Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Wyczerpałem moje ulubione gatunki (seriale komediowe i fantastyka) i nie mam co oglądać.
Nie wiem co innego może mi się spodobać, dlatego podam co mi się nie podoba (bo to akurat
wiem):
-wszelkie seriale HBO
-wszelkie seriale, które kręcą się wokół używek
-wszelkie seriale o zabójcach, mordercach itp.
-wszelkie...

więcej

Szukam tytułu bajki, którą oglądałam w latach 90tych z kasety VHS.
Pamiętam, że tematyka była świąteczna, w rolach głównych występowało rodzeństwo oraz ich rówieśnik. W miasteczku, w którym toczyła się cała akcja był jakiś konkurs (?) na najlepszą figurę ze śniegu. Sąsiad - rywal - rówieśnik głównego bohatera wykonał...

więcej

Hej, szukam tytułu filmu o dziewczynie, gdzieś w UK - pochodzi z małego miasteczka (wioski), ma chyba na imię Amy. Uwielbia śpiewać OPEROWO, niestety ojciec/matka (?) zakazuje jej śpiewać i krytykuje. Nie pamiętam całości filmu, wiem tylko, że całe miasteczko (wioska) robi w końcu zrzutkę pieniężną, aby mogła...

Szukam jakiegoś fajnego serialu, ponieważ nie mam już co oglądać więc powtarzam wszytko po kolei. Nie przepadam za tematyką wampirów, wikołaków czy jakiś mocy (Pamiętniki Wampirów, Teen Wolf, Misfits) lubię wszelkie seriale komediowe. Oto lista moich ulubionych
- Przyjaciele
- Jak poznałem waszą matkę
- Różowe lata...

więcej

Film / horror z przełomu lat ‘90/’00. Raczej nie angielskojęzyczny. Akcja rozgrywa się w jakimś europejskim mieście, współcześnie. Ogólnie chodziło o jakieś czarne siły i demony. Główny bohater był kimś wtajemniczonym w te tematy i był pozytywną postacią.
Dwie sceny z filmu:
- kobieta z krótkimi blond włosami bierze...

więcej

Czy Filmweb mógłby się porządnie zająć datami wychodzenia najnowszych odcinków? Ostatnio jest tam kompletny bałagan. Muszę sprawdzać na IMDB czy odcinek rzeczywiście wyszedł i okazuje się że przy połowie moich seriali odcinek jest dopiero za kilka dni, a nie jak pisze Filmweb że już wyszedł.

Odcinek w którym Red idzie na jakąś impreze z okazij wręczenia orderów czy coś takiego, i zatrudnia Leo w roli fotografa, na imprezie okazuje sie ze Leo to bohater...

Czy znacie jakieś seriale, gdzie ktoś np. widzi ducha (lub więcej) lub słyszy jakieś głosy w głowie, myślach? Ten duch lub głosy by mogły pomagać bohaterowi serialu w czymś lub szkodzić mu. Inni ludzie nie widzieliby duchów ani nie słyszeli żadnych głosów. Bohater prawdopodobnie by ukrywał to co widzi lub słyszy...

Witam. Od razu zaznaczę że nie jestem fanem żadnego Marvela. Nie jestem taż fanem komiksów i w zasadzie nie lubię filmów i seriali Sci-Fi/Fantasy.. Oczywiście z kilkoma wyjątkami ale generalnie zawsze bardziej ceniłem sobie realizm jeżeli chodzi o kino. Mimo to bardzo lubiłem Batmana - Tima Burtona jak i również...

Czy istnieją jakieś seriale, w których jest grupa osób złych jak terroryści z ISIS? Nie szukam serialu wojennego o Iraku, Afganistanie, serial może zupełnie inny. Częściowo pasowałby serial Narcos (choć bardziej pasują kartele z meksyku z real life), Sons of Anarchy mógłby pasować gdyby była grupa bardziej brutalna,...

więcej