Jak informowaliśmy w minionym tygodniu, nadal intensywnie pracujemy nad rozwojem nowego profilu użytkownika. Dziś prezentujemy Wam kilka nowości, które wprowadziliśmy.

Na liście „chcę zobaczyć” pojawiła się zakładka z filmami, które mają zaplanowaną emisję w telewizji. Dzięki niej możecie zobaczyć, które z interesujących Was produkcji będą emitowane w danym dniu. W obrębie każdego dnia możecie posortować tytuły po godzinie emisji lub stopniu, w jakim chcecie je zobaczyć. Obecnie uwzględniane są wszystkie kanały, które znajdują się w naszym programie, wkrótce dodana zostanie możliwość włączenia wyświetlania emisji tylko z Waszych ulubionych kanałów.

Na listach ocen oraz „chcę zobaczyć” została dodana opcja przełączenia widoku do uproszczonej wersji, dzięki której więcej elementów mieści się na ekranie. Widok wybrany przez Was zostanie zapamiętany.

Wiele nowości pojawiło się na liście znajomych:
- dodana została możliwość sortowania znajomych po guście;
- na listach innych użytkowników pojawiła się zakładka z listą wspólnych znajomych;
- dodane zostało oznaczenie przy użytkownika, którzy są obecnie online. Lada moment oznaczenie to pojawi się także na głównej stronie profilu.

Na stronie "o mnie" pojawiła się informacja o liczbie posiadanych punktów.

Zachęcamy Was do dzielenia się opiniami na temat wprowadzonych nowości i nadsyłania swoich propozycji. Już wkrótce poinformujemy Was o dalszych postępach prac.

WRMUFC

czyli się da, ale skoro o to prosimy, to pewnie figę z makiem dostaniemy ;/

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
filmweb

Dajcie opcje ustawienia starych profili albo nowych wg starego schematu/objętości. Nie idzie na to patrzeć.

filmweb

Przy okazji, to czy w "Chce zobaczyć" muszą być na plakacie zielone ikonki oznaczające, że "chce zobaczyć". Same ikonki są ogólnie przydatne przy przeglądaniu bazy różnych filmów, natomiast w samej liście filmów, które się chce zobaczyć są trochę bez sensu.

filmweb

A może wytłumaczylibyście po co w ogóle wprowadzono tak duże zmiany w portalu? Większość aktualizacji, które teraz wprowadzacie to przywracanie tego, co już było, tylko w mniej przejrzystej formie.

Majam92

Bo więcej klikania to więcej mamony od reklamodawców. Trzeba więc portal tak skonstruować, aby klikania było najwięcej jak to możliwe bez masowego odejścia użytkowników.

filmweb

W zakładce chce zobaczyć w emitowanych filmach nie ma często godziny emisji i na jakim kanale, jest jakby zamazane.

luis11

Dokładnie!

filmweb

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma: zamiast własnego profilu, zapisałem sobie w zakładkach przeglądarki bezpośredni link do moich ocen - z uproszczonym wyglądem nie wygląda już to tak najgorzej. Przychylam się za to do podpowiedzi powyższych, by rozszerzyć liczbę ocenionych na jednej stronie do 50/100. Na starym profilu się to dało zrobić, więc to nie kwestia zamulania serwera. Come on, do it.

I dajcie znać, jak w polu "aktywność" też dacie możliwość wyboru co się widzi.

I seriale, które oglądamy aktualnie. Lel, mamy 2018 rok, tv już jest na takim poziomie (m.in. dzięki serwisom vod), że to już zwyczajnie podstawa.

I pytanie do użytkowników: kto odpowiada za stworzenie ciemnej wersji filmwebu za pomocą wtyczki stylish? Czy można ten skrypt zaktualizować?

filmweb

Podstawowe zmiany to:
1.Za dużo powietrza=wolnych przestrzeni=marginesów pomiędzy=pustki do przewijania=scroolowania użytkownika=straconego czasu na przewijanie= etc
(Wszystko należy ścisnąć, i pomyśleć nad wizualanym skompresowaniem treści, aby jej jak największa porcja była do objęcia wzrokiem(migawką wzroku) przez użytkownika. My przewijamy puste przestrzenie. C'mon..)
2. Brak głębokiej personalizacji, i ustawień indywidualnych w profilach.
3. Brak dobrego algorytmu (złożonego i indywidualnie dającego się przystosować) do wyszukiwania użytkowników o tym samym guście i POZIOMIE kultury filmowej.
Przykład: Jak mam gospodynię domową w znajomych- to chcę mieć opcję porównawczą jej typów filmowych i typów znajomego profesora. Ustawiam wtedy kryteria ważności głosów 20:1 na gospodynię- i oglądam jej typy filmów: tele-nowele, tele-dramy i tele-romantic. Przecież te dane są do wyciągnięcia z waszych baz danych. Tylko wystarczy napisać dobry kod.

willet

"Tylko wystarczy napisać dobry kod"

Nieśmiało przypominam, że mówisz o ludziach, którzy nie potrafią zakodować bez błędów podświetlania aktywnej zakładki:
http://www.filmweb.pl/user/willet/createdContribs

Marac

Tak się zastanawiam czy ich własny portal nie przerasta. Liczba osób zajmująca się implementacją rozwiązań webowych nie musi być specjalnie duża. Przecież to nie jest korporacja z 1000-ami osób. Może mają 5 osób do tych czynności?, a tydzień ma tylko 40h pracy. Poza tym bycie kreatywnym, a umiejętność pisania kodu- to są 2 odrębne rzeczy.

willet

No zdecydowanie ich przerasta! I to już od lat. Dowodem to, o czym wspominam wyżej. Ta jedna jedyna rzecz dowodzi, że tam nie ma nikogo, kto by wiedział jak się koduje serwisy WWW.

To tak, jakby dziennikarz pisał "rzułf" i "skont". To nie miejsce, żeby się zastanawiać "Hmmmm... Zastanawiam się, czy przypadkiem ta osoba nie ma jakichś problemów z ortografią...?"

VacheIl

https://www.youtube.com/watch?v=0fmcemEkAKc

ZSGifMan

Hehe... Zgłaszam się na testera.

Marac

Hehe... Jaki cwany :))
Dobra, przyjęty ;)

Marac

To może pora aby z tego portalu odejść ??

Gokussb

Najwyższa. Właśnie jestem w trakcie, jakbyś nie zauważył.

Marac

fakt

VacheIl

Historyczny, pierwszy na tym portalu atak troglodyty na moją osobę..
Pozdrów mamę ode mnie. ;P

VacheIl

Już nie dzisiaj, ale może w przyszłym tygodniu.
Ty wtedy bierzesz korepetycje wyrównawcze na mieście..
Jaki to był przedmiot? Ze środowiska czy cuś..Uściski dla mamusi.

ZSGifMan

Ale tylko trochę, please!;D

willet

Dobra, ale patykiem ;D

ZSGifMan

Jeszcze będziemy kręcić bicze!.. z tego materiału..
Odrzuconego przez budujących..

willet

Świetny tekst :D Mistrzostwo riposty.

frycek49

Dzięki;).Czasem robię rzeczy pro bono publico, ku uciesze publiczności i dla własnej próżności.;)

willet

Żartujesz? Musi rzadko na forum bywasz. :)

Marac

To "rzadko"- jest błogosławieństwem.;D

Marac

Poza tym- Ty tu więcej jesteś niż Cię nie ma. Pod każdym komentarzem- Twój post. Naprawdę nie pracujesz dla Filmwebu? Dobrze się kamuflujesz..;P Ale nie ze mną te nr'y BRUNNER!

willet

Rozgryzłeś mnie. To ja, Gortych. Trolluję sam siebie z alterkonta.
Przecież inaczej już dawno daliby mi banana.
https://www.youtube.com/watch?v=EmnNnokmZao

Marac

Choć trudno w to uwierzyć- oglądałem z otwartymi ustami polecony film do końca.
Już wiem teraz , dlaczego nie trzeba Cię zmuszać do tych filmów które oglądasz;P

willet

Hehe...
Próbowałem znaleźć wersję10-godzinną, ale niestety. Jak Ci się spodobało, to polecam jeszcze:
https://www.youtube.com/watch?v=EmnNnokmZao

Marac

Wystarczy tą zapętlić na jakieś 12 godzin

chemas

Nie w każdej przeglądarce jest w opcjach zapętlanie. :)

Marac

xD

filmweb

A może zamiast robić w naszych profilach zmiany po swojemu ,raczycie popytać nas o zdanie ?? . Jeżeli nie istotne jest dla was oburzenie użytkowników ,możecie spowodować że użytkowników stracicie .

przykład pytania jaki moglibyście postawić
'' Czy chciałbyś \chciałaby byś byśmy twój profil usprawnili ?? .

A nie że robicie po swojemu . Już tylko kilkoro użytkowników sie tu udziela a większość ulotniła sie stąd .

Gokussb

mądre słowa