Alan RickmanI

Alan Sidney Patrick Rickman

8,9
93 186 ocen gry aktorskiej
powrót do forum osoby Alan Rickman

Zauważyłem wiele błędów na tym profilu. Dziwię się, że nikt z fanów Rickmana w ogóle na nie nie reaguje. Chociaz to wy tworzycie tę stronę, więc może tak wam się podoba? Dla kilku punktów zaśmiecacie profil tak wspaniałego aktora? Ja już interweniowałem na http://www.filmweb.pl/blog/entry/430977/Osoby.html?commentsPage=18#comment-16786 44 Mam nadzieję, że to coś pomorze. Jeśli kogos to interesuje niech zajrzy na link, który podałem, możesz też zgłosić swoje spostrzeżenia i wskazać inne błedy jeśli czegoś nie zauważyłem.

sugmanik

Chyba trochę przesadziłem, ale myśle że mi wybaczycie ;D
Po prostu byłem zaskoczony tymi niedociągnięciami.

sugmanik

Dobry z ciebie Chrześcijanin.

;)

[za krótki]

sugmanik

Wcale Ci się nie dziwie:) Zgadzam się. Też to zauważyłam i mogę powiedzieć, że to dosyć rażące. Te powtarzające się ciekawostki oraz te niepotrzebne. A najbardziej irytuje mnie że Rickman to "najbardziej obiecujący aktor"...Nie wiem czy można to w jakiś sposób zmienić, dlatego nie reaguje, ale mam nadzieje że ktoś się tym zainteresuje. Jest chyba możliwość zmieny opisu, ale czy można edytować ciekawostki? Nie wiem...

sugmanik

Człowieku! Litości! Porponuję najpierw patrzeć na swoje błędy, a dopiero później poprawiac innych! Słownik ortograficnzy i poprawnej polszczyzny się kłania! błędy "na tym profilu"? CHyba W tym profilu. Pomorze? Chyba pomoŻe.
Poza tym poczułam się dotknięta. Czepiasz się drobnych błędów odnośnie stron internetowych o sir Rickmanie, jakby to była nasza wina. Dwie z nich: alanek.klub.mylog.pl i alan-rickman.klub.mylog.pl to są MOJE strony. Ta druga chwilowo była zawieszona z powodów technicznych, ale ją odwieszę, a alanek.klub.mylog.pl owszem istnieje, tylko jeżeli nie wiesz, ze w nazwach blogów trzeba wpisać "http://" to wiadomo, ze sie nie otworzy.
Co do drugiej kwestii odnośnie opisu postaci- szanownego Alana, że "jest jednym z najbardziej obiecujących aktorów" proponuję popatrzec na forum, czy faktycznie nie zwróciłysmy na to uwagi, a zwróciłyśmy. Nie wiedziałysmy tylko gdzie się z tym trzeba zgłosić, bo to faktycznie jest oburzające. Na ciekawostki tez nie mamy wpływu, informacja odnośnie piosenki "Intelligence" wcale nie jest ZBĘDNA nie wszyscy wiedzą, że to śpiewał. "ZAŚMIECACIE profil?! " do kogo to kierujesz, za przeproszeniem? Nie my dodawałyśmy te informacje i nie my jesteśmy za to odpowiedzialne, przynajmniej nasze grono, które na tmy forum się spotyka.
Na przyszłość: patrz na siebie zanim kogokolwiek skrytykujesz.
Ze słownikiem też się można zaprzyjaźnić.
Pozdrawiam.

Kaliope

Przepraszam wszystkie osoby, które mogły poczuć się urażone moim wpisem. Byłem tego dnia zdenerwowany. A w takim stanie bywam agresywny… (pracuję nad sobą)
A co do moich błędów, słowniki nigdy nie darzyły mnie szczególną sympatią, poza tym jestem z Pomorza, i tylko tyle mam na swoją obronę. Wierz mi droga Kaliope, że staram się poprawnie pisać, choć nie zawsze to widać.
PS. Gratuluję ci tak dobrej znajomości języka polskiego, to dobrze o tobie świadczy.

sugmanik

Nie masz mi co gratulowac, znajomość języka ojczystego to obowiązek każdego Polaka, czyż nie? To że jesteś z Pomorza wcale Cię nie usprawiedliwia. Rozumiem, ze byłeś zdenerwowany tego dnia, ale tym razem zdenerwowałeś i mnie.

Kaliope

Nie chciałem cię denerwować, tak po prostu wyszło. Zareagowałem zbyt impulsywnie, ale nie miałem złych intencji.

sugmanik

Kaliope maj laf, Sugmanik, spokojnie, wyluzujcie.
Chyba oboje macie gorszy dzien ( mam nadzieje, ze sie juz skonczyl, inaczej naskoczycie na mnie :P ).
Te bledy tez mnie razily i poprawa ich byla juz niejednokrotnie poruszana. Miejmy nadzieje, ze tym razem ktos zwroci uwage na te bzdury typu 'jeden z najbardziej obiecujacych aktorow' :)

sugmanik

Miło, że to zauważyłeś, ale żeby od razu nowy temat o tym zakładać to przesada. I tyle.

użytkownik usunięty
Blueee

Podpisuję się pod wypowiedzią Kaliope. Całkowicie.

No macie racje co do tych stron dziewczyny. Ja szczerze mówiąc ich nie sprawdzałam, ale nie trzeba przywiązywać co do tego zbytniej wagi. Jak ktoś potzrbuje strony, to dla chcącego nic trudnego:) Mnie akurat chodziło o te powtarzające się ciekawostki. Szczerze to jest to wkurzające, jak ktoś zmienił tylko szyk zdania i dostał pkt za ciekawostkę (bo tak to działa, prawda?), ale to raczej wina weryfikatorów, jeśli się dobrze orientuje (bo sama nic nie dodaje). Może się mylę (skleroza nie boli;)), ale sugmanik jest nowy na tym forum i może nie widział tematu odnośnie "obiecującego aktora";) W końcu jest też fanem Alan'a i chyba nie pisał tego tematu, aby okazać, że jest przeciwko nam. Takie mam wrażenie, ale może rzeczywiście trochę inaczej zabrzmiało:) W każdym bądź razie jesteśmy tu z jednego powodu, Sami-Wiecie-Kogo (no wykluczając może co niektórych fanów VanDamm'a;P-sorry za ew. błędy), tak więc nie ma się co spierać o szczegóły:) A o opis powinien zadbać "ktoś z góry";)), a ku woli wyjaśnienia-my nie jesteśmy odpowiedzialne za wszelkie pomyłki obecne w profilu. Ide na Winter Guest;)) Dobranoc,
Pozdrawiam wszystkich fanów:**

Mittron

Dzięki, że się za mną wstawiasz :D To prawda, że nie miałem nic przeciwko wam. Na forum w ogóle wcześniej nie patrzyłem, ale planuję nadrobić to w najbliższym czasie.

sugmanik

Nie ma za co, po prostu takie odczucia miałam:)) Fani Alan'a są tak rozproszeni, dlatego uważam że chociaż na tym forum powinniśmy trzymać razem;D Nie ma się co denerwować niepotrzebnie o szczegóły, ważne że my i tak wiemy to, co potrzeba about dear Alan;)

Heh...dzisiaj nici z Winter Guest;/

Mittron

Masz rację, fajnie, że tak patrzysz na tę sprawę.
PS. Dlaczego nici z filmu?

sugmanik

Bo mamie się ten film nie widził, a mnie spać przegoniła, heh;/

Pozdrawiam:*

sugmanik

O, choć jedna osoba z Pomorza jak ja! Witam w klubie ;) Ale swoją drogą, to niezłe nam świadectwo z polskiego wystawiłeś, nie ma co...