Widzialem teaser tego filmu i mam strasznie cisnienie zeby go obejrzec moze ktos go ma w domowej wideotece??? :P Prosze o kontakt :D
szukam tytułu filmu... kobieta skradł dużo kasy i po drodze trafia do motelu, tam jest taki upośledzony facet, który przebiera się za swoją dawno zmarłą matkę, której ciało trzyma w piwnicy i morduje tą babke, chyba też policjanta a sprawe rozwiązuje ostatecznie taka kobitka, chyba siostra tej co tam trafiła... na...
1. Miłośnicy, maniacy w temacie, fani, mile tu widziani. 2. Bardzo proszę o pomoc! w kwestii komunitstyczno-zimnowojennego podtekstu, kontekstu, niektórych SF filmów z tamtych lat, o którym tak wiele pisało się w polskiej literaturze, bardzo jednak ogólnikowo. Jak dla mnie, niby oczywiste, a jednak mętne. Kto...
szukam filmu z lat chyba 89-93 nie wydaje mi sie zeby byl starszy albo nowszy o UFO od razu mowie to nie UPROWADZENIE, NIE BLISKIE SPOTKANIA III STOPNIA, NIE ZADNE MARSJANIE DO DOMU ITP jedyne fragmenty ktore mi utkwily w pamieci to chlopak ktory gdzies znajduje statek ufo wsiada do niego (albo zostaje porwany, nie...
Szukam wielowątkowych filmów, których głównymi bohaterami są właściwie i wszyscy, i nikt, a więc takich opowieści, gdzie losy bohaterów się zazębiają, w stylu filmów Altmana czy niedawnego "Miasta gniewu" i "Babel".
Czeeeee...Mam pytanie:) moglibyście mi podać parę fajnych tapetek z filmów które znajdują się na tej stronce..Byłoby super....dzięki:)
Ostatnio nie mam wieści dotyczących tego przedsięwzięcia. ponoć rozmowy trwają, ja niestety nie wiem gdzie utkneły. Jeśli coś słyszeliście to piszcie tutaj:)
Witam, poszukuje filmów o tematyce narodowowyzwoleńczej, a dokładniej zawierających motywy narodowowyzwoleńcze, znacie jakieś tytułu takich filmów?
Wiem, że takim filmem jest napewno 'Wierna Rzeka'.
Pozdrawiam