Co sądzicie o tym, ze gwiazdy muzyki grają w filmach? Uwarzacie, że to przegięcie, że skoro są już w branży muzycznej to nich się tego trzymają, czy może jest to super sprawa? Może znacie jakieś gwiazdy, które lepiej grają niż śpiewają i powinny tym się zajmować?? Proszę o wasze cenne opinie.....:):)
Miałem to nieszczęście obejrzeć wczoraj (środa) fragment tego filmiku w którym jakiś facet rozmawia z panem bogiem. Uśmiałem się do łez, bo ten niby ateista gada z bogiem jak ze starym przyjacielem. Panie reżyserze i scenarzysto, to Żałosna Bzdura, Ateista nigdy nie zniżył by się do tak niskiego poziomu. Po raz kolejny...
więcej
ogłaszam ranking, wpisujcie swoje typy dla nabardziej i najmniej zasłuzonego oscara w kategori FILM! Moje typy to:
1. Najbardziej zasłużony - FORREST GUMP z 1995
2. Najmniej zasłużony - TITANIC z 1998
Miałem to nieszczęście obejrzeć wczoraj (środa) fragment tego filmiku w którym jakiś facet rozmawia z panem bogiem. Uśmiałem się do łez, bo ten niby ateista gada z bogiem jak ze starym przyjacielem. Panie reżyserze i scenarzysto, to Żałosna Bzdura, Ateista nigdy nie zniżył by się do tak niskiego poziomu. Po raz kolejny...
więcejFilm LŚNIENIE obejrzalem pierwszy raz wczoraj po tym jak zajrzalem na to forum. Szczerze mowiac - jesli ktos nie widzial takiego filmu, jak Lśnienie Kubricka, nie powinien w ogole wypowiadac sie na temat "grozy i klimatu w filmie"... Ten film jest dziełem sztuki sam w sobie! Nie pominę tu kwestii GENIALNEJ, MISTYCZNEJ,...
więcej
FULL METAL JACKET
To kolejny film Kubrick'a, jaki mialem przyjemnosc zobaczyc. Film zdecydowanie godny obejrzenia. Film podzielony jakby na dwie czesci: szkolenie, a potem Wietnam... Osobiscie uwazam, ze "pierwsza czesc" filmu zdecydowanie lepsza.
Warto zobaczyc!!!
Przy okazji mam pytanie:
Jaki film Kubricka...
czy pamiętacie może taką bajke o elfach które zamiast ludzi szyły w nocy buty...seria tych bajek zaczynała się tak, że dwójka dzieci wchodziła na strych i zaczynała czytać stara księgę z bajkami...czasem zastępowała je kobieta, która siedziała w fotelu i na głos czytała tę samą książkę...jeśli ktoś pamięta te serię,...
więcej
Po "Polskich akcentach w filmach i serialach™" przyszedł czas na Polaków, którzy osiągneli sukces i zrobili karierę za granicą. Wbrew pozorom takich ludzi nie jest mało. LISTA W TRAKCIE KOMPLETOWANIA. PEŁNY SPIS OD SIERPNIA! ZAPRASZAM!
PS. Wszyscy którzy w jakiś sposób chcą pomóc przy kompletowaniu listy...