Jakieś 10 lat temu, może trochę więcej, był emitowany chyba amerykański albo kanadyjski serial. Był on o dziewczynie, która po śmierci matki trafiała od jednej rodziny zastępczej do drugiej. Żadna nie mogła z nią zbyt długo wytrzymać, ponieważ dziewczyna twierdziła, że ludzie biorą ja dla pieniędzy z zasiłku i przez to...
więcejPoszukuję serialu, podczas oglądania, którego (bez lektora i napisów) poduczyłbym się angielskiego... Najważniejsze, żeby dialogi nie był zbyt trudne w zrozumieniu, bo póki co mój angielski jest na średnim poziomie. Najlepiej, żeby to był serial 20-minutowy :)
Witam,
poszukuje serialu dość starego z czasów, gdy na antenie leciała Xena. Serial był mniej więcej w tym samym stylu, opowiadał o mężczyźnie, wojowniku, który potrafił rozmawiać ze zwierzętami. Miał dwóch przyjaciół, bodajże fretki :D Z tego co pamiętam był chyba blondynem. W jednym z odcinków opowiadających o tym...
od rana męczy mnie jedno wspomnienie z dzieciństwa - oglądałem kiedyś serial to była gdzieś połowa lat 90
wiktoriańska Anglia, Londyn, film opowiadał o przygodach grupy bezdomnych osieroconych urwisów, taki typowy dickensowski motyw, mieszkali nad Tamizą, w łodzi o ile dobrze pamiętam, pobocznym bohaterem był nawet...
co moge zrobic zeby ich nieslyszec jest jakis specjalny program zeby wyciszyc sciezke
dzwiwkowa odpowiedzialna za te smiechy?
To co serwuje obecnie TVP to nawet nie jet śmieszne co raczej tragiczne.
Pomijam już fakt że dobre filmy są o barbarzyńskich porach ale chciałbym tu
wyrazić ogromne zadziwienie że TVp przestało serwować klaskę kina.
No owszem był "Biały kanion" ale chyba przez przypadek go nadali bo w kolejnym tygodniu tytuły...
Siema! Pamiętam, jak na TVNie jakiś czas temu (od 7 do 10lat wstecz) leciały różne bajki codziennie po południu. Była tam taka jedna kreskówka (albo anime nie pamiętam dokładnie), w której bodajże była Ziemia po apokalipsie, najeździe obcych czy coś w tym rodzaju. Po Ziemi łaziły jakieś stwory (przypominały obcych z...
więcej
Tak, jak w tytule poszukuje tego serialu, który na początku lat 90 emitowała BBC a u nas swego czasu leciał na RTL7.
Serial opowiada o dwóch kompletnych idiotach i ich perypetiach w zawodzie policjanta.
Ma to może ktoś z Was gdzieś zgrane?
Kobieta (może archeolog, historyk) wraz z asystentem jeżdżą po świecie i szukają jakiś relikwii, skarbów itd. Serial leciał kiedyś na TV4. Asystent był od niej chyba niższy i nosił okulary oraz mieli swoje biuro w jakimś mieście. Tylko tyle pamiętam :(
Zasady: Mamy 3 grupy seriali po 5 seriali ( pierwsza grupa: seriale polskie, druga grupa: seriale obce-europejskie, trzecia grupa: seriale obce, pozaeuropejskie) w każdej oraz 3 grupy aktorów ( pierwsza grupa: aktorzy polscy, druga grupa: aktorzy amerykańscy, trzecia grupa: aktorzy niepolscy i nieamerykańscy) po 5...