który z tych filmów jest lepszy??
wg mnie jest to Trainspotting, bo za każdym razem mnie rozśmiesza, a w filmach przeważnie szukam dobrej rozrywki
poza tym został nakręcony wcześniej, a ja mam spaczenie do pierwowzorów (np. wolę także Startreki niż Starwarsy)
P.S.
jeśli znacie inne filmy, które również traktują...
Niech mi ktoś napisze co to znaczy "wylać dziecko z kąpielą"???Piszę pracę, którą muszę oddac jutro i potrzebne mi wyjasnienie znaczenia tego związku!!!POMOCY
Sorry ale jestem tu od niedawna i mam pytanie odnośnie punktacji.Mam rozumieć,że komentarze (lub odpowiedzi) na FORUM nie są przyznawane pkt? A za komentarz na temat danego np:mojego ulubionego aktora?Troszkę się pogubiłem bo na początku myślałem,że za samo wybieranie ulubionych filmów do swojego konta są pkt :D ! A co...
więcejW sumie to do głowy przychodzi mi tylko Lista Schindlera i polska rodzinka w "Ściganym" z Fordem ktoś może widzial coś jeszcze takiego?
Zdecydowanie polecam takie soundtracki z filmów jak: "Serendipity", "Spiderman 2"!, "A lot like love", "The Girl Next Door", "Four Fantastic"(choć filmu NIE polecam:), no i "Elektra", a dla fanów TROCHE INNEJ MUZYKI FILMOWEJ polecam ścieżkę z "Batmana-Początek" ! pozdro
Na temat maturalny wybrałem "Biografie autorów w literatórze i sztuce".Jeżeli ktoś wybrał podobne lub ma poprostu ochote mi pomóc to niech napisze kilka tytułów
sie w filmy DVD?? gdzie jest najtaniej, najwygodniej, najszybciej itd.? Czy to sie w ogóle opłaca bo ja sie nie znam... ;-/
Co sadzicie o filmach Stevena Spielberga?? Podawajcie drodzy urzytkownicy swoje ulubione filmy, tego jednego z najlepszych (jesli nie najlepszego) reżyserów. Mnie osobiście najlepiej przypadły do gustu: "Jurassic Park", "Szczęki", "Lista Schindlera", "Indiana Jones" (wszystkie czesci) i "Szeregowiec Ryan", chociaż...
Czy możecie polecić mi jakieś dobre filmy z gatunku "road movie"? Nie chodzi mi jednak o coś w stylu "Mistrz kierownicy ucieka". Raczej jakieś historie o parze przestępców lub buntowników (szczególnie kochanków, ale niekoniecznie) przemierzających kraj, filmy w stylu "Prawdziwego romansu", "Urodzonych morderców",...
hej:) na ustna mature z polaka wybrałam temat PIEKŁO, DIABŁY, SIŁY ZŁA. muszę omówić te motywy na wybranych przykładach z literatury... niestety tylko z literatury a nie np z filmu:( macie jakies propozycje odnośnie tego tematu? bardzo proszę o pomoc!! mam swoje pomysły ale chciałabym mieć jak najwięcej utworów do...