Jak informowaliśmy w minionym tygodniu, nadal intensywnie pracujemy nad rozwojem nowego profilu użytkownika. Dziś prezentujemy Wam kilka nowości, które wprowadziliśmy.

Na liście „chcę zobaczyć” pojawiła się zakładka z filmami, które mają zaplanowaną emisję w telewizji. Dzięki niej możecie zobaczyć, które z interesujących Was produkcji będą emitowane w danym dniu. W obrębie każdego dnia możecie posortować tytuły po godzinie emisji lub stopniu, w jakim chcecie je zobaczyć. Obecnie uwzględniane są wszystkie kanały, które znajdują się w naszym programie, wkrótce dodana zostanie możliwość włączenia wyświetlania emisji tylko z Waszych ulubionych kanałów.

Na listach ocen oraz „chcę zobaczyć” została dodana opcja przełączenia widoku do uproszczonej wersji, dzięki której więcej elementów mieści się na ekranie. Widok wybrany przez Was zostanie zapamiętany.

Wiele nowości pojawiło się na liście znajomych:
- dodana została możliwość sortowania znajomych po guście;
- na listach innych użytkowników pojawiła się zakładka z listą wspólnych znajomych;
- dodane zostało oznaczenie przy użytkownika, którzy są obecnie online. Lada moment oznaczenie to pojawi się także na głównej stronie profilu.

Na stronie "o mnie" pojawiła się informacja o liczbie posiadanych punktów.

Zachęcamy Was do dzielenia się opiniami na temat wprowadzonych nowości i nadsyłania swoich propozycji. Już wkrótce poinformujemy Was o dalszych postępach prac.

Clairvoyant

Nigdy.

filmweb

Przecież to jest nawet nie połowiczna a ułamkowa naprawa- informacja o emisji miała sens, kiedy obejmowała cały dostępny program, czyli dwa tygodnie od danego dnia. Nikt nie wchodzi codziennie i nie sprawdza czy może dzisiaj nie grają czegoś co chce obejrzeć.

Alee

Dokładnie. Tym bardziej, że dość mało czytelny ten nowy sposób informowania o emisjach.

cwiek93

mało? mało. On w ogóle nie jest czytelny!

Alee

Ty nie masz sensu.

Alee

Robią co potrafią. Pracują w pocie czoła ;)

zambrotta

Mogliby nie robić nic czyt. nie ruszać tego co działało ;)

Alee

W korporacji (Filmweb) jest jak w socjalizmie. Wykopują rów po to, żeby go potem zakopać. Tak samo tutaj - zniszczyli i naprawiają :) Dyrektorzy i project managerowie udowadniają, że są potrzebni :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Marac

Rebelia C.D. XD

WujekChu1ek

https://www.youtube.com/watch?v=qOSinIhXYGA
Dziś dodałem około 4 nowych filmów, z 10 opisów, z 10 obsad - w sumie ze 200 osób, kilkadziesiąt plakatów, nie licząc mnóstwa drobiazgu w stylu gatunki, premiery, czasy trwania, słowa kluczowe.
Ze zweryfikowanych mam już 590 punktów.
Ten film jest przeze mnie w całości uzupełniony, bo był pusty tytuł bez żadnych informacji:
http://www.filmweb.pl/film/Dyktator-2012-614257/photos/332773
Oj, przepraszam, znowu mi się Gortych wkleił. Miał być ten link:
https://f db.pl/film/820872-bez-boga

filmweb

Nihil novi, czyli chooja zrobiliście, bo:

- dalej zakładka "AKTYWNOŚĆ" i "OCENY" to jedno i to samo. Nie gram w wasze quizy, nie oceniam gry aktorskiej, jak wchodzę na profil swój czy kogoś, chcę mieć w skondensowanej formie podane najważniejsze dane: najwyżej ocenione/ ostatnio ocenione/ chcę zobaczyć/ ulubione gatunki.
Po cholerę to rozbijaliście na trzy zakładki, gdzie przy obejrzanych min. 500 filmach nie można wyświetlić na jednej stronie max. 200?! I dalej zabawa w tasiemcowe scrollowanie - to jest po prostu bezczelność, że chełpicie się powyżej "Na listach ocen oraz „chcę zobaczyć” została dodana opcja przełączenia widoku do uproszczonej wersji, dzięki której więcej elementów mieści się na ekranie." - klękajcie narody przed tymi Januszami internetów!

-zakładka "WYPOWIEDZI" - zniknęła na dobre? Czy dalej w pocie czoła nad nią pracujecie? Ewentualnie przywróćcie choć możliwość obserwowania forum ludzi kina i filmów, bo dalej mi się wyświetla tylko forum FW ;/

filmweb

Przeproście i idźcie się stosunkować. Za mało, za późno.
http://www.filmweb.pl/user/Marac/blog/583031-Filmweb+%5B1+10%5D

filmweb

Nadsyłam moją propozycję dla Zarządu: https://youtu.be/EjBt5XpEezk?t=17s

Marac

Może chociaż potrafią dobrze grać w golfa ;)

sylphid

Próbowałem wyguglać "Gortych + golf", ale znalazłem tylko to:

""Marzeniem chyba każdego założyciela, a zarazem prezesa firmy jest, by zbudować tak sprawną organizację, aby on sam w pewnym momencie mógł płynnie przekazać stery swoim następcom" –wyjaśnia Gortych w komunikacie prasowym"

ZSGifMan

Amen...

filmweb

Nadal problemem jest BRAK WYSZUKIWARKI OBEJRZANYCH FILMÓW (była wcześniej). Żeby sprawdzić szybko, czy i jak oceniłem dany film, muszę załadować jego stronę - nie mogę tego przeszukać z poziomu mojego profilu i panelu z obejrzanymi pozycjami. Fajnie, podnosicie sobie klikalność stron, ale to bardzo utrudnia korzystanie z własnego konta.

Nie podoba mi się też zostawienie średnich w zaokrągleniu do jednego miejsca po przecinku (były dwa).

filmweb

Mało czytelny nowy sposób informowania o emisjach, przede wszystkim przydałaby się data.

cwiek93

Ok, zauważyłem, że jest podział na dziś i jutro. Trochę słabo, wolałbym to scalić i po prostu pod tytułem dać info o dwóch emisjach, jeśli film leci dwa razy w dwa dni.
No i skoro już okroiliście ten widok w porównaniu ze starym layoutem, to chociaż na stronie filmu moglibyście dodać trzecią emisję a najlepiej jak najwięcej :)

filmweb

W końcu zmiany na plus. Ten nowy, bardziej przejrzysty widok ocen pozytywnie wygląda. Odbijacie się od dna, ale do starego profilu brakuje.

PS. No i dajcie chociaż te 50 ocen na strone.

filmweb

Uproszczony widok przeglądania filmów wygląda już lepiej, ale nadal brak jest możliwości sortowania alfabetycznie zarówno w ocenach jak i "chce obejrzeć". Ponad to, tak jak większość osób uważam, że limit 25 pozycji na stronę jest mały. Niech będzie możliwość wyboru, tak jak wcześniej chociaż do 50 na stronę, choć idealnie jakby było tak jak kiedyś możliwość wybrania do 100 pozycji na stronę. Jak się ma prawie 2000 ocen to przeglądanie ich jest upierdliwe i zniechęca.

filmweb

Uproszczony widok wygląda TROCHĘ lepiej, mógłby też funkcjonować w zakładce "aktywność", bo ta jest dalej wybitnie nieczytelna.

filmweb

Wciąż (nie to nie nowości, to coś co usunęliście):
- brak wyszukiwania obejrzanych filmów (w profilu), <- tego mi najbardziej brakuje
- brak aktualizacji średniej po wybraniu filtrów,
- brak aktualizacji histogramu ocen po wyborze filtrów,
- brak informowania ile pozostało pozycji po zastosowaniu filtrów,
- brak większego skoku przy zmianie podstron oglądanych filmów (wciąż mikroskopijne 1..5, a od czego cała szerokość ekranu?),
- filtr porządkowania listy (w profilu) dalej wyskakuje na pełny ekran,
- ekran ocen i aktywności wciąż mają odwrócone i mylące kolejności ocena - wizytówka filmu,
- niedziałające zupełnie przyciski "..." w znajomych oraz "v" w dodanych materiałach,

reszta:
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Informacje+o+pracach+nad+nowym+pro filem,2995828?page=7#post_15757375
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Informacje+o+pracach+nad+nowym+pro filem,2995828?page=10#post_15762681

Niestety nie mogę znaleźć reszty zgłoszeń, bo... oczywiście skasowaliście możliwość przejrzenia swoich wypowiedzi.

xorandor

Aha i jakie czary muszę odprawić, by zmienić tło w profilu? Właśnie się dowiedziałem, że obok "ustawienia" powinien widnieć przycisk zmiany/wyboru tła. Sęk w tym, że go zwyczajnie nie ma. Czy to działa na przykład tylko pod Srome w rozdzielczości 800x600? Nieudaczność programisty tłumaczyłaby też dlaczego nie działają wspomniane wyżej przyciski w zakładce znajomych i materiałów.

xorandor

O przepraszam, teraz widzę, że niedziałające trzy kropki już zniknęły z zakładki znajomych. Ale za to widzę kolejny babol: dymek "usuń ze znajomych" pojawia się nad "obserwujesz", a "przestań obserwować" nad... tak, nad "wyślij wiadomość".

xorandor

No to jest już kuźwa kpina. Tak jak głupio zażartowałem - to zależy od rozdzielczości. Po wejściu w responsive desing w narzędziach deweloperskich i wybraniu dowolnej rozdzielczości, po odświeżeniu strony pojawia się "wybierz zdjęcie tła", nawet jak wrócimy do bazowej. Oczywiście po wyjściu z rd znika.

VacheIl

Huh? Co cię ciśnie? Linki są z forum.

xorandor

Ty chyba trola na oczy nie widziałeś..

willet

Zwykle staram się jednak zakładać, że ludzie są (dość) normalni.
Konto reaktywowało się po przeszło pół roku od założenia, dwa filmy oceniło i masowo komentuje pod krytykującymi nowe zmiany wpisami. Czyżby altkonto kogoś z redakcji? ;-)

xorandor

dodałbym jeszcze do powyższej listy:
- w zakładce Chcę zobaczyć podział od razu na Filmy (domyślnie) i Seriale tak jak w zakładce oceny
- brak filtra dla filmów i seriali oznaczonych jako Nie interesuje mnie

Craven18

Mi to scalenie akurat nie przeszkadza aż tak bardzo, ale zauważyłem już tam błąd. Kilka seriali pojawiło mi się tam więcej niż raz na różnych podstronach… Filmów nie zauważyłem powielonych.

Z propozycji (choć wiem, że nie ma najmniejszej na to szansy) fajnie jakby pojawiły się indywidualne listy filmów+seriali+gier. Tak jak na IMDb. Ot chciałbym sobie pogrupować wszystkie pozycje o zombiakach, inwazji kosmitów czy podróżach w czasie i udostępnić to znajomym, by sobie pooglądali, zamiast mnie pytali ciągle.

Alternatywą byłoby wprowadzenie tagów dla pozycji filmowych. Tak samo, by oznaczyć np. #zombie, #wampiry itp. Również jak na IMDb. Kwestią otwartą pozostaje czy tagi byłyby personalne, widoczne w gronie znajomych, czy też widoczne dla wszystkich; czy byłaby możliwość tworzenia własnych, czy też korzystania (i zgłaszania propozycji) z predefiniowanych. Najlepiej jakby były dodawane jako kontrybucje, wówczas weryfikatorzy mogliby nad tym zapanować. Niestety gatunki filmowe to zdecydowanie za mało. A byłby to świetny sposób na wyszukiwanie filmów tematycznych. Po co przeglądać forum w poszukiwaniu tematów "szukam podobnych filmów".

xorandor

Listy: https://f db.pl/lists/99183-nie-tylko-dla-dzieci
#zombie: https://f db.pl/filmy?utf8=%E2%9C%93&amp;query=&amp;kind=&amp;stream_p latform=&amp;keyword_ids[]=629&amp;rate_from=&amp;rate_to=&amp;a mp;year_from=&amp;year_to=&amp;votes_from=&amp;votes_to=&amp; ;order=

A już niedługo teatr TV.

filmweb

ale dajcie tak chociaż z 50 filmów na tym uproszczonym widoku
jak ktoś ma prawie 2000 filmów do przeklikania to zarąbać się można oglądając po 25

Kasiek_haz

Dokładnie.

Kasiek_haz

Albo rozszerzyć na dole wybór strony do 10-20 pozycji, a nie jakieś mikrogówienko na środeczku. Albo jeszcze lepiej - zrobić 1...10, a potem skokowo 20, 30, 40, 50. Nawet tyle by było wystarczająco. Osoba która projektowała ten UI powinna dostać dożywotni zakaz tworzenia takich kalekich interfejsów.

Kasiek_haz

Jak sobie wejdziesz na profil znajomego i klikniesz w wspólne filmy to możesz mieć nieskończoną ilość ich na stronie. Zjeżdżasz w dół i sie ładują na bieżąco. Działa to bardzo sprawnie wiece mogliby to wprowadzić to do swojego profilu.