Witam wszystkich! Właśnie pracuję nad pracą magisterską na temat tłumaczenia tytułów filmów, seriali i sitcomów amerykańskich na polski. I tu zwracam się do Was wszystkich z gorącą prośbą. Jeżeli macie jakieś uwagi, jakieś tłumaczenie bardzo Wam się podoba albo wręcz odwrotnie, uważacie za beznadziejne, to będe bardzo...
więcejMyślę, że aktorki które zostały obsadzone w rolach głównych są znakomicie do siebie dopasowane. Każda jest na swój sposób smieszna i zdesperowana. Mi najbardziej podoba się Gabrielle (Eva Longoria) i Lynette (Felicity Huffman), a Wam ??? Jeżeli możecie to napiszcie dlaczego ?
Każdy kinomaniak będzie miał co robić w tegoroczne święta. Czasem trzeba będzie się wręcz rozdwoić, gdyż telewizja zasypie nas świetnymi obrazami.
Pełną listę filmów, na które moim zdaniem, warto zwrócić uwagę znajdziecie pod tym adresem: http://kyrtaps.interkar.pl/nie_przegapTV.htm...
Wczoraj w nocy leciał thriller "Dopuszczalne ryzyko" z Chadem Lowe i Kelly Rutheford. Niestety usnęłam i mam wielką prośbę- mógłby mi ktoś powiedzieć jak się skończył? Pamiętam do momentu kiedy Chad Lowe ostrzegał swojego przyjaciela przed tym, że zażywają niebezpieczną substancję.