Historia dzieje sie alno w Japoni albo w Chinach. Wladca jednej z prowincji Ma dwie zony niestety nie umi doczekac sie spadkobiercy wiec z ludu wybiera sobie nowa zone. Dziewczyna jest bardzo piekna i pierwsze zony, starsze juz kobiety, sa zazrdosne tymbardziej ze wladca interesuje sie tylko nia. Niestety okazuje sie...
więcej
Czy wiecie jak sprawdzić które filmy mają notę 10/10.
Tak z ciekawości chciałem wiedzieć
z góry dzieki
Pozdro...
Witam,
pisze właśnie do szkoły esej na temat motywu buntu w literaturze i filmie. Możecie podpowiedziec mi jakieś fajne tytuły poruszające ten temat?
Jak na razie wpadłam na "Buntownika bez powodu", "Stowarzyszenie umarłych poetów", "Lot nad kukułczym gniazdem", "Piotrusia Pana".
Jakies pomysły :)?
Witam.
Poszukuje tytułów filmów o tematach życia studentów, licealistów i ich przygód tj. American Pie, Van Wilder, How High, Szkoła Uwodzenia.
Tylko proszę nie pisać że są to głupie filmy i takie tam... bo każdy ma swoje zdanie a ja potrzebuję tylko tytułów.
widzialam go bardzo, bardzo dawno temu i pozniej snily mi sie po nocach te dzieciaki. teraz pewnie stwierdzilabym, ze to badziwie, ale ilestam lat temu zrobil na mnie wrazenie..;)
to bylo tak, ze byla sobie jakas psychodeliczna parka- facet+ babka - i oni porywali dzieci i trzymali je w piwnicy, w takich dziwnych...
Był kiedyś taki film z roku okolice 1990-99 opowiadał on o małżenstwie ktore mialo piatke dzieci. Nie pamietam czy one mialy sie nie urodzic czy byly wyjatkowe i byly trzymane w klatkach (5 dziewczynek) i przyjezdzali reporterzy robili zdjecia filmowali za pieniadze. To byla biedna rodzina i tak zarabiala te dzieci...
Wczoraj miałam okazję być na filmie, przy okazji wizyty w Krakowie:) Jesli chodzi o ocenę...hm, film niezly, wymowny, niebanalny. Kate Winslet moze nie rzuca na kolana, ale warto zauwazyc i docenic drugoplanowa role Jackie Earle Haley'ego, który rewelacyjnie zagrał postac wyklętego przez mieszkancow prowincjonalnego...
więcejChciałaby zrobić ranking najlepszych waszym zdaniem filmów 2005 roku.Jakby nie patrzec to juz niedługo się skończy a filmów było wiele.Czekam na wasze głosy.