Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam tytułu serialu brytyjskiego, opowiadającego o policjancie, który zapada w śpiączkę (prawdopodobnie) i przenosi się do lat 70', gdzie też jest policjantem. Nie jest jasne, czy rzeczywistość to te lata 70', czy to tylko wytwór jego umysłu...
Oglądałem urywki tylko dwóch odcinków, zdaje się, że na bbc...

Witam. Opiszę Wam 2 seriale i 1 film - zna ktoś może tytuły ?

1. Serial z dziewczyną, która zamieniała się w "kałużę wody" Pamiętam, że bodajże leciało
to na TVP1. Akcja bodajże działa się w USA, charakterystyczne widoki.
2. Film o dziecku, które wpadło do jakiejś rury kanalizacyjnej. Bawiło się z innymi, matka...

więcej

Witam wszystkich ! Pomóżcie, proszę - kto jest autorem dialogów w "Czterdziestolatku" ??? Nigdzie nie mogę tego znaleźć ... . Nos mi podpowiada, że to jednak nie KTT, ani Gruza ... . Kto zatem ??? Czy obecność Tyma na planie nie była przypadkowa ???
Byłbym szczerze zobowiązany za odpowiedź. Ukłony !

Mam pytanie dotyczace pewnego serialu dokumentalnego, ktory kiedys byl puszczany w telewizji poslkeij. Byla to seria ogolnie o zwierzetach. Dokladniej ludzie w tej serii porownywali rozne zwierzeta by w danym odcinku nzalezc jakies najlepsze z konkretna cecha. Np. pamietam odcinek, w ktroym poszukiwali najszybszego...

W tym roku (maj-czerwiec) Canal+/Canal+film wyemitował chyba animację
krótkometrażową (wniosek wyciągnięty na podstawie braku tytułu ów produkcji w wszelkich
programach tv). Tematem była kryminalistyka para podróżująca autostopem zaczęła snuć
fantazję o tym co by było gdyby kierowca okazał się mordercą, pokazane...

więcej

Film widzialem kilka lat temu w telewizji, i jakos naszla mnie ochota na obejrzenie go.
Chlopak wpadl z dziewczyna, i nie pamietam jak to sie wydarzylo, ze sam wychowywal to
dziecko. Jesli sie nie myle, to pomagala mu babcia- matka matki tego dziecka.

Jesli to bedzie ulatwieniem, nie byl to polski film.

kiedyś jakieś 5-6 lat temu był na bodajże canal + serial animowany o studentach, bardzo
śmieszny podobny w formie do Family Guy , podobnie rysowany, a głównymi bohaterami
byli: chłopak w czapeczce pierwszoroczniak, jego kumpel futbolista, głupek i genialny koleś
z wyłupiastymi oczami co studiował na uczelni...

Witam, poszukuję jakiejkolwiek formy kontaktu z twórcami serialu Big Bang Theory - nie koniecznie musi to być e-mail, może być telefon lub adres pocztowy. Mam pewien ciekawy pomysł związany z pewną dziewczyną i być może scenarzyści wplotą jedno-dwa zdania do listy dialogowej. Pozdrawiam i być może ktoś pomoże mi lub...

więcej

szukam seriali i filmów do nauki języka niemieckiego. Fajnie byłoby, gdyby zawierał teksty mówione w miarę prostym językiem.

Witam. Szukam tytułu serialu młodzieżowego emitowanego w tvp na początku lat 90. Serial
był amerykański (chyba), a akcja działa się mniej więcej w latach 80-tych. Był w nim wątek
miłosny między główną bohaterką (blondynką - grzeczną dziewczynką) i chłopakiem w typie
outsidera. Podobnie jak w "Grease". Jedyną...