Dziś miała miejsce drobna zmiana w profilach seriali. Usunęliśmy przycisk służący do oznaczenia seriali, które obecnie oglądacie. Został on połączony z funkcją “chcę zobaczyć”, dzięki temu nie musicie już dodawać interesujących Was seriali do dwóch oddzielnych list. Od teraz śledzenie emisji ulubionych seriali powinno być znacznie prostsze.

Z powodu tych zmian w profilu użytkownika została wyłączona sekcja “seriale, które oglądam”. Seriale powrócą do profilu wraz z jego nową wersją, nad którą obecnie pracujemy. Powyższe zmiany związane są również z pracami nad nową listą “chcę zobaczyć”, która w przyszłości zostanie gruntownie przebudowana i wzbogacona m.in. o wiele przydatnych filtrów.

Mamy nadzieję, że nowości, które dla Was szykujemy przypadną Wam do gustu. Wkrótce wypatrujcie kolejnych informacji!

21kamilka21

AHA no widzisz, nie wiedziałem o tym :p Pogrywaja sobie z Nami...

elo84

No niestety...

gagarin77

Hahaha.. a, nie, w sumie nie ma się z czego śmiać xd

filmweb

No i jak ? Kiedy powrót tej koniecznie potrzebnej funkcji ?!

21kamilka21

Podpisuję się.

21kamilka21

Jak już tyle czasu minęło to w tym roku na pewno niema co liczyć że ta opcja z serialami wróci :(
Może za rok... na następną gwiazdkę pod choinkę xD

użytkownik usunięty
21kamilka21

Hej ci co byli na offie, zagadnęliście może szefa wszystkich szefów o powrót seriali? Wiecie coś na ten temat?

Dokładnie, jak ktoś coś wie niech się wypowie :D

xD

Xzar się wypowiedział co do obsad więc może i tutaj coś skrobną :)

filmweb

I tym sposobem już październik a jednej z najprzydatniejszych dla mnie funkcji oglądanych seriali na filmwebie nadal nie ma.. Po co w ogóle było ją usuwać jeśli do 'ulepszonej' wersji jeszcze tak daleko? :/

MikaNeko

oddajcie nam WRESZCIE zakładkę "seriale które oglądam" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

MikaNeko

Mało tego. Obiecanej funkcji zakładek w filmach do obejrzenia nie ma też.

jos_fw

Obawiam się, że prędzej obejrzysz te siedem tysięcy filmów, nim filmweb wprowadzi sortowanie w "chcę obejrzeć".

gowniarz_wyniosly

Jestem umiarkowanym optymistą - stawiam na 5 tys.

filmweb

Koszmarna decyzja z usunięciem tej opcji, była bardzo przydatna.
Bardziej mnie jednak dziwi że nie idziecie w kierunku komunikacji z userami i pchacie swoje pomysły pomimo 90% niepochlebnych opinii. Dla kogo w takim razie te opcje są? Komu mają służyć jak nie właśnie użytkownikom?

toporminator

W lipcu wprowadzili genialną zmianę i po dziś dzień ona nie powróciła więc już się nie spodziewam, że to będzie. Informatyków mają pewnie takich jak redaktora naczelnego.. czyli wiadomo jaki poziom inteligencji.. Teraz gdy chce ocenić odcinek nie wystaczy mi wejść po prostu w profil tylko muszę wpisywać nazwę serialu.

toporminator

Teraz jak zaczął się sezon wysypu oglądanych seriali tez mi cholewnie brakuje tej funkcji - z niej zawsze wchodziłem na forum serialu który komentowałem a teraz trzeba ręcznie wpisywać : (

matiiii

matiiii "Teraz jak zaczął się sezon wysypu oglądanych seriali tez mi cholewnie brakuje tej funkcji - z niej zawsze wchodziłem na forum serialu który komentowałem a teraz trzeba ręcznie wpisywać : ("

Dokładnie! U mnie tak samo. A na dodatek oglądam masę seriali nie tylko amerykańskich ale tez azjatyckie i wystarczyło wejść tylko w seriale i wszystko co chciałam wiedzieć to wiedziałam a teraz brak czasu i kupa seriali sprawia że nieraz zapominam że np. dziś jest ten serial :D
W dodatku jak już jakis obejrzysz to fajnie jest dac swoją ocenę a tak.... nie dasz bo zakładki z SERIALAMI NIE MA! :(

patrycjagrudzinska1

Jeśli ja mam przechlapane przy 'zaledwie' 7/8 serialach to co ma powiedzieć osoba, która ma tego więcej? Pół-żartem pół-serio xD

matiiii

Ale czemu nie korzystacie z gadżetu "nadchodzące odcinki"? Ja obecnie oglądam 10 seriali, kolejne 10 ma przerwę międzysezonową i z 5 chcę obejrzeć i gadżet znakomicie się sprawuje. Klikam stamtąd na "zaplanowane" i automatycznie jestem na stronie z odcinkami danego serialu. Klikam na tytuł serialu i szybciutko jestem na forum.

Dla mnie o wiele większym problemem są rzadkie aktualizacje odcinków (kontrybucje czekają, ale nikt nie sprawdza).

Zuzhet88

Przyznam, że nie wiedziałem o istnieniu tego gadżetu - oblukam, ale nie wiem czy nie jeden pies wpisywać w wyszukiwarce tytuł czy wchodzić poprzez odcinki na stronę serialu, heh : )

matiiii

Serio? Ja bym bez tego gadżetu nie mogła żyć! :D:D:D Koniecznie oblukaj, bo wiem, że jesteś takim samym serialowcem jak ja, (kojarzę cię z różnych forów) :P

Nie musisz wchodzić przez odcinki na forum. Jak w gadżecie klikniesz na tytuł serialu to od razu jesteś na głównej stronie serialu. Są więc 2 możliwości: albo odcinki albo strona główna. Wydaje mi się, że to jest rozwiązanie twojego problemu :)

Warunkiem jest też, że nie masz zaznaczonych 1500 seriali, które chcesz obejrzeć, bo wtedy robi się tam niezły bałagan. Natomiast jak masz ich stosunkowo niewiele to jest elegancko :)

Zuzhet88

Ja Cię najbardziej kojarzę z forum Dextera jeśli już bawimy się w skojarzenia xP Obecnie oglądam TWD, Gotham, Flash, Arrow, AHS i The Blacklist - tak więc nawet nie 7/8 a 6 seriali oglądam (przy tym nie liczę seriali w innych 'sezonach' jak GoT, UtD, BS czy The Strain w sezonie letnim; polskiego Rancza nie liczę bo raz jest, raz go nie ma, a seriale Netflixa jak HoC wychodzą jednego dnia więc ogląda się w swoim tempie xD). Pobijesz ten rekord? xd

Oblukam, oblukam, jak będę już na swoim lapku : )))

matiiii

Pobiję :P

Oglądam:
1. The Knick, 2. Once Upon a Time, 3. Revenge, 4. The Big Bang Theory, 5. Gotham (ale nie wiem jak długo jeszcze wytrzymam :P), 6. Modern Family, 7. American Horror Story, 8. The Vampire Diaries, 9. Parenthood, 10. New Girl

Czekam na:
1. White Collar, 2. Shameless, 3. Mad Men, 4. Game of Thrones, 5. House of Cards, 6. The Mentalist, 7. Two and a Half Men, 8. Hart of Dixie, 9. True Detective, 10. Penny Dreadful (o, właśnie zauważyłam polski tytuł: Dom grozy....lol)

No to jak tych seriali jest niewiele to gadżet będzie ładnie działał. Na brak seriali w profilu narzekają głównie ci, którzy mają 500 seriali zaznaczoncyh jako "chcę zobaczyć", robi im się syf w gadżecie (seriale, które rzeczywiście oglądają mieszają się z tymi "chcę obejrzeć"), więc ciężko im z niego korzystać.

Zuzhet88

Parę lub nawet większość wymienionych przez Ciebie tytułów mam dopiero na liście do obejrzenia, haha. I zapomniałem: TD i PD również oglądam - tak to jest jak usunęli mi funkcję z której wiedziałem co oglądam (najwyżej teraz będę wiedział z innej funkcji) xD

Co do 'Hart of Dixie', którego nie mam na liście - poważnie może się to podobać? Bodajże raz widziałem w tv i nie podeszło.

matiiii

Może :) To jest taki serial z serii "na odmóżdżenie". Zabawne perypetie, dużo humoru, nie ma za bardzo nad czym rozmyślać... Duży plus to bohaterowie i klimat małego miasteczka w Alabamie. I to by było na tyle, więcej od akurat tego serialu nie wymagam :P

No właśnie tak coś kojarzyłam, że udzielałeś się na forum PD :P

Zuzhet88

Hmm, nie przekonałaś mnie xP Seriali 'na odmóżdżenie' mam w postaci komiksowych ekranizacji i Blacklisty, więc nie wpisuję na listę do obejrzenia, wybacz xd

No właśnie! Swoją drogą ja 'serialowcem' jestem bodajże od 3 lat, wcześniej były tylko filmy więc nawet nie wiem kiedy przeszedłem na ciemną stronę mocy. Dzięki za info xD

matiiii

No tak myślałam, że cię nie przekonam, bo na swojej liście masz raczej poważniejsze seriale :P Ja natomiast lubię różne gatunki.

Spoko, mam nadzieję, że ułatwiłam ci serialowe życie. A i może ktoś inny dowie się o gadżecie i przestanie narzekać, bo moim skromnym zdaniem na tym portalu są większe problemy niż brak seriali w profilu, ten problem akurat można spokojnie obejść.

Zuzhet88

tylko, ja mam znacznie więcej na liście :D

Oglądam:
1. Homeland, 2. ONCE UPON A TIME, 3. BOARDWALK EMPIRE, 4. Brooklyn 9-9 5. THE GOOD WIFE, 6. Manhattan, 7. Madam Secretary, 8. THE BIG BANG THEORY, 9. Castle, 10. THE BLACKLIST, 11. SLEEPY HOLLOW, 12. MARVEL'S AGENTS OF S.H.I.E.L.D., 13. Chicago Fire, 14. Forever 15. Faking It, 16. SUPERNATURAL, 17. NEW GIRL, 18. The Flash, 19. ABOUT A BOY, 20. Selfie, 21. Happyland, 22. American Horror Story, 23 Arrow, 24. Peaky Blinders, 25. REPUBLIC OF DOYLE, 26. Red Band Society, 27. Skandal, 28. Reign, 29. Saving Hope, 30. Parenthood, 31. How to Get Away with Murder, 32. Doktor Who, 33. Z Nation, 34. The Knick, 35. Survivor's Remorse, 36. Upper Middle Bogan,

Zamierzam obejrzeć: Nie wiem, sporo tego, ale nie jestem w stanie wymienić...

Herushingu

36 i wszystkie obecnie lecą, wow :) Ciekawe czy jest ktoś w stanie cię pobić :D

A dla ciebie brak seriali w profilu to jest jakiś wielki problem?

Zuzhet88

w sumie to nie wszystkie, bo jeszcze kilka brytyjskich: Love/Hate, Our Girl i Glue - listę tworzyłem przeglądając amerykański kalendarz emisji. I tak, brak seriali w profilu to dla spore uniedogodnienie, bo momentami mam problem z przypomnieniem sobie tego co oglądam, a co dopiero by zajrzeć na ich strony na filmwebie... /me tęskni za tą kolumną :(

Herushingu

A to czemu nie wystarcza ci gadżet? Tam przecież też masz wszystkie seriale, które oglądasz, a do tego ładnie uporządkowane wg dat premier nowych odcinków ;)

Zuzhet88

niby jest, ale to nie to samo, i trzeba wchodzić w kokpit...

Herushingu

No a wtedy musiałeś wchodzić w profil... Jeden kit.

P.S. Można ustawić sobie kokpit jako stronę startową filmwebu.

Zuzhet88

z tym, że profil wczytuje się znacznie szybciej, a moja przeglądarka chyba nie lubi kokpitu, szczególnie gdy jest ustawiony jako strona startowa, i niby to kilkanaście sekund, ale wystarczający to okres czasu by mnie zirytować...

Herushingu

Spora lista xD

No to i ja napiszę co oglądam i na co czekam :P
Oglądam: 1. The Good Wife, 2. Once Upon a Time, 3. Revenge, 4. Homeland, 5. The Walking Dead, 6. The Affair, 7. Pretty Little Liars, 8. Person of Interest, 9. Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D., 10. Flash, 11. Stalker, 12. Arrow, 13. Suits, The Vampire Diaries, 14. Hawaii Five-0 i 17 dram azjatyckich xD

A czekam na: 1. State of Affairs, 2. The 100, 3. White Collar, 4. Justified, 5. Teen Wolf, 6. Falling Skies, 7. The Last Ship (Te ostatnie 3 seriale to jeszcze długo do premiery ;) Nim się zaczną to zdążą się skończyć wszystkie te które obecnie oglądam xd)

No to Herushingu nie pobiłam cię jednak :D

Zuzhet88

Wszystko pięknie, fajnie, ale ten gadżet NIE SPRAWDZA SIĘ, gdy jakiś serial ogląda się w rodzimej telewizji, a już w ogóle gdy nie ogląda się aktualnie emitowanego sezonu.

Trzeci sezon "Arrowa" będę oglądał na Universalu - gadżet pokazuje mi jedynie daty emisji następnych odcinków w Ameryce.
Zacząłem też oglądać pierwsze sezony "Kobry 11" na Stopklatce. Gadżet raczy mnie jedynie informacją o aktualnym sezonie 36.

Ja z tym nie mam wielkich problemów (zresztą jakoś na około sam już sobie wstawiłem listę seriali na profil, bo na FW raczej nie ma co liczyć), ale jeżeli ktoś łączy oglądanie seriali świeższych i tych starszych wciąż będzie miał poważny zgryz.

Khaosth

A apropos gadżetów - gadżet "Recenzje redakcji" u mnie się zepsuł. Ustawiłem go by powiadamiał mnie o recenzjach jedynie tych filmów na które czekam, a on pokazuje mi wszystko jak leci. Ktoś ma podobnie?

Khaosth

No tak, gadżet wyświetla oryginalne emisje, co mnie akurat bardzo pasuje, ale osobom oglądającym w polskiej telewizji pewnie znacznie mniej. Mogłaby być opcja ustawienia wg której daty ma wyświetlać, ale to pewnie już wyższa szkoła jazdy :/

Co do drugiej kwestii to nie wiem o co chodzi :P Też nadrabiam kilka serialów - niektóre się zakończyły, niektóre wciąż lecą i wszystko jest ok. W gadżecie się w porządku wyświetlają, mogę z poziomu gadżetu odhaczać obejrzane odcinki czy wejść na forum, nie wiem czegóż chcieć więcej :P

Zuzhet88

Jest kiepsko gdy oglądasz kilka nowych i starych, a w zakładce "chcę obejrzeć" masz znacznie więcej pozycji (u mnie około 400 seriali - jeżeli ktoś przegląda fora w poszukiwaniu polecanych tytułów to raczej nie problem dobić do takiej ilości). Wtedy takie przeglądanie nie jest zbyt efektywne.

Ewentualne wspieranie się gadżetem "nie przegap w TV" też czasem nie zdaje egzaminu, bo nikt nie sprawdza czy podlinkowany jest odpowiedni tytuł i łatwo tam natrafić na błędy. Wielokrotnie zdarzało się, że film "Z archiwum X" był linkowany jako serial i na odwrót, a w przypadku nadawanego na CBS Action serialu "Wojna światów" praktycznie nie pamiętam żeby kiedykolwiek serial był prawidłowo zlinkowany jako serial, a nie jako o trzydzieści lat starszy film.

Zuzhet88

Wreszcie obczaiłem i póki co - nie jest tak źle jak sobie wyobrażałem, dzięki! Irytuje mnie tylko to, że przy każdym serialu widnieje ilość odcinków i pisze mi, ile nie oglądałem - a przyznam, że nie oceniam pojedynczych odcinków. Ale najzwyczajniej w świecie czepiam się tego szczegółu. Muszę się teraz przestawić na kokpit, którego nie używałem do tej pory (a widzę parę przydatnych gadżetów, chyba.. repertuar kin czy nie przegap w tv - sprawdza się to w ogóle?) xD

matiiii

Tv raczej nie oglądam, to i nie korzystam z gadżetu :P A repertuar kin nawet pomaga, bo na zielono masz zaznaczone filmy, które chcesz obejrzeć, więc jest prościej wybrać na co iść do kina ;)

Możesz wejść w odcinki serialu i zaznaczyć jednym kliknięciem, że oglądałeś cały sezon (u góry danego sezonu, ostatnia kolumna w tabelce). No a potem z tygodnia na tydzień odhaczać (też nie oceniam, ale odhaczone lubię mieć, bo fajnie widać czy aby nie przegapiłam żadnego odcinka i nie mam żadnych zaległości ;] ).

patrycjagrudzinska1

patrycjagrudzinska1, skoro nie pamiętasz, kiedy jest odcinek jakiegoś serialu, to pewnie też nie wiesz o istnieniu gadżetu "nadchodzące odcinki". Koniecznie go uruchom i problem, który opisujesz zniknie :)

Zuzhet88

no wszystko pięknie, tylko szkoda że pokazuje tylko 5 seriali a nie wszystkie...

21kamilka21

Mnie pokazuje wszystkie 25. Jeśli masz zaznaczone, że oglądasz więcej niż 5, a się nie wyświetlają, to jakiś błąd to jest :/

Zuzhet88

Aaaa okej. Już wszystko jasne. Trzeba było zaznaczyć oby 2 opcje w ustawieniach... nie wiedziałam,że takie są. Teraz faktycznie pokazuje mi wszystkie seriale które chce obejrzeć ;)

21kamilka21

Tak, tak, najlepiej jest mieć obie opcje zaznaczone :) Zapomniałam o tym szczególiku wspomnieć, bo nigdy tam w ustawieniach nie grzebię :P

Zuzhet88

A ja nigdy tam głębiej nie patrzyłam bo mnie ta funkcja kompletnie nie interesowała,ale teraz niestety tylko dzięki niej można się nie pogubić :D

21kamilka21

Dla mnie ona zawsze była o niebo lepsza niż zwykła zakładka z serialami (bo porządkuje seriale wg dat przyszłych odcinków), może dlatego nie odczuwam tak jej straty :P