Poszukuje tytulu anime, w którym to młody chłopak traci rodziców i aby zemścić się zaczyna trenować sztuki walki, w
między czasie zdobywa przyjaciół, pamiętam, że prawdopodobnie miał żółte kimono. Nie daje mi to spać :) Proszę o
pomoc, pozdrawiam!
Oba były emitowane w TVP chyba na poczatku lat 90.
1) rzecz dzieje się w średniowieczu, jest romans i dżuma. Niewiele więcej pamiętam :)
2) angielski serial z mgłą w czołówce, bohaterem był chyba właściciel pubu, który miał brata
księdza. Zdaje mi się, że ten właściciel miał jakieś powiązania przestępcze albo z...
Chodzi o zakład, że znajdę odcinek w serialu ostatni władca wiatru, w którym bohaterowie mieli
sny. Sokkce się wydawało, że bierze udział w (konkursie?) rymowania, a Zuko, że ma randkę. : )
)))))))). Pomóżcie, a rozważę dodanie was do znajomych!(prawdziwa okazja biorąc pod uwagę, że
mam jednego!)
Do tej pory obejrzałem "shameless" i "breaking bad". Chodzi mi o ten typ seriali z najwyższej półki.
Które są tak dobre że ogląda się je jednym tchem. Pięć dni temu ogląda się pierwszy odcinek, a
dziś już połowa 3-ciego sezonu. Gatunek dowolny, byle by serial nie odrzucał na starcie.
http://www.filmweb.pl/serial/Bez+przesz%C5%82o%C5%9Bci-1995-121436
Chodzi mi o ten serial, na filmwebie jest pod tytułem "Bez przeszłości" ale jeszcze w latach 90' puszczali go na Polsacie jako "Człowiek, którego nie było". Był tam fotograf, który zrobił jakieś zdjęcia. Kiedy wrócił z pracy okazało się, że klucz nie...
Pamiętam odcinek "Kleszcza", oczywiście chodzi mi o wersję kreskówkową. Jeden z bohaterów wpada do wody i zostaje połknięty przez rekina, który po chwili go wypluwa i patrzy w stronę ekranu, po czym odzywa się ludzkim głosem : "Przepraszam, ale jestem jaroszem" :-D
Witam,
Nie wiem czy nazwać to bajką czy bardziej animacją. Dokładnie rozchodzi i się jakby dinoroboty.
Jak sobie dobrze kojarzę, to były dwie ekipy dinozaurów (jak w transformersach) i walczyli ze sobą.
Mieli albo swoje statki, albo centra dowodzenia. Akcja raczej na planecie (ziemi), nie w kosmosie.
Teraz nie...
Witam poszukuje serialu kryminalnego, były tam sztuki walki, agenci i pewien gruby chińczyk chyba miał na imię Sam ale dokładnie nie pamiętam, walczył z przestępcami, rozwiązywali porwania, zabójstwa itp. była tam para agentów facet oraz kobieta, emitowano to na Polsacie. Jeśli ktoś wie jaki to serial proszę o podanie...
więcej