itd. Film kończy sie że jednak...
więcej