Wielokrotnie prosiliście nas o umożliwienie oceniania wypowiedzi innych użytkowników publikowanych w komentarzach oraz na forach. Jest nam niezwykle miło móc poinformować Was, że obecnie pracujemy nad wprowadzeniem takiej funkcji i już wkrótce będziemy mogli oddać ją w Wasze ręce. W temacie tym chcielibyśmy podzielić się z Wami szczegółowymi informacjami o planowanych zmianach.
Wszystkie komentarze opublikowane przez użytkowników oraz tematy założone na forach będzie można ocenić pozytywnie lub negatywnie. Wraz z wprowadzeniem tej funkcji zmieni się także domyślne sortowanie wypowiedzi. Na pierwszych miejscach widoczne będą komentarze oraz tematy cieszące się największą popularnością. Zostanie ona określona w oparciu o liczbę ocen pozytywnych i negatywnych oraz świeżość wypowiedzi. Oczywiście w dalszym ciągu możliwe będzie sortowanie wypowiedzi według daty ich publikacji.
Powyższe zmiany mają na celu wyeksponowanie najbardziej wartościowych wypowiedzi, które często giną pośród setek innych. Wiemy jednak, że nie byłoby to możliwe bez Waszej pomocy. Wierzymy, że to właśnie Wy najlepiej wiecie, które komentarze i tematy powinny zostać wyróżnione, a dzięki nowej funkcji będziecie mieli możliwość wyrażenia tego. Mamy również nadzieję, że zachęci to także innych użytkowników do aktywnego udziału w prowadzonych dyskusjach, a ich jakość będzie jeszcze lepsza.
Koniecznie dajcie znać, co sądzicie o nowej funkcji! My tymczasem dokładamy wszelkich starań, aby móc ją udostępnić jak najszybciej.
[EDIT: 13 marca 15:44]
Odpowiadając na Wasze obawy związane z możliwymi nadużyciami nowej funkcji, informujemy, że wraz z nią wprowadzony zostanie szereg zabezpieczeń uniemożliwijących tego typu działania. Niestety, w chwili obecnej nie możemy zdradzić więcej szczegółów na ten temat.
Ponadto od dziś zakładka "wypowiedzi" w profilu użytkownika dostępna jest wyłącznie dla właściciela konta oraz moderatorów.
Tak a ludzie logowali się po to żeby rozsyłać spam i trollować, po to jest wymóg posiadania 10ptk, by móc wysyłać wiadomości. Ludzie na tym portalu nie są aż tak ambitni żeby nabijać sobie punkty dla zwykłego trollingu i spamu...
Co prawda powinna być możliwość wysyłania wiadomości do swoich znajomych to logiczne prawda, ale jeżeli ktoś wysyła spam do randomowych użytkowników to powinno być blokowane i dlatego są punkty.
Ok, a nie można tego jakoś obejść? Żeby można było wysyłać bez punktów, a jednocześnie może blokować użytkowników, którzy spamują? Nie znam się na tym zupełnie, ale pewnie jakby kombinować dłużej, to dałoby się wymyślić coś mądrego i praktycznego. Bo chciałam na początku bawić się w punkty, ale jak musiałam oczywistą rzecz/wiadomość/ciekawostkę poprzeć tysiącem źródeł i sam proces akceptacji tego trwał długo, dałam sobie spokój. Zresztą... wysilać się, budować i współtworzyć portal, którego władza i tak ma gdzieś użytkowników? Daleka mi filozofia ;)
"Zresztą... wysilać się, budować i współtworzyć portal, którego władza i tak ma gdzieś użytkowników? Daleka mi filozofia ;)"
Tu masz oczywiście całkowitą rację, ja no niestety lubię to robić(rozbudowywać bazę FW)wiedząc oczywiście, że mają mnie w D,,,e, ale no cóż, zawsze marzyłem o kubku do herbaty z logiem FW ciekawe czy da radę taki w ogóle uzyskać btw:P
Co do tych tysiąca źródeł to trochę przeginasz, wystarczy jedno porządne źródło, wystarczy, że wzbogacisz obsadę jakiegoś filmu o obsadę 20 aktorów i masz 10 punktów, tylko czas oczekiwania na akceptację takiej kontrybucji około 160 dni czyli prawie pół roku co jest istnym debilizmem, ale ja tego nie wymyślam.
Jest małe obejście tych 10ptk a mianowicie jeżeli ktoś wyśle ci wiadomość to możesz na nią odpisywać nieskończoną ilość razy ale tylko tej osobie która ci coś wysłała... Zaraz ci wyślę wiadomość i zobaczysz, że będziesz mogła mi odpisać...
Mam tego świadomość, pisałam o braku możliwości wysłania wiadomości bez posiadania punktów.
Pomijając kwestię nadużywania tej opcji, ciekawe jak to wpłynie na czytelność forum, skoro wspomniano o ułożeniu komentarzy według popularności.
Załóżmy sytuację, że na pierwszej stronie tematu znajduje się pięćdziesiąt postów, które już uzyskały plusy i uplasowały się na najwyższych pozycjach "popularności" w temacie i ktoś skomentuje pozytywnie oceniony drugi post od góry, to jego post jako jeszcze nieoceniony i "niepopularny" pojawi się jako pięćdziesiąty pierwszy na drugiej stronie tematu czy jako trzeci od góry pod drugim postem w dotychczasowym układzie "drzewkowym"?
Jak na razie ciężko mi sobie wyobrazić pogodzenie wspomnianej "świeżości" i "popularności" postu, chyba że będzie udostępniona opcja oddzielnego sortowania według osobnych kryteriów.
Co za dziecinada - zgłupieliście zupełnie, zidiocieliście do reszty.
Od kiedy to wartość mierzy się popularnością ? Co to znaczy dla Was słowo WARTOŚĆ?
Nie pozdrawiam.
Dlaczego na przykład jakiś debil, co nie ma ani ćwierci tego rozumu co moja skromna osoba, będzie mógł oceniać wypowiedzi, których umysł jego nie pojmie choćby stanął na rzęsach?
Proszę wyjaśnić.
Dlatego ze tacy debile to wiekszosc i dlatego zbyt skomplikowane wypowiedzi beda lecialy w dol aby ci tytani intelektu nie musieli sie meczyc je czytajac
Obstawia Szanowny Pan, że dostosowują FilmWeb do potrzeb niepełnosprawnych umysłowo? ;) Pozdrawiam serdecznie.
Nie wiem czy zauważyłaś ale połowa tego portalu to gimby, tępe dzidy i pół-mózgi... Ciężko znaleźć kogoś konkretnego do prowadzenia konwersacji...
oraz zupełny bezmózgowiec ten łachudra impactor, którego tu działalność nie ma nic wspólnego z celem istnienia portalu filmowego, a nie został zablokowany. Pozdrawiam serdecznie.
Ten portal służy tylko i wyłącznie do celów zarobkowych, nie tworzą go pasjonaci kina tylko fani fejsbuka i szybkiej mamony.
Skoro i tak ten portal jest nijak demokratyczny (te rzekomo chciane zmiany są nam imputowane, z góry) to może zawczasu wypadałoby pomyśleć nad jakimś cenzusem.
jeśli dzięki temu się zamknie to wszyscy wypowiadający się pod newsami zaczną wielbić tę zmianę
"Koniecznie dajcie znać, co sądzicie o nowej funkcji! My tymczasem dokładamy wszelkich starań, aby móc ją udostępnić jak najszybciej."
Po co mamy dawać Wam znać skoro już i tak tą funkcję postanowiliście udostępnić? Nota bene głupi pomysł.
"Odpowiadając na Wasze obawy związane z możliwymi nadużyciami nowej funkcji, informujemy, że wraz z nią wprowadzony zostanie szereg zabezpieczeń uniemożliwijących tego typu działania."
Oczywiście, tak samo jak istnieje szereg zabezpieczeń przed multikontami i trollami wszelkiej maści. A nie chwile, nie istnieje bo nic z nimi nie robicie. I teraz te multikonta będą mogły "lajkować". Super pomysł, tak jakby ilość ćwierć inteligentów na filmwebie nie wystarczyła. Na pewno wartościowe wypowiedzi będą na samej górze. Komu ten kit chcecie wstawić?
Od razu pomyślałam o tobie i bartoszu jak się o tym dowiedziałam :D, że wreszcie przestanie cie śledzić. Patrząc w ten sposób to jest plus dla ludzi w podobnej sytuacji. Z drugiej jednak strony teraz nie mam możliwości zweryfikowania żadnego trolla i nie wiem czy ktoś "tak na serio" czy to zwykły...no właśnie troll.
Zdecydowanie lepsza byłaby opcja "ignoruj użytkownika" i problem z głowy z danym trollem, a "wypowiedzi" powinny zostać, bo są przydatne.
Ostatnia nowość na FW to oceny znajomych, podawane z dokładnością do roku (dwa lata temu, rok temu). Co Wam szkodzi normalna widoczność pełnych dat? To idiotyczne.
Nie wierzę....
Posty sortowane wg like'ów? Przecież to sparaliżuje całkiem czytelność tematu, już i tak nadwyrężoną usunięciem obramowań i łączących te byłe obramowania kreseczek. Mamy przewijać co jakiś czas cały temat a to w górę, a to w dół, żeby się połapać w kolejności dodawania postów? I nie zasłaniajcie się jakimś tam przełączeniem się na sortowanie wg daty: większość i tak pewnie albo o tym zapomni, albo będzie uważała za mozolne, albo nie będzie tego potrafiła, a w rezultacie w czytelności tematów nastąpi chaos.
Nagle mnie naszło, że w sumie ten pomysł z łapkami mieliście już od bardzo, bardzo dawna i wprowadzaliście go stopniowo. Wszak przeszkadzałyby temu wspomniane przeze mnie obramowania i kreseczki.
Czyli, tu się pisze posty jednorazowe, jak chusteczki, albo papier toaletowy, do których się nie wraca i nie pokazuje światu hahahaha, idiotyczna zmiana z tą niedostępnością wypowiedzi, jak ktoś się ich wstydzi, to niech nie pisze idiotyzmów. O wiele potrzebniejszą funkcja byłaby możliwość dłuższej niż 5 minut edycji własnych wypowiedzi.
Co do lajkowania postów, co będzie jak trolle zabiorą się za tą funkcję? Szykujecie dla nich raj :))
Nie wiem czy odejście od domyślnego sortowania wg daty wypowiedzi jest dobrym posunięciem. W końcu ludzie chętniej czytają i odpowiadają na nowsze wpisy i tematy. Do starszych zawsze można było sobie zaglądnąć. Poza tym jeśli siła popularności będzie zależeć od ilości wpisów pod tematem, to grozi to promowaniem licznych "pyskówek" między osobami - jakich niestety mnóstwo jest na tym forum.
Wy o nowościach piszecie a na samym forum nie panujecie czemu posty nie zawsze są widoczne ??? może jakaś poprawka ??
A no właśnie. Zgadzam się z tobą oni jakoś wiksują fw. Jakoś mi się nie wydaje by to poprawili!!!! >:(
zajmijcie się lepiej problemem z brakiem możliwość oceniania seriali. A nie sławny filmweb lansuje gdzie się da a na stronie mają nasrane
Kto o to prosił? Ja nie prosiłem, ani wielokrotnie ani jednorazowo. To kolejna platforma do nadużyć, szczególnie pod filmami/serialami, którymi zachwyca się bezkrytyczna młodzież.
Tutaj jest sporo takich mini-fanpage'y, gdzie jak wejdziesz i powiesz złe słowo na temat przedmiotu uwielbienia albo i nawet kultu, to zostaniesz przez psychofanów zwyzywany na maksa.
ogólnie masakra po tych zmianach co chwile jakieś błędy się wkradają to aż nudne się robi , zaznaczam że coś oglądałem odświeżam i nic brak zaznaczonych odcinków
Za dużo bezsensownych funkcji na tym portalu jest i stąd te błędy, na przykład nie mogłem ocenić dzisiaj filmu, znaczy oceniałem go ale nie wyświetlał się na moim profilu a był oceniony już, odświeżyłem stronę 10 i nic, dopiero kiedy go wyłączyłem i oceniłem z powrotem i odświeżyłem mój profil to zajarzył...