Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 197 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Dawno temu czytałam takie: "101 powodów, dla których kochamy Snape'a".
Dlaczego więc nie miałybyśmy zrobić swoich 100 powodów, dla których wielbimy Rickmana? ;D Możemy traktować to jako coś w rodzaju gry.
Mam nadzieję, że jako prawdziwe fanki dojdziemy lekką ręką do setki (wierzę w Was) ;)
No i proponuję taką zasadę: piszemy tylko po jednym, żeby nie było tak, że jedna osoba napisze dwadzieścia pod rząd. Czekamy aż ktoś inny napisze i dopiero możemy wstawiać kolejny powód ;) W ten sposób (mam nadzieję) stworzymy pokaźną listę...
No i powody nie muszą być baaardzo ambitne ;) Może to być coś w stylu: za rolę w filmie: "..." (takim i takim, etc.).

A więc pozwolę sobie zacząć:

1. Za jego nieprzeciętne zdolności aktorskie.

Tak na dobry początek ;D

co za rozwinięcie myśli
pogratulować inteligencji

sunshine_7

Sunshine on nie zrozumie sarkazmu. Próbuj, jeśli chcesz, ale nie ma sensu wysilać się, ba, cokolwiek czynić dotyczącego tego osobnika. Pewnie jego wątki myślowe są wprostproporcjonalne do chaosu w postach. Nie myśłi, jedynie przedstawiają mu się nielogiczne, bezsensowne urywki. Ale cóż Musi być równowaga w tym świecie...

Mittron

Tu sie z tobą zgodzę Mittron (sama się sobie dziwię ale tak jest) wydaje mi się ze kanorii ma kompleksy ze taki Rickman ma nadal powodzenie a kanorii NIC

Mittron

Myślałam ze nic głupszego od tego tematu nie będzie a tu taka niespodziewajka i zjawia sie KONRII. Czas umierać.

Yoko_ono

taaa zabijmy się wszyscy -.-

Yoko_ono

ja się z Tobą zgadzam częściej niz myslisz:)
To co? Skrócimy trochę jego ego?;>

Mittron

wydaje mi sie że jego ego już jest bardzo króciutkie ;P

sunshine_7

No wiesz zawsze można zrobić tak żeby wklęsło :D:D

Mittron

Zróbmy to!!

Yoko_ono

właściwie to prawda...my tu o ego...przeciez on nie ma pojecia ze cos takiego istnieje!;)

Yoko_ono

Nie wszyscy są tacy zabawni jak my prawda? -.-

Yoko_ono

osmiele się napisać że nikt nie jest taki zabawny jak my;>

użytkownik usunięty
Mittron

No dobra, może temat się nie udał ;p shame on me, ahh. :))

Pocieszę cię. Temat nie jest taki zły, nie... ;) skąd wzięłaś 100 powodów o Snapie?

Blueee

powód nr.2;)
za jego cuuudowny i niepowtarzalny GŁOS;)
.............

Blueee

powód nr.2;)
za jego cuuudowny i niepowtarzalny GŁOS;)
.............

3. Za zniewalające spojrzenie(aż mam wyrzuty sumienia, że tylko 1 musze wymieniać z ideału;))

Mittron

Ja go kocham za to, że JEST:P

P.S Mittron chciałam dać taki sam powód co ty:)

kwiat

cóż, pomijając wszystkie wcześniejsze powody, kocham Alana za "Rozważną i romantyczną". I uważam, że za tę rolę (jak i za kilka innych) należał mu się Oscar, albo Złoty Glob chociaż.

Jane_2

4. Za to, co potrafi robić ze swym głosem.

O! Konrii! Jak miło! od razu mi się humor poprawił, gdy przeczytałam jakże elokwentny i inteligenty post

Blueee

bardzo wymowny komentarz kanorii

sunshine_7

Heh... A te słowa, które dobrał do stworzenia swego referatu? Istne arcydzieło! Nobla z literatury powinien dostać! ;) ;) ;P

Dlaczego ty go ciągle nazywasz kanorii? Jeszcze się biedaczek obrazi, bo nie dostrzeże CiSu...

Blueee

bo mi sie kanorii bardziej podoba i uważam że powinien zmienić nick

sunshine_7

5)za jego uśmiech pod koniec filmu rozważna i romantyczna;)

ewoslawa

jak dla mnie to on już do końca życia mógłby wyglądać tak jak Brandon

Blueee

och taaak, ten jego głos... na samą myśl aż się rozpływam :)

(nie pamiętam który nr ;p) za to jak chodzi w Harrym Potterze ( no co? mi się podobał bardzo jego chód xdd)

6. Za przewracanie oczami w filmie "Robin Hood"

A ja osobiście uwielbiam go za to jak gra, jaki jest, jak mówi i w ogólę za to, że w każdej roli jest niepowtarzalny. A ten głos... ehhhhhhh.Mógłby do mnie mówić i mówić, a gdyby jeszcze patrzył na mnie tym swoim wzrokiem...rozpływam się :)

użytkownik usunięty
bastilia85

Stąd:
http://www.deptajem.pl/deptajem/readarticle.php?article_id=311

7. Za "Closet Land". To co on tam robił ze swoim głosem, jak gestykulował i poruszał się- całokształt Jego w tym filmie.

8. Ze Severusa gdyby nie ta rola pewnie nie zwróciłabym uwagi na Alana

sunshine_7

9.za minę w nieprawdopodobnej historii (wtedy gdy grant ma na głowie maskę krokodyla)-niesamowite

vampire_12

Och tak, ta mina była świetna! ]:->

10. Za prawdziwe zdziwienie w "Szklanej Pułapce", kiedy spadał z wieżowca (choć to nie tylko jego zasługa... ;))

Blueee

11. Za rolę w "Robin Hoodzie". "Ukradł" film Costnerowi;)

12. Za jego „elastyczność aktorską”, Alan potrafi zagrać każdą rolę, w dowolnym gatunku filmowym (i zawsze jest perfekcyjny) XD

sugmanik

13. za jego nos :D
14. za włosy, które ma w HP
15. za rolę Severusa - tak go sobie wyobrażałam

kiara_94

16. głównie za to, że jest i wybrał zawód aktora, a nie grafika, czym uszczęśliwił wszystkie alanholiczki ;)
17. za jego inteligencję - rozmowa z nim to naprawdę wyzwanie, ale i niecodzienne doświadczenie
18. za jego poczucie humoru, względem innych i względem siebie (np. teksty typu: Alan do kota z poważną miną: "Spieprzaj!" lub odpowiedź na zdanie Emmy Thompson "Och, miałam właśnie owulację" - Alan: "Dziękuję ci za to...")
uf. rozgadałam się.

Ann_Katerine

Eeeej, co to było z tym kotem??? Błagam o odpowiedź!!!:D

LadyDasmader

Z kotem...moment...
*tarza się ze śmiechu*
już.
A więc, według dzienników Emmy Thompson z planu "Rozważnej..." cytuję:
"Bardzo sympatyczna pani serwowała nam drinki w hotelu i towarzyszył jej kot. Wszyscy rozpłynęliśmy się na jego widok.
Alan do kota (bardzo cicho i bardzo serio): Spieprzaj!
Sympatyczna pani nie zareagowała. Kot wyglądał na odrobinę zawstydzonego ale został. "
Z ciekawszych przypadków było jeszcze:
"Tego dnia przemoczony do suchej nitki Greg dopadł Alana i zapytał, z właściwą sobie egzaltacją, jak się ma. Na chwilę zapadła cisza, kiedy to Alan, schowany za ogromną parasolką, mierzył go uważnie wzrokiem spod przymkniętych powiek.
- Względnie sucho - padła w końcu odpowiedź."
XD satysfakcjonująca odpowiedź?

Ann_Katerine

mam pytanie! o co chodzi z tymi dziennikami?? ja chętnie sama je 'przejże' ;)

LoveKiller

Jeżeli się nie mylę, chodzi o fragment dzienników z RiR znajdujące się na alanholic.org :) trzeba wejść na 'serwis prasowy', następnie 'inni o Alanie' i 'Emma Thompson' ;)

Caireann

dzięki bardzo :) ja już od jakiegoś czasu jestem tam zalogowana :D

19. Za każdy czarny charakter, który dzięki niemu kochamy, choć powinniśmy nienawidzić ;)

Vickynella

myślałam, że każda/każdy z nas już widział/-a stronę alanholic.org i zamieszczone na niej wywiady, artykuły i zdjęcia, których jest tam całkiem spora kolekcja. jakies 3 lata temu spędzałam przed monitorem godziny tylko na wnikliwym przeszperaniu strony;d
;*
pozdrawiam:)

tynka19xx

Ann Katherine, dzięki serdeczne!!!! :*:*:*:*
On jest...jest..
poprostu fantastyczny:D!
Moje lekarstwo na depresję!!!!!!!!!!

LadyDasmader

Nie ma problemu :)
W sprawie dotyczącej Alana, zawsze do usług :D
Wiesz co, Tynka, do pewnego momentu też tak myślałam, ale przekonałam się, że niektóre (bo faceci to raczej nie ;)) z nas poprzestają na jego filmach - i w sumie należy to uszanować - a niektóre nie mają po prostu tyle wolnego czasu.
Jednak dobrze było znów zajrzeć na "stare śmieci" po ten cytat ;P

Ann_Katerine

19.za seksowne unoszenie kącików ust ^^ taki skrzywiony uśmiech.... ;) pozdrawiam

perswazje

20. Za przenikliwe spojrzenie ;)

...

DEPPort_to_BURTONland

21. za dołeczki w policzkach, które robią mu się kiedy mówi;)
właściwie to robią mu się zaraz przy kącikach ust;]
Ann Katerine, tak należy uszanować, iż niektóre z nas nie maja tyle czasu, szczerze mówiąc teraz i ja nie mogę znaleźć go zbyt dużo. Na szczęście tem rozdział w mojej pogłębiającej się chorobie zwanej Alanholizmem, który polegal na czytaniu wszystkiego w czym tylko przewijało się Jego imię mam już za sobą;p
pozdrawiam

tynka19xx

22. jeszcze za Jego uśmiech;))
23. za minę O.o i charakterystyczne dla tej miny uniesienie brwi;p;d
24. Za to, że uwielbia tarty i nie przejmuje się tym, że mu w boczki idzie
pozdrawiam

tynka19xx

Tak tak tak!! Właśnie, za tą tajemniczość, ujmujący uśmiech i kurcze Dziewczyny nie potrafię tego nazwać:/ ale to jest coś.. cos co nie wiem, działa na mnie jak uspokajające zioła lecznicze, jak melissa.. biją od Niego jakieś dobre energie poprostu:):):)
I Ann Katherine, sorry, że tak nagle ni z gruszki ni z pietruszki ale trudno, nie wytrzymam, muszę to tutaj napisać ale masz BOSKI Avatar ilekroć zawieszę na nim wzrok to sie rozpływam, bo... <sniff> Alan tak ślicznie wygląda w tym czarnym sweterku, że jej!!! aż by się chciało przytulić :( (nie bij!)

Pozdrawiam ciepło, Seileed