Jak informowaliśmy w minionym tygodniu, nadal intensywnie pracujemy nad rozwojem nowego profilu użytkownika. Dziś prezentujemy Wam kilka nowości, które wprowadziliśmy.
Na liście „chcę zobaczyć” pojawiła się zakładka z filmami, które mają zaplanowaną emisję w telewizji. Dzięki niej możecie zobaczyć, które z interesujących Was produkcji będą emitowane w danym dniu. W obrębie każdego dnia możecie posortować tytuły po godzinie emisji lub stopniu, w jakim chcecie je zobaczyć. Obecnie uwzględniane są wszystkie kanały, które znajdują się w naszym programie, wkrótce dodana zostanie możliwość włączenia wyświetlania emisji tylko z Waszych ulubionych kanałów.
Na listach ocen oraz „chcę zobaczyć” została dodana opcja przełączenia widoku do uproszczonej wersji, dzięki której więcej elementów mieści się na ekranie. Widok wybrany przez Was zostanie zapamiętany.
Wiele nowości pojawiło się na liście znajomych:
- dodana została możliwość sortowania znajomych po guście;
- na listach innych użytkowników pojawiła się zakładka z listą wspólnych znajomych;
- dodane zostało oznaczenie przy użytkownika, którzy są obecnie online. Lada moment oznaczenie to pojawi się także na głównej stronie profilu.
Na stronie "o mnie" pojawiła się informacja o liczbie posiadanych punktów.
Zachęcamy Was do dzielenia się opiniami na temat wprowadzonych nowości i nadsyłania swoich propozycji. Już wkrótce poinformujemy Was o dalszych postępach prac.
Albo może powinni to zrobić tak jak poprzednio gdy gdy robili zmianę wyglądu serwisu, że pokazali w pełni gotowy i funkcjonalny serwis i później ludzie mówili co poprawić i zmienić. Bo tak robią to na żywo, co rusz się coś tu zmienia, i jest tylko większy bałagan.
A planujecie zrobić możliwość dostosowania wyglądu profilu do swoich potrzeb? Kiedyś to było i działało fajnie, Pa za tym fajnie by było jak by był spis komentarzy tak jak kiedyś tylko że z możliwością jakiegoś segregowania.
Uprzejmie proszę o powrót PEŁNEJ listy ulubionych osób kina, a nie tylko ocenionych ról. Nawet nie wiem kogo mam teraz na liście ulubionych aktorów.
Proszę też o wgląd w listę "Nie interesuje mnie", przynajmniej informacyjnie.
POMYSŁ: Proszę o dodanie sortowania filmów według czasu ich trwania.
Generalnie dodajcie wszystko to co było dobre i użyteczne, a zostało zabrane. Zapewniam, że nowy layout nie będzie przeszkadzał!
Widok uproszczony różni się od nieuproszczonego tylko wielkością- to słabe. Skoro jest "gustomierz" ,który znajduje filmy w moim guście to fajnie byłoby gdyby filmy do obejrzenia mozna było posegregować według tego kryterium :/
Chciałbym z powrotem móc sprawdzić liczbę ocenionych filmów z danego gatunku.
Chciałbym osobnej tabeli z ocenami dla każdego gatunku.
Dlaczego usunęliście te funkcje i czy planujecie je przywrócić?
Właśnie, doprecyzowanie: wykres nie pokazuje stanu chwilowego odpowiedniego dla wybranych kryteriów, tylko ciągle te same całościowe statystyki dla wszystkich filmów danego użytkownika!
W zakładce "Aktywność" gdy widać część moich znajomych to mogłoby być to ułożone wg najbardziej podobnych wraz z podaniem %, a nie jak teraz wg ostatnio dodanych.
Bo te zmiany to tak naprawdę wprowadzenie osławionej Sztucznej Inteligencji. Ona odkrywa Twoje ukryte gusta ;)
Uproszczona wersja na liście ocen jest całkiem ok :)
Chociaż brakuje mi w tym jeszcze jednej funkcji. Żeby na liście obejrzanych można było wybrać ile filmów ma być wyświetlone na stronie (tak jak wcześniej: 20, 50 lub 100). Dużo wygodniej przeglądałoby się kilka stron po 100 filmów, niż kilkadziesiąt po 10 filmów. Wiem, że dla portalu lepiej jest żebyśmy więcej klikali, ale naprawdę jest to niepraktyczne :(
Ale tak było też przed zmianami, że w zaakceptowanych dodanych do bazy było tylko do iluś tam mimo rozwijania listy. Wiem bo sama sprawdzałam bo nie pamiętałam kiedy moją pierwszą kontrę dodaliXD
Oj nie, jeszcze jakoś luty-marzec ładnie mi rozwijało i pokazywało wszystko aż do czasów jak dinozaury się dopiero z jaj wykluwały ;p
A teraz... szkoda gadać!
Rozwijało ale na pewno nie całość, chociaż mogę się mylić:P Teraz nawet nie sprawdzałam bo stwierdziłam, że to bez sensu:P