"Nieforemny, śmieszny kosmita pojawił się na Ziemi i w kinach po raz pierwszy w 1982 r. W filmie “E.T.” wystąpiła m.in. blond sześciolatka. 23 lata później zna ją cały swiat - nazywa się Drew Barrymore.
Aktorka ostatnio zaczęła wstępne rozmowy na temat sequela z reżyserem pierwszego filmu - Stevenem...
"Wszystko co widzimy lub nam się wydaje, jest snem lub snem pozostaje" - czyje to słowa? I jakiego filmu są mottem? Kołacze mi się po głowie Fight Club, ale nie jestem pewna. Pomóżcie!
Witam. Mimo, że ten temat pojawia się co jakiś czas na forum, chciałabym, żebyście napisali tu o swoich ulubionych filmach. Które polecilibyście innym? Które są waszym zdaniem dobre, a które to wielka pomyłka?
CZy wiecie może, albo posiadacie - na sprzedaż książeczkę na podstawie "Piątku 13-go"? Słyszałem, że jest dostępna, ale widziałem tylko w wersji amerykańskiej.
Szukam polskich napisów do tego filmu. Nie sposób je znaleźć, może ktoś ma własne tłumaczenie?!
W ogóle widział ktoś ten film? Podobał się? :D
Jakie filmy lubicie?horrory może komedia napiszcie kilka fajnych i waszych ulubionych filmów zobaczymy jakie filmy większość lubi,komedie,dramaty itp
był taki film utrzymany w konwencji odyseji 2001 czy obcego1, opowiadał o człowieku przebywającym samotnie na statku kosmicznym gdzieś w kosmosie i chodującym tam ogród pod taką wielką kopułą. Znacie jego tytuł?
Do utowrzenia tematu przyczyniło się obejrzenie całkiem dobrego filmu pod tytułem "Crash" (Miasto gniewu).
W owym filmie jest scena, gdzie policjant-rasista wyjmuje murzynkę z płonącego samchodu. Było to bardzo sztucznie zagrane i po prostu zrobione na wyrost.(Przypominały mi się sceny z seriali o brygadach...