Dzień dobry,
Szukam serialu sci-fi w stylu Gwiezdnych Wrót i Star Trek: Discovery. Interesują mnie nowsze produkcje. Z góry dziękuję za propozycje.
Pozdrawiam!
Tak w temacie szukam jakiegoś najlepszego dostępnego obecnie serialu bedacego adaptacją komiksu. Jest tego multum a raz nie mam czasu żeby obejrzeć wszystkie a dwa nie wszystkie są dobre. Polećcie mi jakiś i napiszcie dlaczego warto obejrzeć.
Poszukuję interesujących seriali policyjnych. Mogą to być "dzieła" w stylu Luthera czy Boscha, gdzie w centrum uwagi znajduje się jeden detektyw/policjant lub seriale pokazujące pracę grupy policjantów (np. wydziału zabójstw, wydziału narkotykowego czy komórki antyterrorystycznej). Serial nie powinien być zbyt długi...
więcej
Witam. Czy wiecie gdzie można znaleźć za darmo w internecie sezony 2-4 ?
Najlepiej gdyby odcinki były z polskimi napisami/lektorem. Pozdrawiam
Siema. Poszukuje sceny z serialu jak Ferdziu mówi do Halinki że za komuny cała komenda milicji piła u księdza proboszcza ich parafii. Pamiętam jeszcze, że scena miała miejsce w łóżku. Tyle pamiętam, wiem że mało szczegółów ale więcej nie pamiętam. Ktoś wie jaki to odcinek był ? :p Pozdrawiam i z góry dziękuję!!!
Witam wszystkich,
jakoś w 2019 zacząłem oglądać serial, pojawiła się jego reklama nawet podczas oglądania Killjoys o ile dobrze pamiętam.
Jest to serial fantasy - zaczyna się sceną w barze, jest jakaś młoda elfka i gość, który pije. Potem do baru wpadają jacyś strażnicy i zaczyna się jazda. Serial jest w miarę...
Witam :)
Jako wielki fan obu wymienionych w tytule seriali, piszę opowieść nawiązującą do nich, a osadzoną w moim autorskim uniwersum Dream Wars. W książce jest masa odniesień do popkultury, głównie do seriali pokroju "Grimm", ale też np. gier albo książek. Narracja jest tutaj poprowadzona dwojako. Mamy...
spełniających poniższe warunki:
- niedługi (powiedzmy ok. 10 odcinków na jedną sprawę)
- jedna sprawa dotyczy jednego sezonu/serialu, a nie jednego odcinka
- anglojęzyczny
- sprawca jest nieznany do ostatniego odcinka, a do tego czasu jest wielu podejrzanych
- są zwroty akcji, zagadki, tajemnice
Przykłady:...
Wierzycie w możliwość podróży w czasie, w przeszłość jak i w przyszłość ? A może już tak niektórzy robią, stąd mamy informację sprzed tysięcy lat o różnych dziwnych rzeczach, oaz dziś technologię która może jest z przyszłości ?
Ja stawiam temat krótko...żadna podróż w czasie nie jest możliwa, według mojej teorii,...