Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Zastanawialiście się kiedyś dlaczego nikt nie zekranizował Mistrza i Małgorzaty"? Były jakieś seriale i przedstawienia ale nie ma jakiejś wersji wysokobudżetowej. Dla zainteresowanych proponuję obsadę:
Woland - Christian Bale(postarzyc trochę by go trzeba)/ Jack Nicholson
Małgorzata - Reachel Weisz
Fagot - Jim...

ekonomicznego.Mozna ja porownac do bardzo znanej gry o nazwie "ogame"

Jest to gra travian. W ktorej zakładasz własną osade.

Link : http://www.travian3.pl/?uc=pl2_8854 [www.travian3.pl/?uc=pl2...]

Masz do wyboru 3 narody :

Rzymianie
Galowie
Germanie

Galowie najlepsi w obronie, Rzymianie w ATaku a...

więcej

dosyć stary -lata 60?,o 4 młodych chłopakach- kumplach którzy przemieżają na nogach ,idą m.in. przez most po którym idą tory , dwójke z nich o mało nie przejechał pociąg, zdążyli w ostatniej chwili wyskoczyć z torów , póżniej wchodzą w lesie do jeziora w którym jest mnóstwo pijawek. Ich starsi bracia jadą samochodem w...

więcej

Serial najprawdopodbniej z początku lat 90, albo końcówki 80. Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że jego tytuł brzmiał w stylu "Byle do dzwonka" i opowiadał o młodzieży - ich problemy itp. Szukałam serialu o takim tytule, ale nigdzie nie ma śladu...Wiem że głównym bohaterem był chłopak, który razem ze swoim...

Chcialbym zobaczyc "Shoah" Clauda Lanzmana. Gdzie szukac? Prosze o info na adres wswidnicki@gazeta.pl
Potrzebny jako zrodlo do parcy maturalnej.

prosze znacie moze tytul filmu chyba z lat 90 film zaczna sie ze umiera kobieta maz zostaje sam z czworka synow malych po jakims czasie opieka odbiera mu dzieci i umieszcza w roznych placowkach gdzie sa maltretowani probuja uciekac ojciec przez wiele lat nie moze dzyskac ich poznaje swoja druga zone i ona go namawia do...

więcej

Witam,

w związku z przygotowywaną prezentacją szukam sceny, w której padają słowa "wystawiłeś mi czek bez pokrycia" a następnie pada sztrzał w kierunku wystawcy.

Z góry dziękuję za pomoc
Paweł

byl to horror z lat 80-tych, ogladalem go na VHS, zaczynal sie tak:
jast kobieta w domu nagle udeza piorun wyslany przez jakis ludzi z nieba. Po paru chwilach od udezenia blyskawicy kobiecie zaczyna w szybkim tepie rosnac brzuch i po chwili rodzi kupe ruszajacego sie miesa podchodzi do tego pies i to cos zjada go w...

więcej

witam!
czy jest mi w stanie ktos pomoc? Bardzi bym prosil... moj problem jest taki ze w dzial z plkatami mopge wejsc jednynie kiedy na glownej stronie pokazuje sie "napis" zobacz nowe plakaty ... tylko wtedy moge wejsc do tego dzialu i je obejrzec ..
pytanie jest takie: gdzie i jak "krok po kroku" moge wejsc do...

co sądzicie o kontynuacjach filmowych hitów. Czy warto je robić?, Czy mogą wnieść coś nowego do częsci poprzedniej? Czy nie okazują się tylko i wyłącznie (choć nie zawsze) kolejnym kiczem wciskanym widzom?...proszę o szczere odpowiedzi. pozdrawiam:)