Jak informowaliśmy w minionym tygodniu, nadal intensywnie pracujemy nad rozwojem nowego profilu użytkownika. Dziś prezentujemy Wam kilka nowości, które wprowadziliśmy.
Na liście „chcę zobaczyć” pojawiła się zakładka z filmami, które mają zaplanowaną emisję w telewizji. Dzięki niej możecie zobaczyć, które z interesujących Was produkcji będą emitowane w danym dniu. W obrębie każdego dnia możecie posortować tytuły po godzinie emisji lub stopniu, w jakim chcecie je zobaczyć. Obecnie uwzględniane są wszystkie kanały, które znajdują się w naszym programie, wkrótce dodana zostanie możliwość włączenia wyświetlania emisji tylko z Waszych ulubionych kanałów.
Na listach ocen oraz „chcę zobaczyć” została dodana opcja przełączenia widoku do uproszczonej wersji, dzięki której więcej elementów mieści się na ekranie. Widok wybrany przez Was zostanie zapamiętany.
Wiele nowości pojawiło się na liście znajomych:
- dodana została możliwość sortowania znajomych po guście;
- na listach innych użytkowników pojawiła się zakładka z listą wspólnych znajomych;
- dodane zostało oznaczenie przy użytkownika, którzy są obecnie online. Lada moment oznaczenie to pojawi się także na głównej stronie profilu.
Na stronie "o mnie" pojawiła się informacja o liczbie posiadanych punktów.
Zachęcamy Was do dzielenia się opiniami na temat wprowadzonych nowości i nadsyłania swoich propozycji. Już wkrótce poinformujemy Was o dalszych postępach prac.
Jedno z chorych psychicznie dzieci Makeby, przynajmniej sam się za takiego podawał, o ile to on. Powtarzam po raz setny, im o nic nie chodzi, oni nadają się jedynie do utylizacji.
Skoro lata po temacie i wszystkich obraża to chyba jednak o coś mu chodzi. Jak się dowiedziałeś, że to on?
O nic konkretnego, nie potrafią sobie poradzić z własnym życiem.
Hmm... Przy jego poprzednim wypadzie na tym koncie. Musiałbym znaleźć Ci link, a znajdę, bo gdzieś go mam. Był strasznie cięty na Vachella, jak chyba nikt inny, tam poszło o jakieś sprawy osobiste.
On jest na Twojej podróbce Kate_Bannet i innych, tj. Chemason_Storm, Hornet_22 itd.
Jak mniemam, nawiązał współpracę z Rafałem.
Wiem, że Kate_Bannet i podróbka Vachella jest tej samej osoby, dwa tygodnie temu podszywacz robił identyczną akcję.
Dokładnie, ale to nie usprawiedliwia pozostałych, tj. szambelana, nekkera (henryczka) i reszty.
Jeszcze nie potrafię precyzyjnie określić jego roli.
Chemas mi nie odpowiada na "cześć", chyba udało im się mu zaszkodzić. :(
Szkoda. Wyobraziłem sobie Ciebie jodłującą w góralskim stroju.
Czekaj, czekaj... Może to przez deprywację snu? Nie mogę spać, to obejrzałem sobie serial.
:)
Z sympatią to napisałaś...
Zobaczyłem na minutę przed Twoim postem. Chciałem Ci napisać, że już odpisałem, dlatego edytowałem post. ;)
Dla ludzi, którzy znają Vachella może jakaś jest. Jakby się nagle pojawiła na forum syiphid z Twoim avatarem i zaczęła bluzgać do każdego, to chyba byłoby dobrze zwracać uwagę, że to nie Ty? :)
Oryginalny Vachell jest już sam w sobie odpychający, podrabiacz jest obrzydliwy.
Masz absolutną rację, trzeba ludzi uświadamiać.
Nina ma rację - lista zawsze miała określoną pojemność - jak się dużo dodawało, to najstarsze znikały. To samo jest przecież w skrzynce odbiorczej.
Ale jak usuwasz se skrzynki odbiorczej bieżące wiadomości to stare sie pokazują, ktore gdzieś tam znikły tylko nie wiadomo gdzie:-P też przez przypadek odkryłam:-)
O ja nie mogę... To rewelacyjna wiadomość. Mam kilka wiadomości, których zniknięcia bardzo żałuję. Dzięki!!!
Przywróćcie by przy filtrowaniu czegokolwiek np swoich ocen pokazywała się liczba wyników dla wybranego kryterium. Na ten moment filtrując ocenione filmy po dacie produkcji ciągle widzę ogólną liczbę ocenionych tytułów.
Kolejne jajo: w uproszczonym widoku ocen przycina komentarz do filmu, jeśli przekracza dwie linijki.
Mimo iż wywaliliście możliwość wyszukiwania własnych wypowiedzi (cwaniaki), to udało mi się ponownie natrafić na jeden z błędów, który zgłaszałem wam kilka miesięcy temu po wprowadzeniu pierwszych zmian layoutu (i oczywiście macie to gdzieś, bo macie gdzieś uwagi od użytkowników, poza paroma klakierami i generalnie sam kontakt ze społecznością):
Wyszukiwarka użytkowników ma babola. Proszę sobie obejrzeć wyniki dla np. http://www.filmweb.pl/search?q=filmik&type=user albo http://www.filmweb.pl/search?q=filmiki&type=user
Ostatnie wyniki, to zawsze kopia tych z pierwszej strony, tylko w odwrotnej kolejności. Lepiej to widać dla wyszukiwań, które podają pełną ostatnią stronę np. http://www.filmweb.pl/search?q=Test&type=user
Milczeniem pominę już idiotyczną paginację stron w tak małym zakresie i wielgachne puste połacie po bokach.
W filmach też nie jest najlepiej http://www.filmweb.pl/films/search?q=szcz%C4%99ki - na drugiej podstronie powtórzona przedostatnia pozycja z pierwszej. Licznik odnalezionych pozycji również obejmuje duplikaty.
Ktoś tu nie umie sklecić poprawnych zapytań do bazy…
Kolejny przykład tego jak działają tutaj zapytania do bazy. :D https://s14.postimg.cc/opsjua0s1/fw2.jpg (programy tv)
ps. link oczywiście ten sam
Nadal nie ma zakładki "Wypowiedzi".
Nadal nie wczytuje wszystkich pozycji na liście "Współtworzone".
Nadal nie ma dostępu do ulubionych ludzi kina ani do ocen za całokształt profesji. Mnie wyświetla się tylko kilka a miałem przyjamniej kilkadziesiąt ulubionych ludzi kina. Nie rozumiem czegoś. Jak youtube albo facebook zmienia layout to nadal są funkcjonalne.