Dzisiaj ruszyła polska strona internetowa najnowszego filmów twórców Shreka "Happy Wkręt":
http://happywkret.pl/
Hej! Pilnie potrzebuję Waszych opinii na temat przekładów tytułów filmowych, a konkretnie przykładów polskich tłumaczeń, które Waszym zdaniem są bardzo dobre albo nawet i lepsze od swych oryginałów.
Moje typy to:
"Lost in Translation" - "Między słowami"
"Black Hawk Down" - "Helikopter w ogniu"
"Milion Dollar Baby"...
ja chyba ZIELONA MILE bo KILL BILLA mam na DvD :] w mojej gazecie TV bardziej reklamuja KILL BILLA i bardziej go polecaja
pozdr.
Jest to amerykanski horror w którym młoda dziewczyna zakochuje sie w swoim profesorze. Niestety, ona jest typowa szara myszka wiec nie zwraca na nia uwagi. Postanawia wiec za pomoca magii sprawic ze "jej" profesor sie w niej zakocha.
Odprawia wiec rytulal, ktorego jednak nie konczy, bo brakuje jej krwi. W tym samym...
Mam do poniedziałku zrealizowac projekt pt. "Krótka hitora filmu polskiego". Mam historie filmu pl do.. polski ludowej. Później informacje sie urywaja (maja byc ogolne) i poozostaja pojedyncze filmy. chodzi mi o ogolne informacje o okresach od 1944-1989 i od 1989-2007 tzn. najwybitniejsi tworcy, aktorzy, filmy.. Nowe...
więcejWiecie może kiedy będzie premiera tego filmu na dvd, bo szukam jakiś informacji o tym i nigdzie nie mogę znaleźć? :/
Tydzień temu w "Dzienniku" był "Aviator", a dzisiaj "Marzyciel". Nie kupiłam żadnego z tych filmów, bo już je mam. Nie wiecie może, jaki film będzie za tydzień? Czyżby - idąć tropem filmów nominowanych do Oscara za 2004 rok - "Ray" z Jamiem Foxxem?
Obraz zatytułowany "Shrek the Halls" opowiadać o świętach Bożego Narodzenia obchodzonych przez Shreka, Fionę i ich przyjaciół na bagnach. Głosów głównym bohaterom udzielą oczywiście znani z pełnometrażowych produkcji Mike Myers (Shrek), Cameron Diaz (Fiona), Eddie Murphy (Osioł) i Antonio Banderas (Kot w butach),...