Cześć! Jestem studentem AGH w Krakowie, gdzie na potrzeby pracy magisterskiej przeprowadzam badania na temat spoilerów. Będę wdzięczny za wypełnienie ankiety. Ankieta zajmie ok 2-3min. Odpowiedzi są anonimowe i służą tylko w celach badawczych.
https://forms.gle/UWYkyzxdzzTksgUPA
Dzięki za pomoc!
Poszukuję serialu, oglądałem go dawno temu. Z tego co pamiętam to była chyba grupka ludzi, którzy przechodzili jakieś testy aby wybrać najlepszych spośród nich, a następnie oni mieli rozpocząć nowe życie na ziemi czy gdzieś tam, gdzie już żyli ludzie.
Szukam filmu. Kiedyś leciał na VOD. Tematyki za bardzo nie pamiętam ale pamiętam sceny. Pierwsza scena. Dwie dziewczyny przed kimś uciekaly i wpadły w lesie do pulapki. Potem grupa przyjaciół (?) jechała w stronę jakiegoś lasu. Na drodze było drzewo i kierowca nie mógł dalej pojechać. Wysadził ich i poszli lasem do...
Witam
Lata temu oglądałem serial o facecie medium. Miał wizje dotykając rzeczy. Pamiętam, że miał on laskę. Pomagał policji w sprawach czy jakoś tak. Pamiętam też, że się obudził ze śpiączki po 10 latach chyba. Ale za nic nie mogę go teraz znaleźć. Serial dość stary był. Ale roku też nie pamiętam :(
Ktoś kojarzy?
Wie ktoś może gdzie mogę znaleźć ten serial z lektorem? (Na fili.cc lektor jest popsuty, a z alltube serial został usunięty)
Hej, piszę pracę licencjacką na temat: Polskich seriali paradokumentalnych. Szukam jakiegoś wsparcia apropo postaci/bohaterów. Chciałabym ich sklasyfikować. Np. Matka - typowa opiekunka ogniska domowego, Chodzi mi jakie stereotypy postaci czy tez typy można dać. Jeśli ktoś ma pomysł, będę wdzięczna za pomoc :)
Moje nadzieje na ślub Jona z Danką padły już w piątym odcinku ale to co zorbili tu to jakaś je...ana parodia. Na naradzie nikt się nawet nie zająknął że on jest prawowitym królem. Jak dla mnie lepszym końcem dla niego by było jak by go smok zabił, przynajmniej umarli by razem.
Widziałem go grubo ponad 10 lat temu, transmisja TVP1/TVP2. Nie Polski, bo był lektor.
Występowała tam aktorka, którą zaatakował ptak (Jastrząb/orzeł), wydrapał jedno oko, (może uszkodził). W każdym razie kilka scen później, ta sama kobieta pojawia się w pewnej scenie i wyskakuje z takim tekstem (chyba do lokaja):...