Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy znacie jakiś serial w czasach współczesnych z postacią podobną do Varys z Gra o Tron? Nie wygląd, a inne cechy, wpływy, informacje, charakter.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

Witam, poszukuje tytułu serialu, emitowany był chyba na AXN lub FOX, opowiadał o Nauczycielu takim w okularkach. Zajmował się zjawiskami paranormalnymi, pomagała mu niby asystentka, i taka Pani Psycholog, kojarzy ktoś może tytuł?

Polećcie dobre seriale, proszę.
Gatunek: obyczajowe, komedie (ale nie sitcomy), dramaty
Co lubię: Gossip girl, Downton Abbey, Seks w wielkim mieście, Glee, Dr Quinn, Mentalista

Czego nie chcę: serialów prawniczych, medycznych, wojennych, horrorów, thrillerów, fantastyki (odpadają wszelkie wampiry, zombie,...

Wyczerpałem moje ulubione gatunki (seriale komediowe i fantastyka) i nie mam co oglądać.
Nie wiem co innego może mi się spodobać, dlatego podam co mi się nie podoba (bo to akurat
wiem):
-wszelkie seriale HBO
-wszelkie seriale, które kręcą się wokół używek
-wszelkie seriale o zabójcach, mordercach itp.
-wszelkie...

więcej

Szukam tytułu bajki, którą oglądałam w latach 90tych z kasety VHS.
Pamiętam, że tematyka była świąteczna, w rolach głównych występowało rodzeństwo oraz ich rówieśnik. W miasteczku, w którym toczyła się cała akcja był jakiś konkurs (?) na najlepszą figurę ze śniegu. Sąsiad - rywal - rówieśnik głównego bohatera wykonał...

więcej

Hej, szukam tytułu filmu o dziewczynie, gdzieś w UK - pochodzi z małego miasteczka (wioski), ma chyba na imię Amy. Uwielbia śpiewać OPEROWO, niestety ojciec/matka (?) zakazuje jej śpiewać i krytykuje. Nie pamiętam całości filmu, wiem tylko, że całe miasteczko (wioska) robi w końcu zrzutkę pieniężną, aby mogła...

Szukam jakiegoś fajnego serialu, ponieważ nie mam już co oglądać więc powtarzam wszytko po kolei. Nie przepadam za tematyką wampirów, wikołaków czy jakiś mocy (Pamiętniki Wampirów, Teen Wolf, Misfits) lubię wszelkie seriale komediowe. Oto lista moich ulubionych
- Przyjaciele
- Jak poznałem waszą matkę
- Różowe lata...

więcej

Film / horror z przełomu lat ‘90/’00. Raczej nie angielskojęzyczny. Akcja rozgrywa się w jakimś europejskim mieście, współcześnie. Ogólnie chodziło o jakieś czarne siły i demony. Główny bohater był kimś wtajemniczonym w te tematy i był pozytywną postacią.
Dwie sceny z filmu:
- kobieta z krótkimi blond włosami bierze...

więcej

Czy Filmweb mógłby się porządnie zająć datami wychodzenia najnowszych odcinków? Ostatnio jest tam kompletny bałagan. Muszę sprawdzać na IMDB czy odcinek rzeczywiście wyszedł i okazuje się że przy połowie moich seriali odcinek jest dopiero za kilka dni, a nie jak pisze Filmweb że już wyszedł.