Witam, szukam seriali o człowieku, który jest w tym co robi najlepszy ( może też być grupa ). Gdzie główny bohater czymś się wyróżnia od reszty ludzi. Może być policjantem, agentem np. FBI, ale wcale nie musi. Może być np. uzdolnionym lekarzem. Ogólnie specjalista w tym co robi. Kilka seriale, które oglądałem i czegoś...
więcejSzukam seriali w stylu Sense8, Lost, Utopia, Gra o tron. Czegoś co pozwoli mi poczuć taką dziwną "magię" jak poprzednie tytuły. Czegoś z jedną myślą przewodnią, nie zależy mi na tasiemcu w którym bohaterowie co odcinek rozwiązują nowy problem, tylko dążą do wcześniej ustalonego celu. Z góry dziękuję za odpowiedź.
Było to najprawdopodobniej na TVP 2 w latach 90tych, tyle co pamietam to scena była bodajże miastem, masa aktorów i jeden główny facet, jakaś babka w fustce może, ksiądz mógł tez być, taki komediowy serial, oglądał go mój ś.p. dziadek ja tylko zerkałam czasami..
Witajcie,
Mam nadzieje że piszę w dobrej sekcji. Ostatnio nurtuje mnie pewna kwestia. Za dzieciaka oglądałem na jakimś kanale satelitarnym w stylu cartoon network (nie pamiętam dokładnie). Jedyne co z niego Pamiętam to radioteleskopy (akcja rozgrywała się chyba w Houston, obserwatorium astronomiczne chyba?), dwójkę...
Szukam serialu typu "Outlander", "Gra o tron" etc wlasnie w takich starszych klimatach z elementami fantasy, mogą być tez filmy w tym stylu.