Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy ktoś z Was się orientuje, gdzie można zobaczyć Egzorcystę za niecałe 300? Czy jakaś płatna platforma to przejęła? Lub czy są plany wydania tego na jakimś nośniku? Swego czasu były na YT, ale pousuwane. A szkoda - bo chętnie bym zobaczyła jeszcze raz :D

Stanęłam przed problemem, z którym zmierzyło się pewnie mnóstwo ludzi przede mną- szukam jakiegoś serialu do oglądnięcia. Moimi ulubionymi są:
1.Gra o tron; sezony 1-4 to najcudowniejsza rzecz, jaka przytrafiła się telewizji.
2. Sherlock; absolutnie genialny i błyskotliwy
I oczywiście Westworld, Riverdale
Szukam...

więcej

Dzień dobry,
Szukam serialu sci-fi w stylu Gwiezdnych Wrót i Star Trek: Discovery. Interesują mnie nowsze produkcje. Z góry dziękuję za propozycje.
Pozdrawiam!

Tak w temacie szukam jakiegoś najlepszego dostępnego obecnie serialu bedacego adaptacją komiksu. Jest tego multum a raz nie mam czasu żeby obejrzeć wszystkie a dwa nie wszystkie są dobre. Polećcie mi jakiś i napiszcie dlaczego warto obejrzeć.

Poszukuję interesujących seriali policyjnych. Mogą to być "dzieła" w stylu Luthera czy Boscha, gdzie w centrum uwagi znajduje się jeden detektyw/policjant lub seriale pokazujące pracę grupy policjantów (np. wydziału zabójstw, wydziału narkotykowego czy komórki antyterrorystycznej). Serial nie powinien być zbyt długi...

więcej

Witam. Czy wiecie gdzie można znaleźć za darmo w internecie sezony 2-4 ?
Najlepiej gdyby odcinki były z polskimi napisami/lektorem. Pozdrawiam

Siema. Poszukuje sceny z serialu jak Ferdziu mówi do Halinki że za komuny cała komenda milicji piła u księdza proboszcza ich parafii. Pamiętam jeszcze, że scena miała miejsce w łóżku. Tyle pamiętam, wiem że mało szczegółów ale więcej nie pamiętam. Ktoś wie jaki to odcinek był ? :p Pozdrawiam i z góry dziękuję!!!

Witam wszystkich,

jakoś w 2019 zacząłem oglądać serial, pojawiła się jego reklama nawet podczas oglądania Killjoys o ile dobrze pamiętam.

Jest to serial fantasy - zaczyna się sceną w barze, jest jakaś młoda elfka i gość, który pije. Potem do baru wpadają jacyś strażnicy i zaczyna się jazda. Serial jest w miarę...

więcej

Witam :)

Jako wielki fan obu wymienionych w tytule seriali, piszę opowieść nawiązującą do nich, a osadzoną w moim autorskim uniwersum Dream Wars. W książce jest masa odniesień do popkultury, głównie do seriali pokroju "Grimm", ale też np. gier albo książek. Narracja jest tutaj poprowadzona dwojako. Mamy...

spełniających poniższe warunki:
- niedługi (powiedzmy ok. 10 odcinków na jedną sprawę)
- jedna sprawa dotyczy jednego sezonu/serialu, a nie jednego odcinka
- anglojęzyczny
- sprawca jest nieznany do ostatniego odcinka, a do tego czasu jest wielu podejrzanych
- są zwroty akcji, zagadki, tajemnice

Przykłady:...