Witam,
Od bardzo długiego czasu głowę zaprząta mi bajka, którą widziałem dawno temu (prawdopodobnie) na TVP1 lub TVP2. Pamiętam, że była ona o zwierzętach, które potrafiły... czarować. W głowę mam jakby pewien odcinek tej animacji. Gromadka tych zwierząt uczęszczała do szkoły (magii może?). Każdy chciał mieć jakieś...
Od jakiegoś czasu szukam ciekawego serialu, przeglądam wypowiedzi,czytam propozycje i zawsze znajduje sie w propozycjach Lost, Gra o tron i Dexter. Nie ważne czy ludzie szukają serialu, kryminalnego, sensacyjnego czy też sf.
Strasznie ograniczony ten repertuar propozycji.
Dobrze dla mnie że trafiłam na zupełnie innym...
W latach 1993-1996 został nakręcony świetny serial amerykański pod tytułem Indianie połnocnoamerykańscy lub Indianie Ameryki Północnej. Każdy odcinek był poświęcony innemu plemieniu Indian. W Polsce serial ten emitowała telewizja regionalna. Czy on jest tutaj w bazie bo nijak nie mogę go odszukać?
-
Zaczęłam oglądać ostatni sezon Breaking Bad i bardzo mi się ten serial podoba. Jak go skończę, to chcę zabrać się za kolejny serial. Może ktoś mi jakiś fajny poleci?
Dokładnie taka scena jak bohater po jakimś wypadku/ tragicznych wydarzeniach siedzi np. w karetce i sanitariusz okrywa go takim charakterystycznym kocem. Ogólnie chodzi też o filmy fantasty gdzie ktoś okrywa inną postać kocem by dodać mu otuchy ;)
Pod koniec lat 70 był emitowany w Tv serial dla dzieci. Akcja rozgrywała się w zegarze (chyba z kukułka). Bohaterom towarzyszyły rożne perypetie. Serial produkcji polskiej lub czechosłowackiej, ale nie jestem pewien. Występowali w nim aktorzy w scenerii z wnętrza zegara. Ktoś kojarzy ?
Wydaje mi się, że był to serial emitowany na tvp 1 bądź 2. Około 7-8 lat temu. Pamiętam, że grała w nim kobieta z grupą jakiś mężczyzn i chodzili po lesie. Na tą kobietę ktoś chyba rzucił jakieś zaklęcie i ciągle rosły jej włosy, które później ciągneła za sobą przez cały las.
Cześć,
Potrzebuję Waszej pomocy: szukam serialu, którego tytułu nie mogę sobie przypomnieć, był to serial amerykański, główną bohaterką jest dziewczyna, nastolatka chodzi do liceum i ma jakieś zdolności paranormalne, niestety nie pamiętam dokładnie jakie. Ma brata, który jeździ na wózku inwalidzkim, wskutek wypadku, a...