Jak informowaliśmy w minionym tygodniu, nadal intensywnie pracujemy nad rozwojem nowego profilu użytkownika. Dziś prezentujemy Wam kilka nowości, które wprowadziliśmy.

Na liście „chcę zobaczyć” pojawiła się zakładka z filmami, które mają zaplanowaną emisję w telewizji. Dzięki niej możecie zobaczyć, które z interesujących Was produkcji będą emitowane w danym dniu. W obrębie każdego dnia możecie posortować tytuły po godzinie emisji lub stopniu, w jakim chcecie je zobaczyć. Obecnie uwzględniane są wszystkie kanały, które znajdują się w naszym programie, wkrótce dodana zostanie możliwość włączenia wyświetlania emisji tylko z Waszych ulubionych kanałów.

Na listach ocen oraz „chcę zobaczyć” została dodana opcja przełączenia widoku do uproszczonej wersji, dzięki której więcej elementów mieści się na ekranie. Widok wybrany przez Was zostanie zapamiętany.

Wiele nowości pojawiło się na liście znajomych:
- dodana została możliwość sortowania znajomych po guście;
- na listach innych użytkowników pojawiła się zakładka z listą wspólnych znajomych;
- dodane zostało oznaczenie przy użytkownika, którzy są obecnie online. Lada moment oznaczenie to pojawi się także na głównej stronie profilu.

Na stronie "o mnie" pojawiła się informacja o liczbie posiadanych punktów.

Zachęcamy Was do dzielenia się opiniami na temat wprowadzonych nowości i nadsyłania swoich propozycji. Już wkrótce poinformujemy Was o dalszych postępach prac.

rudy102q

A dobra, jednak się da. Jeszcze przydałaby się możliwość ustawienia widoku uproszczonego jako domyślny.

filmweb

Gdzie znajduje się opcja przełączenia widoku ocen do uproszczonej wersji?

filmweb

Filtrowanie po tytułach potrzebne, bo jak teraz sprawdzić czy ktoś widział dany film?

filmweb

Jest nieźle, przydałoby się jeszcze:

1. Możliwość zwiększenie ilości ocenionych filmów na stronie.

2. Rozszerzenie pola z komentarzem na trzy linijki, żeby tekst nie był ucięty.

3. Wyszukiwarka w ocenach.

4. Możliwość zaznaczenia kilku dat przy ocenie, w przypadku gdy oglądaliśmy dany tytuł ponownie (jakby jeszcze była możliwość dopisania jaką wersję filmu się widziało, to już w ogóle byłoby super).

użytkownik usunięty
filmweb

Będzie kiedys opcja ustawienia gifa w avatarze?

A nie ma ?

użytkownik usunięty
chemas

U mnie gify wyglądają jak zwykłe zdjęcia.

Sam co prawda nigdy nie próbowałem umieszczać gifów, ale pytam się, bo widziełem parę ruchomych awatarów

użytkownik usunięty
chemas

Powiedzmy, że "klasyczne" gify tu nie działają. A gify tych nielicznych jednostek są jakos dziwnie rozpikselowane.

Rozumiem

http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Avatar+w+gif,2355332

użytkownik usunięty
lucky_bastard

Dzięki.

użytkownik usunięty

To w takim razie apeluję o możliwosc ustawienia gifów o większej rozdzielczosci. 150x200 wygladają jak z ery VHS.

:)

filmweb

Od 3 tygodni widzę ranking z marca. Mamy już maj. Naprawcie to niedorajdy, albo przywróćcie stary wygląd jeśli nie potraficie panować nad tym co stworzyliście i wepchnęliście nam na siłę.

https://zapodaj.net/2a555949b799a.png.html

filmweb

No dobrze, pojawiło się "chcę zobaczyć w telewizji". Ale poprzednia wersja była lepsza, wygodniejsza, czytelniejsza. Ogarniało się wszystko jednym rzutem oka. Ta działa słabo, trzeba przewijać stronę, wczytywać się w jakieś nieistotne informacje. Forma zdominowała treść. Było dobrze, jest źle.

ki_cia

Dokładnie, strasznie nieczytelnie to wygląda. Nie wiem jak można było zepsuć coś tak prostego :)

filmweb

Niestety nie słuchacie opinii użytkowników, którzy krytykują te zmiany w wyglądzie i chcą możliwości powrotu do starych profili. Zupełnie niepotrzebnie zmieniono to co bardzo dobrze funkcjonowało. Zamiast tego trzeba było się pochylić nad tym co tutaj od dawna kuleje - nad stanem kolejek do weryfikacji.

filmweb

Przygotowaliście dla mnie rekomendacje filmów a ni chu chu strona się nie otwiera od rana,ogólnie zrobiliście jeden wielki bałagan lub jak kto woli pierdoInik...

filmweb

Kolejne NOWOŚCI?. Przecież to już wszytko było.

filmweb

Przydałaby się jakaś sprawniejsza (albo poprzenia!) wersja "chcę obejrze" i "obejrzane". Naprawdę nie uśmiecha mi się przegrzebywanie ponad 50 stron "chcę obejrzeć" w poszukiwaniu jednego filmu. Ponadto, nie mam pojęcia dlaczego tyle miejsce zajmuje informacja, jak bardzo chcemy dany film obejrzeć, zamisat pozostawić wszystkie przydatne opcje (data emisji, premiery czy dodania do listy) z poprzedniej wersji strony.

OhGirl

Dobrze byłoby też oddzielić od razu filmy od seriali. Teraz trzeba ciągle ustawiać to w filtrach. Totalnie bez sensu. Brakuje mi też tego sortowania po "% szans na to że film mi się spodoba". W ogóle nie ma tej informacji tam, a nawalone jest innych, których i tak się nie oczekuje, gdy przegląda się jakiś spis filmów/seriali.

Virtuozi

Dobrze to by było, gdybyś zamknął mordę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
filmweb

Nie trzeba nic poprawiać, wszystko działa wyśmienicie. Narzeka tylko niewielkie stadko trolli, margines FilmWebu. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

Jakakolwiek aktualizacja takiego serwisu (o ile w ogóle potrzeba) powinna w pierwszej kolejności poprawiać jego funkcjonalność. Tutaj co prawda może i strona wizualna się na profilu poprawiła, wygląda to elegancko, ale względem poprzedniej wersji funkcjonalność spadła "na łeb, na szyję". Wydaje mi się więc, że nie tylko margines, a większość użytkowników odczuła tak drastyczny spadek funkcjonalności.

Virtuozi

Odpowiadasz trollowi.

Marac

Spokojnie, dobry Pan Virtuozi Pana zignorował, trollu. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

No tak... Ludziom molestowanym w dzieciństwie nawet najbardziej niewinne rzeczy kojarzą się tylko z jednym.
https://www.gettyimages.com.au/detail/photo/girl-sitting-on-santas-lap-with-loll ipop-high-res-stock-photography/sb10069274c-003
To wiele tłumaczy. Np. wyjaśnia Twoje dziwne upodobania seksualne, Lordzie Truffel.

Marac

Przykro mi z powodu Pana historii. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

To zaczyna być fascynujące. Czy Ty patrzysz w lustro, gdy wypisujesz te swoje "a nie bo ty!"?

Marac

To w ogóle jest postać fascynująca

chemas

Fascynująca, chociaż nie dorasta (pod względem urody i inteligencji) KRCKowi do pięt.

Kate_Bennet

Przepraszam bardzo, zaszła pomyłka *"fascynująca".
Teraz jest okej. Pozdrawiam seredecznie

Kate_Bennet

Buahahahahaha!!!

Kate_Bennet

A co Ty wypisujesz?

Marac

Wystarczy mi traumatyczny obraz Pana poprzedniego awataru, całe szczęście pamiętany już niejako przez mgłę. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

No rzeczywiście, nie przypominam z wyglądu chłopca w trakcie zmiany płci na żeńską, jak postaci z Twoich avatarów.

Marac

Przypomina Pan bardziej stworzenie w trakcie zmiany w gatunek szympansi. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

Tak to sobie tłumacz, szambelanko.

Marac

Ale się Panienka popłakała nam tutaj. Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

Już o sobie w trzeciej osobie piszesz? Nieźle...

Marac

Pan o sobie w drugiej, jak widać. Pozdrawiam serdecznie.

Marac

Dobra już stul jape, szambelan wytarł tobą podłogę, niefotogeniczny plebsie.

Virtuozi

Przeprowadził Pan jakąś statystykę uwzględniając wszystkich FilmWebowiczów? Pozdrawiam serdecznie.

szambelan

aa ty przeprowadziłeś??? to, że tyle osób piszę negatywne opinie na temat nowego wyglądu nie jest hejtowaniem tylko wyrażeniem własnego zdania na temat koszmarnego wyglądu profili. Też pozdrawiam ;)

kryszew15

Najgorsze i najbardziej podłe trolle robią najwięcej rabanu. To żadna nowość, pragnę Panu oznajmić. Nie przeprowadziłem takiej sondy, dlatego wiem, że branie pod uwagę głośnych wypowiedzi tak naprawdę góra trzydziestu osób nic nie znaczy. FilmWeb ma tysiące szczęśliwych użytkowników. Pozdrawiam serdecznie.