Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

"Hej, hej tu NBA!" zawsze to pozdrowienie padało z ust pana Szaranowicza na przywitanie każdego spotkania z ligą NBA. Obok niego Ryszard Łabędź i wcześniej Marek Rudziński. Pamiętacie mecze NBA na TVP 2 z lat 1991 do 1997? Dla mnie to jedno z najwspanialszych wspomnień z czasów dzieciństwa. Liga była wtedy u szczytu...

więcej

Poszukuję animacji, która łączy ze sobą kreski amerykańskie i japońskie.
Afro Samurai, Ergo Proxy to są te animacje, które mają w sobie mroczny klimat, ciekawą fabułę, płynną animację, dobry dubbing i co najważniejsze bezbłędne połączenie stylu amerykańskich animacji z azjatyckimi. Moim zdaniem tego rodzaju animacje...

więcej

z Bearem Gryllsem. Ogląda ktoś? Świetny program, mimo pewnych przekłamań...

Witam. Podajcie tytuły seriali spod znaku Showtime, podobne do Weeds i Californication. Z góry dzięki :)

Jakiś czas temu na TVP2 leciała seria 6 programów publicystycznych o Polsce. Pamiętam, że jeden odcinek był o feministkach a inny o legendzie okrągłego stołu. Prowadził to jakiś facet na oko trzydziestoletni. Jak mówił, to przechadzał się po pustym budynku TVP, gdy już było za okami ciemno. Chyba późnym wieczorem to...

więcej

Witam,
kiedys ogladalem w telewizji z 10 lat temu taki film o ciemnoskorym Amerykaninie, ktory trenowal karate, nawet na dachu bloku w ktorym mieszkal (wchodzil tam po rynnie), prowadzil tez szkole karate, uczyl w niej dzieci, podobala mu sie taka ladna dziewczyna we wlosach jak z lat 70-tych, takie puszyste, potem...

więcej

Witam. Kiedyś, jakieś kilkanaście lat temu leciał taki serial komediowy kostiumowy na
którymś z polskich kanałów. Opowiadał on o perypetiach damy na XVIII-wiecznym dworze
bodajże francuskim, serial był dość pikantny w treści. Była tam też ograniczona liczba
bohaterów, była ta dama i jej dwoje służących: kobieta i...

więcej

Witam. Czy tylko u mnie gdy włączam kanał, gdzie normalnie znajdował się Polsat, ukazuje się telewizja RiT? Dziwne zjawisko ^^

Kilka lat temu oglądałem dobry film ale nie pamiętam tytułu.Może ktoś mi pomoże?
Pewiem amerykanin z półnycy lub wschodniego wybrzeza przejeżdza przez południe ameryki w pwnym małym niezbyt przyjaznym miasteczku psuje mu sie samochód...oddaje więc go do obleśnego mechanika....pada tam takie zdanie z ust naszego...

Była to bajka, która leciała w tv, gdzieś na początku lat 90-tych. Pamiętam, że był na pewno chłopak i dziewczyna. Mieli oni bodajże pluszowego misia, czy smoka, który był na klucz. I jak się włożyło klucz do misia, to on ożywiał. Był chyba niebieski czy fioletowy. Pamiętam też, że były chyba złe stwory z innego...