Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Kiedyś oglądem serial o kilku osobach którzy rozbili się w dżungli pełnej dinozaurów było tam też plenienie ludzi których boginią była roślina ludożercza która wypuszczała jakiś gaz ... serial przygodowy leciał chyba na tvp2 albo Polsacie

W programie telewizyjnym nie znalazłem szopki noworocznej, czy to pomyłka czy naprawdę w tym roku nie będzie szopki noworocznej?

Poszukuję serialu w którym główny bohater w poszukiwaniu ojca żeglował po morzu,
przeciwko sobie miał jakąś złowrogą czarną maź, zesłaną bodajże przez jakiegoś boga, nie
pamiętam o co to chodziło i (oczywiście) jakichś tam piratów. Widziałam kiedyś jeden
odcinek, gdzie zatrzymali się na jakieś wyspie, bo bohater...

więcej

Serial o młodych pogromcach Manhattanu ... Uwielbiam go .. Jeszcze do niedawna znajomi mówili, że to pewnie jakiś dziwny niszowy serial, który chyba tylko ja oglądam a teraz sami się w niego wciągnęli ... xD ... I zabawne ale każdy z nas się utożsamia z jakąś postacią z serialu :*

Witam,

szukam tytułu starej, polskiej bajki, w której postacie były związane z kartami (ta zwykła, popularna gra w postaci kartoników xd). Opowiadała o perypetiach Króla (Kier), jego pazia Karo(?) i stronie przeciwnej, czyli Trefl i Pik.

Czy ktoś pamięta jeszcze ów bajkę?

Szukam:

1. Filmu "Love, Honour and Obey" pol: "Miłość szacunek i posłuszeństwo" prod.
1999/2000... w Polsce puścił to tylko Canal+ 2001-2002 w wersji PL lub z napisami PL

2. Kiedyś późną nocą na TVP1 lub TVP2 leciały pikantne kreskówki sci-fi w formie jakby
komiksu... nie znam więcej szczegółów...

co mi...

więcej

FTT na TV Puls - pod tytułem "Najpiękniesze baśnie braci Grimm" (zakamuflowały się gagatki!).

W najbliższych dniach - "Żabi król", "Śpiąca królewna", "Roszpunka", "Kot w butach".

Dzisiaj 20:45 - "Żabi król" (Robin Williams w roli żaby!).

Niestety, troszkę póżno się zorientowałam i nie wiem ile odcinków już...

więcej

Prawdopodobnie lecial na TVP1, pamietam tyle ze chodzilo o jakas wojne nuklearna czy cos, utkwila mi jedna scena w ktorej starszy pan rozpedzil sie sportowym autem na autostradzie i z pelna szybkoscia wjechal w bilbord. Pamieta ktos moze tytul?

Chociaż Carol Contes należy do starego rodu kupców, brak mu jakiejkolwiek smykałki do biznesu. Wspólnie z bratem i starym przyjacielem prowadzi agencję ubezpieczeniową, której nieudolność jest wprost niewyobrażalna. Film dokumentalny o najgorszej firmie świata zostanie wyemitowany w PLANETE 25 grudnia o godz. 22:45.

Nazwa Jerozolima ma znaczyć dosłownie „miasto spokoju”. Mieszkając w izraelskiej stolicy, na co dzień obcuje się z wieloma nastrojami, choć o spokój jest tu najtrudniej. Oto filmowy portret miasta, w którym absurd staje się regułą, a wszystko co irracjonalne jest częścią obowiązującej logiki. Dokument „Jerozolima. Do...

więcej