Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

coś na wzór bohatera powieści Bukowskiego.
Poza ekranizacjami.
Mogą być filmy albo seriale.

Pozdrawiam,

W TV leciał kiedyś animowany serial o wyprawach Krzysztofa Kolumba. Pamiętam że na początku była piosenka o tym że Kolumb 500 lat temu odkrył Amerykę. Nie wiecie co to za serial?

Poszukuje filmów seriali w klimacie starożytnym - średniowiecznym, mogą być historyczne bądz fikcyjne, elementy fantastyki są dopuszczalne. Chodzi o klimat przygody, epiki - także tytuły tylko i wyłącznie "historyczno-polityczne" odpadają.
Ponadto aby produkcje nie były niszowe/niskobudżetowe z tandetną grą aktorską i...

więcej

Szukam go i szukam niestety bez powodzenia :(

Witam , proszę o pomoc , ponieważ nie daje mi to spokoju !
Nie mogę sobie przypomnieć tytułu ani jakiś szczegółów.
Jedyne co pamiętam to to, że głównym bohaterem jest chłopiec który mieszka u złych ciotek, w podłodze drewnianej chowa swoje rysunkii kredki czy coś w tym stylu . Potem nie wiem jak to się dzieje ale...

więcej

Właśnie skończyłam "Wonderfalls" i szukam jakiegoś chociaż trochę podobnego serialu, widziałam już inne produkcje Bryana Fullera, ale może ktoś z was zna coś w tym stylu?

Oglądałem go czasem przed pójściem do przedszkola. Było to około 2004 roku. Serial opowiadał z tego co pamiętam o dzieciach które miały "coś" co latało i świeciło, taki piorun kulisty. Było to chyba wydane przez nickelodeon ale pewien nie jestem. Nie był to serial animowany.m

1. Historia miłosna rodem z Witch (tak tej bajki dla dzieci, bądź co bądź gdyby nie fakt, że została stworzona specjalnie dla młodzieży, to mogłaby stworzyć kreskówkę o bardzo dobrej fabule), w której on i ona darzą się uczuciem, jednak jeden z nich przechodzi na stronę zła/przeciwną i muszą ze sobą...

Albo angielski ^^

Proponuję taką zabawę zasady podobne co z muzyką dajemy swój ulubiony kabaret a następna osoba ocenia 1-10