Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Historia dzieje sie alno w Japoni albo w Chinach. Wladca jednej z prowincji Ma dwie zony niestety nie umi doczekac sie spadkobiercy wiec z ludu wybiera sobie nowa zone. Dziewczyna jest bardzo piekna i pierwsze zony, starsze juz kobiety, sa zazrdosne tymbardziej ze wladca interesuje sie tylko nia. Niestety okazuje sie...

więcej

Czy wiecie jak sprawdzić które filmy mają notę 10/10.
Tak z ciekawości chciałem wiedzieć
z góry dzieki
Pozdro...

Witam,
pisze właśnie do szkoły esej na temat motywu buntu w literaturze i filmie. Możecie podpowiedziec mi jakieś fajne tytuły poruszające ten temat?
Jak na razie wpadłam na "Buntownika bez powodu", "Stowarzyszenie umarłych poetów", "Lot nad kukułczym gniazdem", "Piotrusia Pana".
Jakies pomysły :)?

Witam.
Poszukuje tytułów filmów o tematach życia studentów, licealistów i ich przygód tj. American Pie, Van Wilder, How High, Szkoła Uwodzenia.
Tylko proszę nie pisać że są to głupie filmy i takie tam... bo każdy ma swoje zdanie a ja potrzebuję tylko tytułów.

widzialam go bardzo, bardzo dawno temu i pozniej snily mi sie po nocach te dzieciaki. teraz pewnie stwierdzilabym, ze to badziwie, ale ilestam lat temu zrobil na mnie wrazenie..;)
to bylo tak, ze byla sobie jakas psychodeliczna parka- facet+ babka - i oni porywali dzieci i trzymali je w piwnicy, w takich dziwnych...

Był kiedyś taki film z roku okolice 1990-99 opowiadał on o małżenstwie ktore mialo piatke dzieci. Nie pamietam czy one mialy sie nie urodzic czy byly wyjatkowe i byly trzymane w klatkach (5 dziewczynek) i przyjezdzali reporterzy robili zdjecia filmowali za pieniadze. To byla biedna rodzina i tak zarabiala te dzieci...

Wczoraj miałam okazję być na filmie, przy okazji wizyty w Krakowie:) Jesli chodzi o ocenę...hm, film niezly, wymowny, niebanalny. Kate Winslet moze nie rzuca na kolana, ale warto zauwazyc i docenic drugoplanowa role Jackie Earle Haley'ego, który rewelacyjnie zagrał postac wyklętego przez mieszkancow prowincjonalnego...

więcej

Chciałaby zrobić ranking najlepszych waszym zdaniem filmów 2005 roku.Jakby nie patrzec to juz niedługo się skończy a filmów było wiele.Czekam na wasze głosy.

Slyszal ktos o tym filmie??? wyglada zajebiscie

trailer: http://deltorofilms.com/pantrailer/pan_teaser_hi.mov [deltorofilms.com/pantra ...]

screeny:
http://www.cinemaeye.com/moviephotos/pans_labyrinth/PansLabyrinth04.jpg

Poszukuję tytułów filmów, które mają działanie depresyjne... tzn. takich smutnych bardzo... ... moga być i filmy, które dobrze się kończą ale poza tym nie zawierają za dużo szczęścia...
Proszę o podpowiedzi...
Z góry dziękuję za pomoc i okazaną cierpliwość...