Zastanówciew się,ile filmów jest opartych na książkach!!Jeśli znacie jakieś przykłady to je podajcie!Oto moje:
Harry Potter,Władca Pięrścieni,Czekolada,Pamiętnik Księżniczki,W Pustyni i w Puszczy,noi filmy na podstawie bajek no wiecie
szukam filmów opowiadających o genialnych szaleńcach lub jeśli ktoś woli- szalonych geniuszach.. związek między nimi, związek miedzy życiem autora a jego dziełem..
Czy znacie takie filmy?
Jakie są dla was najlepsze horrory science-fiction.Ale uwaga chodzi mi bardziej o horrory z tych mniej znanych bo o takie klasyki jak Alien czy Predator to znam i doceniam, a chcialbym jeszce by byscie skupili sie najbardzej na latach 60'tych do połowy 90'tych, więc nie wymieniajcie ich. Dzieki z każdy film trzymajcie...
więcejwie ktos kto wykonuje piosenke z "podrozy przedślubnnej"...leci ona pod koniec...to jest taka melodyjka na fortepianie....wtedy panna mloda jest na balokonie a ben na dole i tak an siebie patrzą...prosze o pomoc bo nie moge tego nigdzie znaleźć!!!
Mam pace maturalną na taki temat i potrzebuje tytuły filmów, w których jest ukazana przyszłość: zła, dobra jak będzie wyglądał świat, miasta itp. Mam już takie: „Wehikuł czasu”, „Mad Max”, „Wodny świat”, „Ostatni brzeg”, ale jest ich dużo więcej, gdyby wam coś przyszło na...
więcejJeden z moich ulubionych aktorów...niezwykły,neurotyczn y, psychodeliczny... zawsze tworzy kreacje które na długo zapadaja w pamięci...
czy ktoś z was (znawcow) moze podac mi tytuly filmow,ktore pasowałyby do motywu szalenstwa na mature ustna.mam zamiar przedstawic tworcze szalenstwo,geniusza,ktoryponos i rowniez konsekwencjenp.nie jest rozumiany,itp.nie chodzi mi o chorobe umyslow,schizofremie....mam nadzieje,ze ktos mnie zrozumie i da pare dobrych...
więcejpare lat temu obejrzalem w TV pewien film. opowiadal on o 3 niemalze podobnych morderstwach ale majacych miejsce w roznych czesciach swiata ( bodajze Niemcy Japonia i USA). wiecej z filmu nie pamietam. mam tylko przed oczyma 2 sceny :(japonia???) kobieta morduje mezczyzne (bardzo orientalna scena z elementami typowymi...
więcejTak choc to niewiarygodne ogladalem go i co? No wlasnie to. On nic nie mowi, nic a nic. Kompletnie nic. Ani slowa. Czy ktos juz kiedys spotkal sie z takim czyms aby glowny bohater nic nie mowil? Bo ja nie. Ej i wcale nie chodzi mi o film niemy. Przeciez byla muzyka. Inni troche gadali ale bardzo bardzo niewiele....