Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Przyznam szczerze, że co roku gdy zbliża się grudzień, sprawdzam nerwowo programy tv wszystkich stacji w poszukiwaniu dwóch kultowych, świątecznych sztandarów: "Kevin sam w domu" i może bardziej sylwestrowy hicior "Dirty dancing". Czy wam też sentyment z dzieciństwa nie pozwala oprzeć się stwierdzeniu, że "bez Kevina...

więcej

Witam, poszukuję tytułu serialu emitowanego kilka lat temu (bliższą datę trudno mi podać) w jednej z polskich telewizji naziemnych. Niestety pamiętam tylko kilka szczegółów dotyczących fabuły:

1. Główny bohater był cynicznym, zdecydowanym na wszystko typem, który stopniowo awansuje w dużej firmie.
2. W jednym z...

...analiza tego zjawiska pozwala nam ustalić istnienie pewnych międzypokoleniowych różnic społeczno-kulturowych.Podczas gdy starsze pokolenia oglądają polskie telenowele:Ma jak miłość, Klan...to młodzież bardziej interesuje się amerykańskimi produkcjami czując się częścią pewnej globalnej wspólnoty.To jeden wątek,...

1. Usta Usta
2. Hotel 52
3. Mam Talent
4. Czas Honoru
5. Kuba Wojewódzki
6. Zostań Top Model
7. Klub Szalonych Dziewic
8. Kocham Cię Polsko
9. Spadkobiercy
10.Szpilki na Giewoncie

Witam!

Dziś o godz.10;15 leciał odcinek "rodziny zastępczej" niestety ominąłem go i chciałem bardzo się dowiedzieć jaki to był tytuł ? sprawdzałem na gazecie w internecie ale nie ma podanego odcinka w skrócie opiszę że to był odcinek o wigilii :).Bardzo proszę o jakieś informacje.Pozdrawiam i życzę...

Nie uważacie, że w TVP jest mało sztandarowych twórców filmowych???
Myślę, że gdyby nie cykl KOCHAM KINO, z całą pewnością wyglądałoby to jeszcze gorzej.
Pewnie sam nie ujrzałbym na oczy filmów takich twórców jak Bergman czy Van Gogh...

Czy ktoś pamięta?

Na początku lat 70-tych oglądałem w telewizji zagraniczny serial o grupie dzieci w różnym wieku poszukujących jakiegoś skarbu lub tajemnicy. W poszukiwaniach chyba towarzyszył im kucyk. Poruszali sią za ukrytymi w różnych miejscach znakami (były to małe kamienne gwiazdki) aż w końcu dotarli na wyspę mnichów. Kiedyś...

Witam, czy kojarzy ktoś z was serial brytyjski(?) emitowany chyba na PULS tv w 2008 lub 2009 roku i występowały w nim m.in przebrane zakonnice, jakaś murzynka i było to coś w rodzaju ukrytej kamery, gdzie kobiety te prowokowały ludzi do dziwnych zachowań i śmiesznych sytuacji, np na ulicy, sklepach, supermarketach, w...

więcej

Witam mam pytanie zna ktoś tego aktora i serial w jakim występuje
http://img522.imageshack.us/img522/6276/aaavmsk.jpg