Ma grubo ponad 10 lat. Była jakaś ukryta wyspa lub portal, nie pamiętam. Mieszkały tam dinozaury, albo jakieś dziwne zwierzęta. I ktoś zewnątrz odnalazł tą krainę. Były tam takie ładne domki na drzewach (jakby elfickie, ale należały do ludzi). Była tam też dziewczyna, chyba lekarka, która opiekowała się tymi...
Witam. Kiedyś chyba na Poloni 1 leciał serial animowany o jakimś kolesiu co miał chyba sportowy samochód. Wiem że było polskie intro do tego a słowa w piosence chyba leciały tak "Speed błyskawica, szybkości duch, stawi czoło sile złej, szaleńczy wyścig niech odbędzie sie (...)
Naprzód gnaj, przeciwnikom wycisk daj,...
Była to taka bajka dla najmłodszych i leciała pewnie z 15 lat temu na Mimi Mimi. Działa się ona w jakiejś łodzi podwodnej i główną bohaterką była taka dziewczyna, która dowodziła tym statkiem. Pamietam też, że w skład załogi wchodziła też mewa oraz foka z marynarskim swetrem. Kojarzy ktoś tytuł? Z góry dzięki!
Witajcie,
Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu tytułu serialu popularnonaukowego, który oglądałem w dzieciństwie (lata 90) i za nic nie mogę sobie przypomnieć tytułu... :)
Serial był emitowany w telewizji polskiej (prawdopodobnie TVP Polonia) i polegał na nauce języka angielskiego - nie do końca mam pewność czy nie...
Witam od jakiegoś czasu ciąży mi na głowie stara zapomniana bajka z młodości w której z tego co pamiętam bohaterami byli nastolatkowie. Przenosili się oni do takiego cyber świata gdzie z rysunkowych sylwetek zamieniali się w postacie trójwymiarowe. W tym cyber świecie walczyli z jakimś swego rodzaju oprogramowaniem...
Męczy mnie bo nie mogę przypomnieć sobie tytułu serialu. Był to chyba sitcom o uczniach/studentach bodajże z USA lub Wielkiej Brytanii, którzy byli na wymianie studenckiej we Francji, chyba w Paryżu, mieszkali razem w akademiku i chodzili razem do knajpki, chyba ktoś z nich w niej pracował. Pamiętam że był tak taki...
więcej
Szukam seriali, w których mamy np. grupę osób, co jakiś czas zagraża im większa grupa lub wręcz mała armia (nie dosłownie armia) i te osoby muszą sobie jakoś radzić, myśleć, stosować taktykę, strategiczne myślenie.
Jako przykład podam The Walking Dead, tam czasem bohaterowie obozowali gdzieś, w więzieniu lub w innym...